ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Ο “Ιανός” «τύφλωσε» τους μετεωρολογικούς σταθμούς (vids)

Με ταχύτητα 90 χιλιόμετρα την ώρα έφτασε στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο ο Μεσογειακός Κυκλώνας. Ο “Ιανός” έγινε η αιτία να μην μπορούν να μεταδώσουν στοιχεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί!

Ο “Ιανός” «τύφλωσε» τους μετεωρολογικούς σταθμούς (vids) | panathinaikos24.gr

Νέα στοιχεία για την κακοκαιρία “Ιανός” δίνει το meteo.gr, καθώς τα νησιά του Ιονίου και ιδίως Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη, μετρούν προβλήματα από το πέρασμα του κυκλώνα.

Τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18.09.2020) ο Μεσογειακός Κυκλώνας “Ιανός” κινήθηκε προς τη χώρα μας, με το κέντρο του να εμφανίζει “μάτι”, δηλαδή απουσία νεφών σε μια περιοχή ακτίνας περίπου 50 km όπου οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις στην περιφέρειά του και επικρατεί άπνοια στο κέντρο του.

Δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης του ανέμου έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 km/h δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο “Ιανός” κινηθεί στο στενό ανάμεσα στα δύο νησιά μετά τις 04:00 τα ξημερώματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 km/h. Πλημμυρικά φαινόμενα λόγω έντονης βροχόπτωσης και ανόδου της στάθμης της θάλασσας, καθώς και πτώσεις δέντρων αναφέρονται σε πολλές περιοχές.

Ο χάρτης του meteo.gr δείχνει τη δορυφορική εικόνα στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής και δείχνει το κέντρο του “Ιανού” λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Ζακύνθου με την ελάχιστη ατμοσφαιρική πίεση στη μέση στάθμη της θάλασσας να εκτιμάται στα 990 hPa.

Επίσης αναφέρονται πάνω στον χάρτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης, όμως λόγω εκτεταμένων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος πολλοί μετεωρολογικοί σταθμοί δεν αναφέρουν νεότερες τιμές από τις 04:00!

Πηγή: meteo.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS

READ MORE

close