Τα υψηλά κρούσματα των τελευταίων πολλών ημερών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς, αλλά και στην κυβέρνηση γενικότερα. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και για τον λόγο αυτό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται οι ηλικιωμένοι, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο… στόχαστρο του κορωνοϊού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 80% των θυμάτων ανήκουν στην ηλικιακή αυτή ομάδα.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων έγινε ιδιαίτερη σύσταση στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το επόμενο μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προκειμένου να προστατευτεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η καραντίνα και η όποια μετακίνηση τους να γίνεται εφόσον επιβάλλεται για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους και θα πρέπει να γνωστοποιούν στην Πολιτική Προστασία – όπως γινόταν με τα σχετικά έντυπα ή με μηνύματα μέσω κινητού (SMS) κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: sdna.gr

➡️ Γράψε το σχόλιο σου