ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κακοκαιρία Ιανός: Τι ώρα θα «χτυπήσει» η καταιγίδα στην Αττική

Η τελευταία πρόβλεψη της κακοκαιρίας Ιανός για την Αττική από τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπευθύνου της ιστοσελίδας meteo.gr Κώστα Λαγουβάρδο

Κακοκαιρία Ιανός: Τι ώρα θα «χτυπήσει» η καταιγίδα στην Αττική

Η τελευταία πρόβλεψη της κακοκαιρίας Ιανός για την Αττική από τον διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπευθύνου της ιστοσελίδας meteo.gr Κώστα Λαγουβάρδο.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έλευση της κακοκαιρίας Ιανός στην Αττική. Αν και η αρχική μετεωρολογική πρόβλεψη για την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, έδινε έναρξη των βροχοπτώσεων από το μεσημέρι και καταιγίδα από τις 15:00, εντούτοις, η έλευση της κακοκαιρίας Ιανός δεν θα είναι… πιστή στο ραντεβού της αλλά θα έχει χρονική καθυστέρηση από τρεις έως έξι ώρες.

Αυτό αποκάλυψε στο ethnos.gr o διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.grΚώστας Λαγουβάρδος, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός και κάθε λεπτό καταγράφει όλα τα δεδομένα και βελτιώνει τις προβλέψεις του. Η επικοινωνία με τον μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο, έγινε λίγο μετά τις 16:00 με τον ίδιο να επισημαίνει τα εξής: «Υπάρχει υστέρηση στην κίνηση του μεσογειακού κυκλώνα, θα έλεγα μία στασιμότητα που χρονικά θα μας δώσει καθυστέρηση των προβλέψεων από τρεις έως έξι ώρες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εκτιμώ πως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα ξεκινήσουν στο λεκανοπέδιο τα έντονα καιρικά φαινόμενα και εννοώ καταιγίδες».

Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα;
Πάνω από 8/10 έχεις γνώσεις: Αναγνωρίζεις 10 ήρωες της Επανάστασης του ’21 από μία μόνο εικόνα; 65.198 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Καταιγίδες από το βράδυ μέχρι αύριο»

Στο ερώτημα εάν μπορεί να εκτιμήσει με ασφάλεια τα χιλιοστά του νερού που μπορεί να πέσουν στην Αττική, είπε: «Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό τώρα. Είναι σίγουρο πως θα έχουμε πολύ νερό και καταιγίδα. Αυτό που μπορώ για τώρα είναι πως έχουμε υψηλά ποσοστά βροχόπτωσης στη Φθιώτιδα που μέχρι το βράδυ θα ξεπεράσουν ακόμα και τα 100 χιλιοστά. Αυτή τη στιγμή έχουμε έντονη βροχόπτωση στην Εύβοιαστη Μαγνησία, στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στην Πελοπόννησο. Είναι σίγουρο πως θα έχουμε πολύ βροχή και στην Αθήνα αλλά και στην Αττική γενικότερα όχι μόνο απόψε αλλά και αύριο Σάββατο», τόνισε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Να σημειωθεί πως από τις 16:00 της Παρασκευής σημειώνονται καταιγίδες στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, στη βόρεια Εύβοια, στη Μαγνησία, στη Φθιώτιδα και στη Φωκίδα.

Πηγή: ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...