Το θέμα δεν είναι η ήττα. Εχουν ξαναγυρίσει με άδεια χέρια από την Τρίπολη και πολύ καλύτεροι Παναθηναϊκοί από τον τωρινό. Το θέμα είναι ότι προσπαθείς να φτιάξεις κάτι καινούργιο και ξενερώνεις από την πρεμιέρα.

Ένα διπρόσωπο λοιπόν τριφύλλι ηττήθηκε από τον Αστέρα και ξεκίνησε με το αριστερό. Όταν «ξύπνησε» από τον δεκαπεντάλεπτο λήθαργο είχε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με τον Καρλίτος να οργιάζει αλλά όχι μόνο δεν σκόραρε σε αυτό το καλό του διάστημα αλλά εξαφανίστηκε κιόλας στην επανάληψη.

Ηταν απίστευτα κακός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος και σε αυτό δεν φταίει μονάχα η αδικαιολόγητη αλλαγή του Κουρμπέλη. Ολη ομάδα περπάταγε, δεν υπήρχε ούτε νεύρο, ούτε ενέργεια ούτε και σχέδιο. Ούτε καν το γκολ του Αστέρα στο οποίοι οι πάντες μάρκαραν με τα μάτια δεν λειτούργησε σαν ξυπνητήρι. Χειρότερο έγινε το πράγμα και το τριφύλλι κινδύνεψε και με δεύτερο τέρμα. Άλλο και τούτο πάλι…

ΟΚ, δεν χρειαζόταν να δούμε το ματς για να συμπεράνουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος. Το ξέραμε, το είχαμε δει και στα φιλικά και αν θέλετε υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να ήταν και έτοιμος όπως δεν είναι και κανείς. Το θέμα είναι να βρίσκεις τρόπο να μακιγιάρεις τις αδυναμίες σου και αυτό γίνεται μόνο με νίκες.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη μιζέρια και στην απαξίωση πολύ νωρίς. Κάντε μια γύρα στα σόσιαλ μίντιαλ και θα το δείτε αν και πολλοί το παρακάνουν σε βαθμό που απορείς αν όντως πονάνε για την ήττα ή ζουν για τη «δικαίωση». Δεν είναι αυτό το πρόβλημα φυσικά, για να ξέρουμε και τι λέμε, απλώς το επισημαίνουμε.

Φυσικά και ο Παναθηναϊκός θέλει χρόνο, όπως είπε και ο Πογιάτος. Θέλει όμως και ΗΡΕΜΙΑ την οποία εξασφαλίζουν μόνο οι νίκες. Γι’ αυτό και ήταν πολύ κομβικό το παιχνίδι σε συνδυασμό με την αναβολή που ακολουθεί. Κέρδιζες και δούλευες με την ησυχία σου. Τώρα θα έχεις έξτρα πίεση στο κεφάλι και άντε να την διαχειριστείς.

Κι όλα αυτά παρόλο που όσοι είδαν το πρώτο μέρος πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα το πάρει το ματσάκι. Ηταν πολύ εμφατικό το μισάωρο από το 15’-45’ και μεγάλη η χαρά που πήραμε όλοι με τον Καρλίτος όμως δεν είχε παρακάτω. Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε αυτό που βγάζει μάτια: Ο Ισπανός είναι για ΜΕΣΑ στην περιοχή. Μακριά καίγεται.

Δεν χρειάζεται να λέμε περισσότερα. Πρεμιέρα είναι, το κακό έγινε, αλλά χρειάζεται μια σχετική ψυχραιμία. Δεν ήρθε και η καταστροφή αφού και πρώτη αγωνιστική είναι και ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν διεκδικούμε και τίποτα…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS