ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός με τρομερούς Νέντοβιτς – Τζάκσον!

Ο Πανθηναϊκός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο πρώτο δυνατό του τεστ, αλλά γνώρισε την ήττα με 81-74 από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Τρομερή εμφάνιση από τους Νέντοβιτς - Τζάκσον.

Ανταγωνιστικός ο Παναθηναϊκός με τρομερούς Νέντοβιτς - Τζάκσον!

Ο Παναθηναϊκός παρότι εμφανίστηκε ανταγωνιστικός στο πρώτο δυνατό του τεστ γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις με 81-74. Έτσι θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του τουρνουά κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για την 3η θέση. Τρομερή εμφάνιση από τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης ο Πιερ Τζάκσον με 18 πόντους, 5 ασίστ, αλλά και 4 λάθη.

Το ματς

Ο Βόβορας επέλεξε αρχικά δίδυμο Τζάκσον, Φόστερ στην περιφέρεια, μαζί με Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη, με την ομάδα του να μπαίνει απρόσεκτα και με δύο σερί λάθη να βρίσκεται στο 8-2.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.596 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η καλή κυκλοφορία της Ζαλγκίρις διαμόρφωσε +9 για τους οικοδεσπότες (15-6, 5’) με τον Γκριγκόνις να τιμωρεί κάθε κενό που υπήρχε στην ελληνική άμυνα, με ελεύθερα σουτ, πριν έρθει ο Λεκαβίτσιους, με τα τέσσερα λάθη του Παναθηναϊκού να τον έχουν στο -6 στο 10’ (23-17).

Όμως πνοή έδωσε η είσοδος Σαντ-Ρος (πρώτη φορά από το 7’), Μπέντιλ και Νέντοβιτς, σε σκληράδα και ενέργεια (25-24, 12’), με τα νέα λάθη όμως να έχουν άμεση ζημιά στα μετόπισθεν, με τον Γιοκουμπάιτις να δρομολογεί με τον Λοβέρν διψήφιο προβάδισμα των γηπεδούχων (37-27, 15’).

Οι παίκτες του Βόβορα σαφώς κι είναι ακόμα ανέτοιμοι να παράξουν με συνέπεια ομαδικά plays, ωστόσο επωφελήθηκαν από την ατομική ικανότητα του Τζάκσον να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό και να εκτελέσει, όπως το τρίποντο στο φινάλε του ημιχρόνου για το 43-38, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό με 11 πόντους.

To δεύτερο ημιχρονο ξεκίνησε με ένα επιθετικό ντεμαράζ από τους γηπεδούχους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν άστοχος (0/6 εντός πεδιάς και 3λ.), αλλά ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε ορισμένες λύσεις (8π.), μέχρι να έρθει ένα «εκρηκτικό» τρίλεπτο του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έφτασε τους 14π. στο 30′ και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο ματς (59-54).

Οι παίκτες του Μάρτιν Σίλερ είχαν καλές αποστάσεις στην επίθεση, σημάδευαν στα τρίποντα από τις γωνίες και μόλις μπήκαν τα σουτ, πήραν ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης (67-58 στο 33′ και 70-60 στο 35′). Ταυτόχρονα, ο Λοβέρν «τιμωρούσε» τους «πράσινους» σε κάθε ευκαιρία, σημειώνοντας παράλληλα και double-double, αλλά το «τριφύλλι» κατάφερνε να μείνει στο ματς. Έτσι, με 3/3β. του «Νέντα» ο Παναθηναϊκός πλησίασε ξανά (71-65). Οι πρωταθλητές πίεσαν σε όλο το γήπεδο, αλλά οι Λιθουανοί «έσπασαν» υποδειγματικά το press δύο φορές, κρατώντας διαφορές 5-6+ πόντων. Στην τελική ευθεία, λοιπόν, η Ζαλγκίρις ήταν πιο αποτελεσματική και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, φτάνοντας μέχρι την νίκη (81-74).

Τα Δεκάλεπτα: 23-17, 43-38, 59-54, 81-74.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.