ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Πετούσε… φωτιές στην επίθεση και νίκησε την Άλμπα – Φοβερός ο Φόστερ

Με φοβερές επιθετικές αρετές, αλλά και αμυντικές αδυναμίες, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1110 - 102 την Άλμπα Βερολίνου στην παράταση (92-92 κδ) και πήρε την τρίτη θέση στο τουρνουά του Κάουνας. Εξαιρετικός ο Μάρκους Φόστερ με 29 πόντους.

Πετούσε... φωτιές στην επίθεση και νίκησε την Άλμπα - Φοβερός ο Φόστερ

Με φοβερές επιθετικές αρετές, αλλά και αμυντικές αδυναμίες, ο Παναθηναϊκός νίκησε 1110 – 102 την Άλμπα Βερολίνου στην παράταση (92-92 κδ) και πήρε την τρίτη θέση στο τουρνουά του Κάουνας. Εξαιρετικός ο Μάρκους Φόστερ με 29 πόντους.

Οι πράσινοι έδειξαν εξαιρετικοί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά αναμφίβολα ακόμα θέλουν πολλή δουλειά. Για μια ακόμη φορά η άμυνα δεν ήταν καλή με το τριφύλλι να δείχνει αρκετά προβλήματα στο πιν εντ ρολ, αλλά και στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Γιώργος Βόβορας έχει μπροστά του δρόμο για να βελτιώσει τα κακώς κείμενα και φυσικά να φτιάξει τη χημεία της ομάδας.

 

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και ξεκίνησαν με δύο εκατέρωθεν εύστοχα τρίποντα. Οι τυπικά γηπεδούχοι στους πρώτους πόντους είχαν το προβάδισμα και μάλιστα προηγήθηκαν με 14-10. Στο σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Φόστερ έτρεξε ένα 5 -0 και πήρε κεφάλι στο σκορ με 14-15.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 47.826 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το τριφύλλι όσο περνούσε έβρισκε ρυθμό μεσοεπιθετικά και μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ασυνήθιστα εύστοχο. Συγκεκριμένα είχε 70% στα δίποντα και 50% στα τρίποντα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να έχουν το προβάδισμα με 23-26.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο πολύ καλά και μάλιστα στα πρώτα δύο λεπτά προηγήθηκαν με 25-31. Το γρήγορο 4-0 των τυπικά γηπεδούχων έφεραν το παιχνίδι στο… καλάθι . 5 λεπτά πριν το ημίχρονο η Άλμπα με τρίποντο πήρε προβάδισμα με 35-34. Για λίγη ώρα οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Στο σημείο εκείνο οι πράσινοι πάτησαν γκάζι και πήραν προβάδισμα με 36-41.

Με νέο σερί η Άλμπα έφερε το παιχνίδι ξανά στα ίσα, όμως το ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 43-49. Αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο Μάρκους Φόστερ με 100% ευστοχία και 14 πόντους ήδη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε ναι μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Άλμπα δεν άφηνε το… παιχνίδι στη μοίρα του. Έτσι λοιπόν το 43-49 έγινε γρήγορα 48-49, με τους πράσινους να απαντούν και πάλι με σερί.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το ματς ήταν στο 52-53, αλλά ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστεί τον Νέντοβιτς πήρε αέρα πέντε πόντων (53-58). Τελικά, η Άλμπα μείωσε εκ νέου και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους πίσω στο σκορ με 65-68.

Νέντοβιτς και Όγκαστ ήταν οι παίκτες που ανέλαβαν δράση, επιθετικά, για τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να διατηρεί το προβάδισμά του στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου (73-79, 34′). Η αντίδραση της Άλμπα ήταν άμεση. Οι παίκτες του Ρενέσες ανέβασαν την πίεση στην άμυνα και με τον Γκρέιντζερ αιχμή του δόρατος ανέτρεψαν το σκηνικό (82-79, 36′). Φόστερ και Παπαπέτρου πήραν προσπάθειες, ισοφαρίζοντας το σκορ (89-89, 38′).

Ο Μπέντιλ έβαλε την ομάδα του μπροστά, αλλά ο Σίβα με τρίποντο απάντησε (92-91, 45” για το τέλος). Ο Τζάκσον αστόχησε σε δικό του τρίποντο, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Σίβα, καθώς η μπάλα μπήκε και βγήκε. Ο Παναθηναϊκός είχε 9 δευτερόλεπτα για να εκδηλώσει επίθεση με τον Παπαπέτρου να κερδίζει φάουλ στα 6,7” για το τέλος και με 1/2 βολές να ισοφαρίζει (92-92). Ο Γκρέιντζερ υπέπεσε σε λάθος στη συνέχεια και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ένα προσωπικό κρεσέντο του Μάρκους Φόστερ, σε συνδυασμό με την βοήθεια του Τζάκσον βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα (99-105, 43′). Η άμυνα των παικτών του Βόβορα και ο Παπαπέτρου με καλάθι και φάουλ εδραίωσε το «πράσινο» προβάδισμα (99-108, 1’19” για το τέλος). Οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο ως το τέλος του αγώνα και έφτασαν στη νίκη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φιλικό τουρνουά του Κάουνας.

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 43-49, 65-68, 92-92 (κ.δ), 102-110 (α’ παρ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.