ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Οι «πράσινες» πρεμιέρες της δεκαετίας (vids)

Το Panathinaikos24.gr θυμάται τις πρεμιέρες του Παναθηναϊκού στη Super League την τελευταία δεκαετία. Τα γκολ, τα αποτελέσματα και η κατάληξη της εκάστοτε σεζόν.

Οι «πράσινες» πρεμιέρες της δεκαετίας (vids)

Ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αστέρα στην Τρίπολη, στην πρεμιέρα της Super League Interewetten. Οι πράσινοι με μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την περσινή αναζητούν τη νίκη, ώστε να μπουν με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις τους. Το τριφύλλι του Ντάνι Πογιάτος έχει σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ από την περσινή ομάδα του Γιώργου Δώνη, αλλά βέβαια δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή πράσινη πρεμιέρα το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τι έκανε το τριφύλλι την πρώτη αγωνιστική των τελευταίων 10 πρωταθλημάτων.

Με το… αριστερό τη σεζόν μετά το νταμπλ

Ο Αντώνης Πετρόπουλος άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, αλλά ο Έλινγκτον ισοφάρισε για την Ξάνθη σε 1-1. Σκορ που έμελε να είναι και το τελικό σε αναμέτρηση που διεξήχθη στην άδεια λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο, δίχως τον τραυματία Σισέ στην ενδεκάδα. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

Με το… δεξί με γκολ των Λέτο – Νίνη

Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Λέτο είχε φανεί από νωρίς. Ο Αργεντινός πήρε από το χεράκι τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της Κέρκυρας, με τον Νίνη να σκοράρει το δεύτερο τέρμα της ομάδας. Πολλοί ακόμη αναρωτιούνται “τι θα γινόταν εάν”, ο “Σέμπα” δεν τραυματιζόταν, καθώς μέχρι τα μισά της σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από… φοβερός, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό. Μετά τον τραυματισμό του, τα πράγματα άλλαξαν, με τους πράσινους να τερματίζουν δεύτεροι.

Έφυγε με το… διπλό από την Λιβαδειά με σκόρερ τον Βύντρα

Ο Λουκάς Βύντρα έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το γκολ που σημείωσε στη Λιβαδειά (1-0), μπαίνοντας με το δεξί σε μια χρονιά που θα κατέληγε με το… αριστερό. Οι “πράσινοι” τερμάτισαν έβδομοι, καθώς μπορεί να επικράτησαν της Ξάνθης στο μπαράζ για την Ευρώπη, αλλά δεν κατόρθωσαν να πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ξεκίνησε με το… δεξί ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου

Η πρώτη ολική αναδόμηση του Παναθηναϊκού ήταν γεγονός. Με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές πλαισιωμένους από ορισμένους έμπειρους (με πρώτο και κύριο τον Μάρκους Μπεργκ), έκαναν φοβερό δεύτερο γύρο, έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου με… τεσσάρα και έδειξαν ότι υπάρχει μέλλον. Κι επειδή η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή, η πρεμιέρα κόντρα στον Παναιτωλικό δεν μπορούσε να μην είναι νικηφόρα (2-0 με Νάνο και Μπεργκ).

Έπαθε… ζημιά από τον Λεβαδειακό

Ο Λεβαδειακός δυσκόλεψε αρκετά τους “πράσινους”, με τον Ηλία Κώτσιο να βάζει μπροστά τους Βοιωτούς στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πράνιτς κατάφερε να σώσει τον βαθμό στο 84ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (1-1) σε μία χρονιά όπου ο Παναθηναϊκός τερμάτισε εν τέλει δεύτερος.

Σημαντικό διπλό με Καρέλη – Μπεργκ

Το Αγρίνιο ήταν μια έδρα που παραδοσιακά δυσκόλευε τον Παναθηναϊκό, με τον Καπέλ να το υπενθυμίζει στους “πράσινους”. Η ανατροπή όμως ήρθε, με τον Καρέλη να ισοφαρίζει και τον Μπεργκ να “σφραγίζει” την ανατροπή για το τριφύλλι.  Τελικά, οι πράσινοι τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Με το αριστερό απέναντι στον Πλατανιά

Το δεύτερο ταξίδι στην Κρήτη για πρεμιέρα δεν πήγε όπως θα το φαντάζονταν πολλοί. Το γκολ του Γιάγια Μπανανά έδωσε τη νίκη στον Πλατανιά (1-0), αφήνοντας με την πίκρα τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε στην τρίτη θέση εκείνη τη σεζόν.

Δοπλό στα Περιβόλια με Αντρέ Τσάβες

Ο Αντρές Τσάβες άνοιξε λογαριασμό για το τριφύλλι στην έδρα του Πλατανιά, αλλά λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1. Για δεύτερη συνεχόμενη πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει νικητής στα “Περιβόλια”, αλλά το αποτέλεσμα αυτό ήταν το μικρότερο κακό για τους “πράσινους” σε μία σεζόν όπου κυριάρχησαν τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, οι προσφυγές, τα χρέη, οι αποκλεισμοί από την Ευρώπη.

Με το δεξί τα… μωρά του Δώνη

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά σε διαδικασία αναδόμησης. Ο Γιώργος Δώνης κάθισε στο τιμόνι της ομάδας και δημιούργησε ένα σύνολο αποτελούμενο από αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους όσους είχαν απομείνει από το “κύμα φυγής” της προηγούμενης σεζόν. Η γκολάρα του Γιάννη Μπουζούκη στα Πηγάδια έδειξε ότι το πρότζεκτ αυτό έχει μέλλον (0-1), με τους πράσινους να τερματίζουν 8οι έχοντας στις πλάτες τους το -6 από την αρχή της σεζόν αλλά και την αφαίρεση βαθμών λόγω όσων έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κακή εμφάνιση και ισοπαλία με Λαμία

Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της περσινής σεζόν δεν εμφάνισε καθόλου καλό πρόσωπο. Ο πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ,μετά από τραγικό λάθος του Διούδη μόλις στο 20ο λεπτό του αγώνα με γκολ του Ρόμανιτς. Οι παίκτες του Γιώργού Δώνη προσπαθούσαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους. αλλά τίποτα δεν τους έβγαινε. Τελικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα στο 35ο λεπτο το ματς ήρθε ισόπαλο 1-1.Την περσινή σεζόν

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...