«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει τα κρούσματαα του κορωνοϊού στην Αττική, τα οποία καθημερινά ξεπερνούν τα 100, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση στο να προχωρήσει στην αυστηροπίηση των μέτρων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Δευτέρας (14/9) είχε δώσει το στίγμα της κυβέρνησης, για την αυστηροποίηση των μέτρων τα οποία θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ζητήσει από τους λοιμωξιολόγους να καταθέσουν έναν κατάλογο με μέτρα, για τον μπλοκαρισμό του ιού.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Αττική ανησυχούν την κυβέρνηση. Γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν κατάλογο με κλιμάκωση μέτρων αν χρειαστεί. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών.

Σε ερώτηση για το πότε θα σταματήσει να υπάρχει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είπε πως αυτό θα είναι σε συνάρτηση με το πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα έφερε σαν παραδείγματα την Πάρο και τον Πόρο, όπου υπήρξε άρση μέτρων, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ήταν καλύτερη, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως στην Αττική υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων αλλά και της κυβέρνησης φάνηκαν από την συνεδρίαση που έγινε για τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού η οποία άρχισε στις 15:30 και κράτησε πολλές ώρες.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση σειρά μέτρων, κατά του ιού και αυτά που «κλείδωσαν», σύμφωνα με το ethnos.gr είναι:

μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

μάσκα σε εστιατόρια, καφετέριες και χώρους εστίασης

μάσκα όπου καταγράφεται συνωστισμός

Παράλληλα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το ethnos.gr περιορίζουν περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να παραβρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι συγκεντρώσεις, συναυλίες, συνέδρια ενώ μεταξύ άλλων αναμένεται να περιοριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ίσχυε και στην περίοδο της καραντίνας.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ακόμα λιγότεροι από 50 σε κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το ethnos.gr το σενάριο για καθολική χρήση της μάσκας απορρίπτεται από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή καθώς «δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στους ανοικτούς χώρους η καθολική χρήση μάσκας καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου