ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Κατώτερος των προσδοκιών και πρεμιέρα με ήττα…

Ο καλός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν εμφανίστηκε στην επανάληψη, ο Αστέρας χτύπησε στην κόντρα και το τριφύλλι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ήττα (1-0) στην Τρίπολη. Δοκάρι με τον Καρλίτος στο πρώτο 45λεπτο, δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ισπανού ο διαιτητής στο 48' σε φάση που θα συζητηθεί.

Κατώτερος των προσδοκιών και πρεμιέρα με ήττα...

Ο Ντάνι Πογιάτος παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης και στα στόπερ οι Βέλεθ και Πούγγουρας. Δεξιά ήταν ο Σάντσες και αριστερά ο Μαυρομμάτης. Στα χαφ ο Ισπανός επέλεξε τους Κουρμπέλη, Σερπέζη και Αγιούμπ και μπροστά ήταν οι Καρλίτος, Σαβιέρ και Μακέντα.

Το πρώτο 10λεπτο δεν ήταν καλό για το τριφύλλι. Οι «πράσινοι» ψάχνονταν, οι γραμμές τους είχαν αποστάσεις και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αστέρα να κυκλοφορεί και μάλιστα να χάνει δυο μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 3’ ο Αλί Μπαμπά βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε αλλά ο Βέλεθ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 9’ ο Ριέρα με ωραία ενέργεια και σουτ απείλησε, όμως ο Διούδης έπεσε και απομάκρυνε.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.504 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από το 15’ και μετά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του. Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα, πήραν τον χώρο του κέντρου, είχαν κατά διαστήματα ασφυκτικό πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα και σιγά σιγά άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 15’ ο εξαιρετικός Καρλίτος σούταρε για να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος, ενώ τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ισπανού δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Αστέρα ο οποίος μπλόκαρε.  Στο 22’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν από την φάουλ  του Αγιούμπ, το διώξιμο και την κόντρα στο πρόσωπο του Μακέντα, η μπάλα πέρασε κόρνερ, αφού ο Βέλεθ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 26’ ο Καρλίτος με φοβερό φάουλ έστειλε την μπάλα να… τραντάξει στο αριστερό δοκάρι και κοντά στο «παραθυράκι», ενώ τρία λεπτά αργότερα χάθηκε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους πράσινους.

Αρχικά ο Σαβιέρ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο, που απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καρλίτος -που την ξεκίνησε, κιόλας- σούταρε πάνω στον Πασαλίδη, ο οποίος απομάκρυνε.

Παρά την κυριαρχία του Παναθηναϊκού και τις πολλές ευκαιρίες, το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν 0-0.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυκλοφορούσε καλύτερα από τον Αστέρα, αλλά δεν απειλούσε και δεν έκανε φάσεις. Στο 48’ ο Καρλίτος γκρεμίστηκε μέσα στην περιοχή από τον Κώτσιρα. Το ένα ριπλέι έδειξε ότι υπήρχε ανατροπή, αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος διέταξε τη συνέχεια του αγώνα.

Τα λεπτά περνούσαν και μετά τις δυο μαζεμένες αλλαγές του Πογιάτος (Αλεξανδρόπουλος αντί Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνης αντί Σαβιέρ), ο Αστέρα χτύπησε στην κόντρα και «πάγωσε» τον Παναθηναϊκό. Ο Ριέρα στο 73’ βγήκε επικίνδυνα, κράτησε όσο έπρεπε και πλάσαρε για το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Η επιλογή Πογιάτος να βάλει αριστερό μπακ τον Μαυρομμάτη δεν τον δικαίωσε. Επίσης, η αλλαγή του Κουρμπέλη και όχι του κακού Αγιούμπ αποδείχθηκε λανθασμένη

Το ζητούμενο από εκεί και πέρα ήταν η αντίδραση για το τριφύλλι. Τα λεπτά περνούσαν, όμως οι πράσινοι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Αντιθέτως, ο Αστέρας είχε δοκάρι σε σουτ του Τασουλή στο 83’.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τραγικός και οι πράσινοι ξεκινούν ξανά δίχως νίκη και όντας αναγκασμένοι να κυνηγούν από νωρίς, αλλά και να συνεχίσουν 15 μέρες δίχως αγώνα, με άσχημη ψυχολογία. Τα δύσκολα άρχισαν από νωρίς…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Άλβαρεθ (71’ Τασουλής), Μπελόκ (56’ Βαλιέντε), Μουνάφο (72’ Μπ. Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά (56’ Τιλίκα), Κρέσπι (90’+3’ Γκαρσία), Ριέρα, Μπαράλες.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (86’ Ζαγαρίτης), Σερπέζης (60’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης (70’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ, Σαβιέρ (71’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.