ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Σηκώστε κεφάλι και πάρτε νίκες

Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική και ορθώς υπάρχει προβληματισμός. Κανείς όμως δεν πέτυχε ή απέτυχε την πρώτη αγωνιστική. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η βελτίωση σε όλους τους τομείς και φυσικά οι νίκες. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Σηκώστε κεφάλι και πάρτε νίκες

Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική και ορθώς υπάρχει προβληματισμός. Κανείς όμως δεν πέτυχε ή απέτυχε την πρώτη αγωνιστική. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι η βελτίωση σε όλους τους τομείς και φυσικά οι νίκες. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Όλοι μας θα θέλαμε η πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό να είχε διαφορετική κατάληξη. Ολοι μας θα θέλαμε να βλέπαμε την ομάδα να αρχίζει τη φετινή χρονιά με μια εκτός έδρας νίκη. Μια νίκη που θα έδινε στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας, που θα ζέσταινε τον ταλαιπωρημένο κόσμο, που θα έφερνε στο κλαμπ ηρεμία για τις επόμενες 15 μέρες μέχρι το επόμενο εκτός έδρας ματς.

Αντ’ αυτού, η ήττα δημιουργεί από νωρίς ένα κλίμα εσωστρέφειας, έναν προβληματισμό και φέρνει γκρίνιες και μουρμούρες. Από νωρίς. Δεν αναφερόμαστε, φυσικά, στις υπερβολικές κρίσεις, στα φαινόμενα κανιβαλισμού και τη λογική «όλοι είναι άχρηστοι». Αυτά είναι, απλώς, κορώνες και κραυγές στο πλαίσιο λαϊκισμού. Δεν μπορούν τέτοιες συζητήσεις να μπαίνουν σε λογικά πλαίσια. Συνεπώς, να μας συμπαθάτε, αλλά… δε θα πάρουμε.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.768 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο προβληματισμός έχει να κάνει με το πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και φυσικά τις άστοχες επιλογές του προπονητή. Δεν είχε καμία λογική να χρησιμοποιήσει ως αριστερό… φουλ μπακ (από τη στιγμή που ο Καρλίτος έκλεινε) τον στόπερ Μαυρομμάτη. Ήταν, επίσης, μεγάλο λάθος η αλλαγή του Κουρμπέλη, κυρίως διότι παρά την είσοδο του Αλεξανδρόπουλου, ο Ισπανός τοποθέτησε τον Αγιούμπ ως εξάρι! Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει εκεί ο Μαροκινός.

Επίσης, σε τακτικό επίπεδο έγιναν πολλά λάθη στο αμυντικό τρανζίσιον, ενώ με εξαίρεση το καλό διάστημα 15’-45’ (ας το καταλάβουμε, ο Καρλίτος είναι για να παίζει στην κορυφή και όχι εξτρέμ) που το τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει και να πάρει κεφάλι στο σκορ (τώρα η συζήτηση θα ήταν διαφορετικό, αλλά με τα «αν» δεν προχωράς), επιθετικά η ομάδα έδειχνε εγκλωβισμένη και δίχως φαντασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επανάληψη, δεν έγινε η παραμικρή φάση στην αντίπαλη εστία, σε παιχνίδι που το τριφύλλι ήθελε τη νίκη.

Έγιναν λάθη και μάλιστα πολλά. Φυσικά, καμία ομάδα δεν μπορεί στην πρεμιέρα να είναι έτοιμη. Ειδικά όταν έχει στον πάγκο νέο και άπειρο προπονητή, πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και ποδοσφαιριστές που υπολογίζονται για βασικοί να είναι εκτός (Βιγιαφάνιες, Χουάνκαρ, Αϊτόρ).

Οι επόμενες μέρες θα πρέπει να είναι μέρες που θα φέρουν βελτίωση ενόψει ΑΕΛ. Απαιτείται σκληρή δουλειά, διόρθωση στα κακώς κείμενα και όλοι οφείλουν να σηκώσουν κεφάλι και να πάρουν στα επόμενα ματς, αρχής γενομένης α’ αυτό της Λάρισας, νίκες. Το έχουμε τονίσει και θα το τονίσουμε ξανά: Φέτος, δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία. Φέτος, απαιτείται βελτίωση σε κάθε τομέα και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η ομάδα οφείλει να είναι καλύτερη από πέρυσι και να παίρνει νίκες. Υπομονή θα πρέπει να έχουμε όλοι μας. Πρώτη αγωνιστική είναι, άλλωστε. Ωστόσο, το νόμισμα έχει πάντα δυο όψεις, γι αυτό και καλό είναι να καταγράφουμε από τώρα τους προβληματισμούς μας.

ΥΓ: Ο Αγιούμπ θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερος αν θέλει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα. Αυτά και θα επανέλθουμε…

ΥΓ2: Ας κάτσουν όλοι στο Κορωπί να μιλήσουν και να γίνουν μια γροθιά ενόψει της συνέχειας. Αν θες να έχεις καλή σεζόν, θα πρέπει το κλίμα να είναι άριστο και τα αποδυτήρια στην… τελειότητα.

ΥΓ3: Ο Πογιάτος έχει δύσκολο έργο μπροστά του. Κυρίως στο κομμάτι της διαχείρισης, αλλά και της πίεσης. Το φορτίο είναι βαρύ.  Ο Ισπανός έχει ιδέες για το ποδόσφαιρο, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά είναι κι ένα μεγάλο στοίχημα. Θα δείξει η πορεία…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.