ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαντ Ρόος: “Να παίζω όσο καλύτερα μπορώ – Έχω βιώσει ρατσισμό”

Ο Σαντ Ρόος μίλησε για τη νέα προσπάθεια στον Παναθηναϊκό, ανέλυσε τους στόχους της ομάδας και τους προσωπικούς του, ενώ αναφέρθηκε και στον ρατσισμό.

Σαντ Ρόος:

Ο Σαντ Ρόος μίλησε για τη νέα προσπάθεια στον Παναθηναϊκό, ανέλυσε τους στόχους της ομάδας και τους προσωπικούς του, ενώ αναφέρθηκε και στον ρατσισμό.

Αναλυτικά ο Κουβανός φόργουορντ δήλωσε στο eurohoops:

Πως βλέπεις το νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου;

Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στην Ευρώπη, ήταν ο βασικός μου στόχος να παίξω στην Euroleague. Tώρα που είμαι εδώ είναι σχεδόν απίστευτο και πιστεύω, πως είναι ένα τεράστιο βήμα, καθώς είμαι 29 χρονών στο αποκορύφωμα μου. Είναι από τα πιο ωραία συναισθήματα που θα μπορούσα να έχω.

Ζούσες και πριν στην Αθήνα, οπότε η μετάβαση ήταν εύκολη για σένα. Είσαι χαρούμενος που επέστρεψες;

Eίμαι αναμφίβολα χαρούμενος που επέστρεψα και είμαι πάλι εδώ. Νιώθω πως αγαπώ πολύ την χώρα και αγαπώ τον κόσμο της επίσης, είναι πολύ θερμοί.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 51.483 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Περίμενες ότι θα επέστρεφες στην Ελλάδα τόσο γρήγορα;

Όχι. Όχι καθόλου. Εξεπλάγην, όπως και όλοι οι άλλοι.

Tην περσινή σεζόν αγωνίστηκες στο δεύτερο μισό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να έχεις μία ακόμα καλύτερη σεζόν;

Σίγουρα πάντα μπορείς να είσαι ακόμα καλύτερος. Ειδικά όπως είπες δεν έπαιξα σε πολλά παιχνίδια και μετά έπρεπε να μπούμε σε καραντίνα. Σίγουρα όμως θα μπορούσα να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου στη συνέχεια.

Πιστεύεις  πως θα μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο η καριέρα σου αν δεν είχε προκύψει ο κορονοϊός; O πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Mόσχας είχε δηλώσει, πως λόγω των οικονομικών ζημιών που προέκυψαν, δεν ήταν εύκολο να σε κρατήσουν στο ρόστερ. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει;

Όχι, γιατί πλέον ανήκει στο παρελθόν. Γιατί να κολλήσω στο παρελθόν, την ώρα που έχω κάτι όμορφο  που συμβαίνει τώρα; Δεν το σκέφτομαι.

Πολλοί πιστεύουν πως θα είσαι ο παίκτης- κλειδί της νέας ομάδας του Παναθηναϊκου. Θεωρείς πως αυτή η σεζόν θα είναι η καλύτερη της καριέρας σου;

Δεν ξέρω. Πολλοί πιστεύουν πολλά.  Εγώ προσπαθώ να επικεντρωθώ σε αυτά που μπορώ εγώ να κάνω. Αυτό που κάνει ο Σαντ-Ρος είναι να παίζει το καλύτερο που μπορεί κάθε βράδυ. Αυτό που ελπίζω, είναι να παίζω, όσο καλύτερα και να βοηθώ την ομάδα να προχωρά. Και κάθε βράδυ να δίνω το 100%. Αυτό πιστεύω εγώ.

Πως βλέπεις τον εαυτό σου στην ομάδα; Tι θα ήθελες να κάνεις;  Ποιος θα ήταν ο ιδανικός ρόλος για σένα;

Nα κάνω τα πάντα. Να κάνω ότι χρειάζεται για να βοηθάω στην άμυνα και την επίθεση. Να παίζω στο 1, στο 2, στο 3, στο 4 δεν με νοιάζει. Οτιδήποτε χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα μου. Να κάνω το καλύτερο δυνατό ότι και αν γίνει.

Eίναι προφανές ότι είσαι αποτελεσματικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Τι θα προτιμούσες όμως; Ένα σουτ που δίνει τη νίκη ή ένα μπλοκ που δίνει τη νίκη;

To μπλοκ. Για μένα είναι το μπλοκ δίχως αμφιβολία.

Είναι πιο ωραίο για σένα να έχεις την άμυνα που κρίνει το ματς;

Ναι. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την άμυνα και μπορώ να το γλιτώσω, είναι πιο ωραίο για μένα.

Πρέπει να σε ρωτήσω για το κίνημα BlackLivesMatter. Έχεις νιώσει ποτέ ρατσισμό;

Ναι. Είμαι στην Ευρώπη. Σε αρκετά μέρη που έχω επισκεφτεί ή έχω ζήσει, έχω νιώσει ρατσισμό. Ξέρω πως σκέφτονται, ξέρω για τι μιλάνε. Δεν είναι καθόλου όμορφο συναίσθημα. Είναι κάτι που συνήθως δεν συζητάω με κάποιον, γιατί δεν θα με δεις ποτέ λυπημένο ή να πω κάτι. Δεν θέλω να δείχνω αυτή την πλευρά του εαυτού μου. Μου έχει συμβεί. Με έχουν βρίσει, με έχουν διώξει από μέρη, λόγω του χρώματος που έχω. Δεν τα συζητάω όμως όλα αυτά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...