ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική: Επιβάλλονται τοπικά lockdown

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ανακοινώσει την Τρίτη (15/9) η κυβέρνηση.

Έρχονται νέα μέτρα στην Αττική: Επιβάλλονται τοπικά lockdown

«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει τα κρούσματαα του κορωνοϊού στην Αττική, τα οποία καθημερινά ξεπερνούν τα 100, κάτι που οδηγεί την κυβέρνηση στο να προχωρήσει στην αυστηροπίηση των μέτρων με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Δευτέρας (14/9) είχε δώσει το στίγμα της κυβέρνησης, για την αυστηροποίηση των μέτρων τα οποία θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ζητήσει από τους λοιμωξιολόγους να καταθέσουν έναν κατάλογο με μέτρα, για τον μπλοκαρισμό του ιού.

«Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς, το άνοιγμα των σχολείων και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές όπως η Πέλλα και η Αττική ανησυχούν την κυβέρνηση. Γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να εξετάσουν κατάλογο με κλιμάκωση μέτρων αν χρειαστεί. Οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών.

Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου
Τότε τελειώνει το πρωτάθλημα – Πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου 1.341 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε ερώτηση για το πότε θα σταματήσει να υπάρχει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είπε πως αυτό θα είναι σε συνάρτηση με το πως εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα έφερε σαν παραδείγματα την Πάρο και τον Πόρο, όπου υπήρξε άρση μέτρων, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ήταν καλύτερη, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως στην Αττική υπάρχουν ακόμα πολλά κρούσματα.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων αλλά και της κυβέρνησης φάνηκαν από την συνεδρίαση που έγινε για τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού η οποία άρχισε στις 15:30 και κράτησε πολλές ώρες.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση σειρά μέτρων, κατά του ιού και αυτά που «κλείδωσαν», σύμφωνα με το ethnos.gr είναι:

μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους

μάσκα σε εστιατόρια, καφετέριες και χώρους εστίασης

μάσκα όπου καταγράφεται συνωστισμός

Παράλληλα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το ethnos.gr περιορίζουν περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να παραβρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι συγκεντρώσεις, συναυλίες, συνέδρια ενώ μεταξύ άλλων αναμένεται να περιοριστεί και ο αριθμός των ατόμων που θα βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ίσχυε και στην περίοδο της καραντίνας.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ακόμα λιγότεροι από 50 σε κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το ethnos.gr το σενάριο για καθολική χρήση της μάσκας απορρίπτεται από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή καθώς «δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στους ανοικτούς χώρους η καθολική χρήση μάσκας καθότι είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.