ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Ακατανόητες αποφάσεις και ξενέρωμα του κόσμου

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο panathinaikos24.gr, για την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ύστερα από δώδεκα χρόνια.

Ακατανόητες αποφάσεις και ξενέρωμα του κόσμου

Εγινε και αυτό. Εχασε ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια. Η αλήθεια είναι, ότι δεν το θυμόμουνα, ότι είχε να χάσει τόσο καιρό η ομάδα σε πρεμιέρα, πιθανότατα, διότι και εγώ τις ισοπαλίες στην πρεμιέρα, τις θεωρώ ήττες.

Η ήττα χθες ήρθε σε ένα παιχνίδι, που φαινόταν με ένα καλό 20λεπτο ο Παναθηναϊκός, ότι θα το κερδίσει στην Τρίπολη. Τότε ,που είχε το δοκάρι του Καρλίτος με απευθείας εκτέλεση φάουλ(επιτέλους βρήκαμε έναν παίκτη, να εκτελεί άμεσα φάουλ), την διπλή ευκαιρία με Σαβιέρ και Κσρλίτος και μία ακόμα φάση από εκτέλεση φάουλ του Αγιούμπ και καραμπόλα μέσα στην περιοχή.

Σε αυτό το καλό 20λεπτο ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε και αυτό ήταν. Το ξεκίνημα του στο παιχνίδι, αλλά και όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν κακό και με μεγάλο πρόβλημα μετά το 70 στις αντεπιθέσεις του Αστέρα. Όλα αυτά έχουν εξήγηση. Ο Πογιάτος πήρε αποφάσεις και στην αρχή και στην διάρκεια του αγώνα, που είναι ακατανόητες και θα τις εξηγήσω αμέσως.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.214 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

*Όταν αποφασίζεις να παίξεις με τα δύο σου μπακ ψηλά ΔΕΝ βάζεις αριστερά τον Μαυρομάτη, με την εντολή να παίζει ψηλά. Εκθέτεις τον παίκτη, που είναι στόπερ και όχι μπακ. Το είδαμε στο γκολ, το είδαμε και στο πρώτο δεκάλεπτο, που τον είχαν βάλει στην μέση δύο παίκτες από την πλευρά του και ο Αστέρας έκανε δύο ευκαιρίες. Όταν έχεις αποφασίσει να βάλεις τα δύο μπακ ψηλά βάζεις τον Ζαγαρίτη. Τον Μαυρομάτη θα είναι λογική να τον βάλει αν έπαιζε προσεχτικά στην άμυνα, για να κόβει τις επιθέσεις, όχι για να βγαίνει από αριστερά και να κάνει παιχνίδι.

*Αυτή η πλάκα με τον Καρλίτος κράτησε πολύ. Ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ φέτος έναν πολύ καλό σκόρερ και αντί να παίζει στην περιοχή παίζει αριστερά με εντολή να μαρκάρει τον παίκτη, που βγαίνει από δεξιά. Αποτέλεσμα; Ο Καρλίτος, που είχε δυνάμεις στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε μία πολύ κατάσταση και όταν έπαιζε στον άξονα ήταν επικίνδυνος. Ετρεξε πολύ, όμως, για να ακολουθεί τον παίκτη του αμυντικά και στο δεύτερο μέρος έσκασε και δεν έκανε τίποτα. Είναι σαν να λες του Βαζέχα, του Σισέ να παίζει αριστερά. Δεν συγκρίνω παίκτες, απλά λέω για να καταλάβετε, πως δεν έχει λογική αυτή η απόφαση του Πογιάτος. Το φωνάζουμε από τα φιλικά, το λέμε και τώρα ελπίζω όταν αποφασίσει να του αλλάξει θέση να μην έχουν χαθεί όλα.

*Ο Αγιούμπ τόσα παιχνίδια έχει παίξει και φιλικά και κάποια επίσημα πέρυσι και δεν τον θυμάμαι να έχει βάλει ένα γκολ, να κάνει κάτι ρε παιδί μου, που να πεις, ότι αυτός ο τύπος παίρνει 400.000 ευρώ και κάνει την διαφορά. Δεν βοηθάει δημιουργικά(εξαίρεση μία πάσα στον Καρλίτος στην διπλή ευκαιρία). Ανασταλτικά δεν βοηθάει, ο Πογιάτος το βλέπει και στα φιλικά και τον βάζει με τον Αστέρα να παίξει αριστερό εσωτερικό χαφ και τον Καρλίτος αριστερό ακραίο, ο Ράσταβατς το έχει δει και ο Αστέρας κάνει πάρτι από εκεί στην αρχή του αγώνα με δύο μεγάλες φάσεις. Αυτός ο Αγιούμπ δεν μπορεί να παίζει και μην παίζει κάποιος άλλος μέσος, με μεγαλύτερη ενέργεια. Όταν παίζεις 4-3-3 κανένα από τα χαφ σου δεν μπορεί να ….περπατάει. Και αυτός ο παίκτης έμεινε 98 λεπτά στο γήπεδο, διότι αν τον έκανε αλλαγή ο Πογιάτος θα αντιδρούσε. Ο Αγιούμπ θέλει να παίζει και να μην γίνεται αλλαγή. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα, που ο Παναθηναϊκός θα το βρει μπροστά του. Το είδαμε από πέρυσι τι έγινε, όταν σε ένα παιχνίδι ο Δώνης έδειξε στην προπόνηση, ότι δεν θα τον βάλει.

*Κανείς δεν κατάλαβε, γιατί έγινε αλλαγή ο Κουρμπέλης στο 70. Ναι έπαιξε δύο ματς με την Εθνική, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν υπάρχει θέμα κόπωσης. Ο παίκτης μια χαρά αισθανόταν, προσπαθούσε να μαρκάρει και για τον …Αγιούμπ. Ας πούμε, ότι γίνεται αλλαγή, επειδή ο προπονητής τον βλέπει κουρασμένο. Βάζεις στο παιχνίδι τον Αλεξανδρόπουλο και όλοι πιστεύουμε, ότι θα παίξει εξάρι . Αντί για αυτό παίζει εξάρι ο Αγιούμπ και ο Αλεξανδρόπουλος οκτάρι. Το αποτέλεσμα το είδαμε. Αεροδιάδρομος στον άξονα και 1-0 ο Αστέρας, που στη συνέχεια είχε άλλες δύο φάσεις, για γκολ.

*Αυτές ήταν κάποιες αποφάσεις, που και στα φιλικά τις είχαμε δει και εδώ και καιρό φωνάζω και για τον Καρλίτος και για τον Αγιούμπ και για την απόφαση να παίξει ο Μαυρομάτης . Για μένα πέρα από αυτά τα λάθη το θέμα είναι, ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται, όπως και ο προπονητής του. Και φέτος δεν υπάρχει υπομονή, για αυτό έγιναν μεταγραφές(θα κριθεί στην πορεία). Ο Πογιάτος σου έδινε την εντύπωση χθες, ότι έκανε δοκιμές λες και ήταν φιλικό, ενώ το ματς ήταν επίσημο. Εγώ αυτό το καταλαβαίνω. Ο άνθρωπος στον Παναθηναϊκό μαθαίνει να είναι πρώτος προπονητής, δεν έχει δουλέψει ποτέ στην καριέρα του. Τον βλέπεις στον πάγκο …άσπρο από το άγχος, να μιλάει συνέχεια και αυτό είναι λογικό, διότι δεν έχει ξαναδουλέψει πρώτος και η πίεση πάνω του είναι μεγάλη. Μέχρι να μάθει όλα αυτά τα περιμένεις. Αλλά επειδή όλοι έχουν σκίσει τον Πογιάτος σήμερα, για τα όσα έκανε χθες να θυμίσω κάτι, που το ξεχνάμε.

*Ο Πογιάτος δεν είδε φως και μπήκε. Τον έφερε στην ομάδα ο Ρόκα με την σύμφωνη γνώμη του Αλαφούζου, άρα ότι γίνει είναι δική τους ευθύνη και όχι του προπονητή. Πάει καλά, το πιστώνονται, δεν πάει καλά το χρεώνονται.

*Μην ξεγελιέστε με τους παίκτες, που απουσιάζουν. Αν η ομάδα δεν λειτουργήσει σωστά εντός γηπέδου και αν τα αποδυτήρια δεν είναι καλά και ο Βιγιαφάνιες να μπει τίποτα δεν θα αλλάξει. Στις περιπτώσεις, που η ομάδα δεν λειτουργεί καλά οι παίκτες παίζουν πάντα κάτω από αυτό, που μπορούν.

*Μέσα σε όλα και πάλι έπεσε πιστολιά. Πέναλτι-μαρς δεν δόθηκε στον Καρλίτος .Το έχουμε συνηθίσει πλέον. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζεται σαν μεγάλη ομάδα εδώ και καιρό.

*Ο κόσμος ξενέρωσε με το καλημέρα. Ηλπιζε ότι θα δει κάτι άλλο από αυτό,που είδε συνολικά και –φυσιολογικά-υπομονή δεν υπάρχει.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.