ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Του στοίχισε το… κενό του Κουρμπέλη

Η έξοδος του Κουρμπέλη «έκοψε» τον Παναθηναϊκό στα δύο και ουσιαστικά ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθε η ήττα.

Παναθηναϊκός: Του στοίχισε το... κενό του Κουρμπέλη

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα χθες με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι πράσινοι είχαν καλές στιγμές και θα μπορούσαν στο πρώτο ημίχρονο να έχουν πάρει κεφάλι στο σκορ. Μέχρι το 70ο λεπτό του αγώνα και όσο ο Δημήτρης Κουρμπέλης ήταν στο αγωνιστικό χώρο το τριφύλλι αμυντικά δεν είχε μεγάλα προβλήματα, καθώς ήταν πολύ καλός ο Βέλεθ.

Με το που βγήκε ο Κουρμπέλης και επιλέχθηκε ο Αγιούμπ για να αγωνιστεί στα κεντρικά χαφ, ο Παναθηναϊκός πραγματικά κόπηκε στα δύο. Τα κενά μεταξύ των γραμμών μεγάλωσαν και έτσι το τριφύλλι άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη του όσο και στην αμυντική λειτουργία. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη πρώτη φάση μετά την έξοδο του Κουρμπέλη δέχθηκε το γκολ το τριφύλλι. Επίσης, πολύ κακός ήταν χθες ο Γιασίν Αγιούμπ.

Ο χαφ του Παναθηναϊκού με εξαίρεση ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η κακή απόδοση του Αγιούμπ φυσικά  επηρέασε όλη την ομάδα. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού χθες  ήταν ο Φραν Βέλεθ, ο οποίος έσωσε πάνω στη γραμμή ένα σίγουρο γκολ του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο ενώ όλες οι παρεμβάσεις του ήταν απόλυτα σωστές. Ο Καρλίτος από την άλλη στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και μάλιστα με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έφτασε λίγα εκατοστά από το γκολ. Στο δεύτερο όμως η απόδοση του έπεσε. Αντίθετα εκτός παιχνιδιού ήταν το έτερο επιθετικό όπλο του «τριφυλλιού», ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ πέρα από το γεγονός ότι ήταν σε κακή μέρα  δεν πήρε και μπαλιές από τους συμπαίκτες του.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.511 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επιπλέον, δεν μπορούμε να μη σταθούμε και στις επιλογές του Ντάνι Πογιάτος. Στο πρώτο αυτό ματς κυριολεκτικά δεν του βγήκε τίποτα ενώ η απόφαση να βγάλει τον Κουρμπέλη και να αφήσει τον Αγιούμπ ως 6αρι έπαιξε δυστυχώς μείζονα ρόλο στο να έρθει η ήττα για το τριφύλλι. Ταυτόχρονα, τόσο η είσοδος του Χατζηγιοβάνη όσο και αυτή του Μπουζούκη δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στον αγώνα. Βασικά το θέμα ήταν ότι από τη στιγμή που βγήκε ο Κουρμπέλης ο Παναθηναϊκός ήταν εκτός παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ντάνι Πογιάτος δεν έκαναν φάση ενώ κάθε… κατεβασιά του Αστέρα «μύριζε» γκολ.

Είναι δεδομένο ότι οι πράσινοι πρέπει να βελτιωθούν και το κενό που έχει μέχρι την επόμενη επίσημη εμφάνιση (δεν παίζει τη δεύτερη αγωνιστική καθώς κληρώθηκε με τον Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί τις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος) υπάρχει η δυνατότητα αυτή ενώ αναμένεται να ενσωματωθούν και παίκτες που θα αποτελέσουν «κλειδιά» ενόψει της νέας σεζόν. Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός έχει χρόνο για να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.