ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Προβλημάτισε ξανά

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μακέντα για να κερδίσει τον Λεβαδειακό (1-0), σε μια ακόμα κακή εμφάνιση. Χωρίς φαντασία οι «πράσινοι» που θέλουν πολλή δουλειά.

Προβλημάτισε ξανά

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα πέναλτι του Μακέντα για να κερδίσει τον Λεβαδειακό (1-0), σε μια ακόμα κακή εμφάνιση. Χωρίς φαντασία οι «πράσινοι» που θέλουν πολλή δουλειά.

Το ματς

Την ευκαιρία να τεστάρει την ετοιμότητα και την φρεσκάδα των ποδοσφαιριστών του, είχε ο Ντάνι Πογιάτος στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Αϊτόρ, Σένκεφελντ, ενώ στην ενδεκάδα που επέλεξε για το ματς, ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης τον Καρλίτος, αντί του Φεντερίκο Μακέντα.

Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ
Για αυτό διήρκησε… 25 λεπτά η ανάπαυλα στο Άρης-ΑΕΚ 3.420 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» ανέλαβαν την κατοχή μπάλας από τη σέντρα της αναμέτρησης ωστόσο πέρα από τις υποψίες ευκαιριών στο πρώτο τέταρτο, Με Αγιούμπ, Σαβιέρ και Καρλίτος δεν έφτασαν με αξιώσεις τα καρέ του Γκέκα για να μπορέσουν να σημειώσουν κάποιο τέρμα.

Ο Ντάνι Πογιάτος προσπαθούσε να διορθώσει κάπως την εικόνα της ομάδας του, ενώ έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του. Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Λεβαδειακός με πολλά νέα πρόσωπα είχε αναλάβει παθητικό ρόλο στο ματς χωρίς να δημιουργήσει σοβαρή φάση για τα καρέ του Διούδη.

Η πρώτη τελική στο ματς, καταγράφηκε στο 39ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους με τον Νίλι να επιχειρεί σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ από την εστία του Διούδη.

Η τακτική εικόνα του Λεβαδειακού ήταν άψογη σε όλη τη διάρκεια του α’ μέρους, καθώς είχε μπλοκάρει για τα καλά τους «πράσινους». Έπρεπε να φτάσουμε στο 41ο λεπτό του αγώνα για να δούμε κάτι καλό επιθετικά για τον Παναθηναϊκό, με τον Κουρμπέλη να γεμίζει και τον Αϊτόρ να πιάνει κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, δοκιμάζοντας τα ρεφλέξ του Γκέκα.

Με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και το «τριφύλλι» να προβληματίζει, καθώς υπήρχε ξεκάθαρη έλλειψης φάσεων μπροστά στην εστία των φιλοξενουμένων.

Στην επανάληψη ο Πογιάτος προσπάθησε να «μακιγιάρει» την εικόνα της ομάδας του και να την κάνει πιο ουσιαστική, έτσι αποφάσισε να «ρίξει» στο ματς τους Μακέντα, Βέλεθ στη θέση των Σαβιέρ και Μαυρομάτη, ενώ άλλαξε και τις θέσεις, με τον Ιταλό φορ να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Καρλίτος στο αριστερό άκρο εκεί όπου μας έχει συνηθίσει να τον χρησιμοποιεί στα τελευταία ματς.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πιο δραστήριος στην επανάληψη, ωστόσο δεν κατάφερνε επιτυχώς να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Γκέκα. Ένα μαρκάρισμα στον Κουρμπέλη εντός περιοχής έδωσε ευκαιρία στο «τριφύλλι» να ανοίξει το σκορ στο ματς, με τον Μακέντα να εκτελεί εύστοχα για το 1-0 στο 59’.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τα ηνία του ματς, προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις για να «κλειδώσει» τη νίκη, με τον Λεβαδειακό στο ίδιο διάστημα να παραμένει σε παθητικό ρόλο και τον προπονητή του να κάνει πολλές αλλαγές. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, οι «πράσινοι» με Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος έγιναν απειλητικοί, αλλά όχι αποτελεσματικοί με το 1-0 να παραμένει ως και το φινάλε της αναμέτρησης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.