ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Έχει βαριά όπλα στην κορυφή, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός έχει στην επιθετική του γραμμή δύο παίκτες, που αν χρησιμοποιηθούν σωστά θα αποτελέσουν κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Έχει βαριά όπλα στην κορυφή, αλλά...

Ο λόγος φυσικά τόσο για τον Φεντερίκο Μακέντα όσο και για τον Καρλίτος. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτες- βαρόμετρα στο ρόστερ του που αποδεδειγμένα μπορούν να ματώσουν τα αντίπαλα δίχτυα

Τον Φεντερίκο Μακέντα τον έχουμε δει, ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει. Από την άλλη ο Καρλίτος παρά το γεγονός ότι είναι ένας παίκτης που έχει τις δυνατότητες να κάνει άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα, φαίνεται ότι η επιλογή να αγωνιστείς ως αριστερό εξτρέμ τον… αποσυντονίζει από τον στόχο του.

Ο Καρλίτος στα αριστερά δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που θα μπορούσε αν έπαιζε στην κορυφή. Παίζοντας σε αυτή τη θέση σπαταλάει… ενέργεια στο να μαρκάρει το αντίπαλο μπακ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.964 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι οι επιθετικές του ενέργειες δεν έχουν τη διάρκεια και την ένταση που θα είχαν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τρίπολης. Ο Καρλίτος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κύριος εμπνευστής των επιθετικών ενεργειών του Παναθηναϊκού, αλλά στο δεύτερο η απόδοση του έπεσε.

Αυτό ήταν απόλυτο λογικό, καθώς αναγκαζόταν να μαρκάρει το αντίπαλο μπακ. Στη θέση αυτή ο Ισπανός δεν μπορεί να ξεδιπλώσει το… ταλέντο του και το πράγμα “φωνάζει” από μακριά.

Την ίδια στιγμή στα πρώτα ματς (φιλικά και επίσημο) ο Φεντερίκο Μακέντα φαίνεται ιδιαίτερα αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Με το σύστημα αυτό που αγωνίζεται το “τριφύλλι” μοιάζει να είναι τελείως μόνος του στην επίθεση.

Στο ματς με τον Αστέρα ειδικά δεν πήρε ούτε… πάσα από τους συμπαίκτες του, αλλά την ίδια στιγμή έμοιαζε να…φωνάζει ότι χρειάζεται βοήθεια. Θα πει κανείς πως αυτό ισχύει φέτος και όχι πέρυσι; Η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζει η ομάδα την αντίπαλη περιοχή.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός επιθετικά είναι πιο πλήρης απ΄ ότι τα τελευταία πολλά χρόνια. Δεν είναι λογικό λοιπόν να μην πετάει… φωτιές. Το πως θα γίνει αυτό πρέπει να το ανακαλύψει ο Ντάνι Πογιάτος.

Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει και σίγουρα ο Ντάνι Πογιάτος δεν μπορεί να κριθεί από τώρα γι΄ αυτό, αλλά δεδομένα αν δεν το καταφέρει όλοι θα ρίξουν λογικά τις ευθύνες πάνω του.

Ο Παναθηναϊκός έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια του, ώστε επιθετικά να είναι τρομερός και αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα που πρέπει να δει ο Ντάνι Πογιάτος και μάλιστα άμεσα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...