Ο Ισπανός άσος του Παναθηναϊκού επισημαίνει ότι τα πέντε χρόνια παρουσίας του ήταν από τα καλύτερα στην ζωή του, υπογραμμίζει πως αισθάνεται ότι θα μπορούσε να έχει προσφέρει περισσότερα εάν δεν είχε τους τραυματισμούς του και καταλήγει πως αποχωρεί αλλά η ενοχή για αυτό δεν βαραίνει εκείνον…

Αναλυτικά η αποχαιρετιστήρια επιστολή του Χουάνκαρ…

«Ποτέ δεν περίμενα πως θα έρθει αυτή η στιγμή, αλλά όλα έχουν ένα τέλος. Το τέλος του πιο όμορφου και σημαντικού σταδίου της ζωής μου, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέφερα αρκετά, αλλά ταυτόχρονα υπήρξα ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Χάρη σε αυτή την πόλη, χάρη στους ανθρώπους και τους οπαδούς που ήξεραν να μου μεταφέρουν όλα αυτά που έχουν σημασία.

Αισθάνομαι πως θα μπορούσα να είχα δώσει πολλά περισσότερα, αν δεν είχα τους τραυματισμούς. Ακόμη κι έτσι… τράβηξα κουπί και κατάφερα κόντρα σε όλα να επιστρέψω και να συνεχίσω να μάχομαι για αυτό το σήμα! Θα έδινα τη ζωή μου χίλιες φορές για όλα αυτά, χωρίς να περιμένω τίποτα ως αντάλλαγμα.

Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είμαι ένα απλό παιδί που παίζει ποδόσφαιρο και δίνει σημασία σε όσα είναι γύρω του αντί για τον εαυτό του. Πολλά ίσως σας φαίνονται καλά, κάποια άλλα ίσως όχι, όμως όσα έκανα θέλω να ξέρετε πως αυτά τα 5 χρόνια έδωσα τα πάντα από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία. Κάποιες φορές τα πήγα καλύτερα από άλλες, όμως πάντα ήξερα το ποια φανέλα φοράω.

Είμαι λυπημένος που πρέπει να φύγω από το σύλλογο με αυτό τον τρόπο, με μια γλυκόπικρη γεύση, με ενοχή που δεν ανήκει σε μένα από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνθήκες για άλλους λόγους που είναι σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Ελπίζω πως μια μέρα θα μπορέσετε να δείτε πόσο προσπάθησα να δώσω πίσω όσα μου δώσατε, που ήταν πολλά!

Ευχαριστώ τη Μάλαγα που μου χάρισε το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου, την κόρη μου Μαρτίνα! Μια μοναδική οπαδό της Μάλαγα στην οικογένεια, που φορά τη φανέλα από τη στιγμή που γεννήθηκε και τραγούδησε τον ύμνο της Μάλαγα σε μένα στην ηλικία των δύο ετών.

Για αυτό, για την πόλη, για όλους τους εξαιρετικούς φίλους που έχω στο τέλος αυτής της διαδρομής, η ιστορία πραγματικά άξιζε.

Εύχομαι με όλη την καρδιά μου στην Μάλαγα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα είμαι εδώ για να βοηθήσω με όποιο τρόπο χρειαστεί.

Ξέρω πως η Μάλαγα θα λάμψει ξανά, δυνατότερη από ποτέ.

Σε όλους τους φίλους που μου χάρισε η Μάλαγα, σε όλα τα μέλη του κλαμπ, σε όλους τους συμπαίκτες μου αυτά τα πέντε χρόνια, σε όλους τους… αόρατους στα αποδυτήρια που έκαναν τις ζωές μας ευκολότερες και φυσικά σε όλους τους οπαδούς που ήταν παράδειγμα προς μίμηση από κάθε άποψη, ευχαριστώ για αυτά τα πέντε χρόνια της ζωής μου, από τα βάθη της καρδιάς μου ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Το ποδόσφαιρο δεν έχει μνήμη, όμως ξέρετε πως όπου βρίσκομαι θα θυμάμαι κάθε λεπτό που έζησα εδώ.
Για πάντα Μάλαγα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου