ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κορωνοϊός Lockdown: Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας – Αυτό είναι το plan B

Κορωνοϊός: Σε νυχτερινό lockdown οδηγείται η Αττική, με το plan Β να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα, την ώρα δηλαδή που κατεβάζουν ρολά εστιατόρια και μπαρ, έως και τις 7 το πρωί, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πλατείες όπου συναθροίζονται οι νέοι.

Κορωνοϊός Lockdown: Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας - Αυτό είναι το plan B

Κορωνοϊός: Σε νυχτερινό lockdown οδηγείται η Αττική, με το plan Β να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα, την ώρα δηλαδή που κατεβάζουν ρολά εστιατόρια και μπαρ, έως και τις 7 το πρωί, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πλατείες όπου συναθροίζονται οι νέοι.

Και αυτό διότι το καλοκαίρι αποδείχτηκε ότι ο πανδημικός ιός χρησιμοποιεί τους πιο νέους οι οποίοι κατά κανόνα είναι ασυμπτωματικοί ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ως οχήματα για να χτυπήσει τους πλέον ευάλωτους πολίτες με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση κρουσμάτων και την αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», μοιραία η κλιμάκωση των μέτρων το επόμενο διάστημα δεν φαίνεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι μπορεί να αποφευχθεί. Και αυτό διότι η δυναμική κυκλοφορία του ιού SARS-CoV-2 εντός της κοινότητας οδηγεί σε δυσοίωνες προβλέψεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 59.283 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυστηρότερα μέτρα

Έτσι στη νέα δέσμη περιορισμών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή στο σύνολό της ή τμηματικά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναστολή των συναυλιών και η μείωση των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις από 50 σε μόλις 20.

Επιπλέον πιο σφιχτή θα είναι η σύνθεση στα τραπέζια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα από έξι που ισχύει σήμερα ενώ ενδέχεται να μειωθεί και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε συναθροίσεις παραμένει 50 έως και σήμερα.

Αντίστοιχα η αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμη υποχρεωτικό μέτρο παρότι θα αποτελέσει σημείο σύγκρουσης και αντιδράσεων από τους αρνητές της πανδημίας.

Και καθώς κυβέρνηση και επιστήμονες βάζουν πλέον όλα τα μέτρα στο τραπέζι σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το σενάριο εφαρμογής κυλιόμενου ωραρίου στον δημόσιο τομέα ενδεχομένως και στον ιδιωτικό ώστε να αποσυμπιεστούν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόκειται άλλωστε για συστάσεις των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μετά τη δαιδαλώδη τηλεδιάσκεψη της περασμένης Δευτέρας που διήρκησε τέσσερις και πλέον ώρες.

Ειδικότερα, με πυξίδα τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα με έμφαση στην Αττική, το επιστημονικό προσωπικό της χώρας εισηγήθηκε αποφασιστικές δράσεις χωρίς καθυστερήσεις.

Όμως επιλέχτηκε μία πιο light εκδοχή των επιστημονικών εισηγήσεων με την κυβέρνηση να επενδύει αρχικά στη συμμόρφωση των πολιτών προκειμένου να αποφύγει τις πιο σκληρές λύσεις σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο εξαιτίας και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και της ευαίσθητης οικονομίας.

Πηγή: newsbomb

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...