ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ BLOG

Ακόμα «ψάχνεται», πιέζει ο χρόνος!

Δείγμα… αρνητικό και κόντρα στον Λεβαδειακό, ανάγκη για βελτίωση… ΧΘΕΣ. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς.

Πολύ κακός ΚΑΙ κόντρα στον Λεβαδειακό λοιπόν ο Παναθηναϊκός. Σε ένα παιχνίδι που ναι μεν ήταν φιλικό, έγινε όμως σε μια περίοδο που το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει και ΟΦΕΙΛΕΙΣ να δείχνεις πράγματα.

Το τριφύλλι προβλημάτισε ξανά καθώς ο Ντάνι Πογιάτος δεν έχει καταφέρει ακόμη να δει στην πράξη αυτά που ζητάει. Μια ομάδα μπερδεμένη, χωρίς σχέδιο, χωρίς φαντασία, να θέλει αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην αντίπαλη εστία. Δεν είναι εντελώς παράλογο αυτό που βλέπουμε, ούτε φταίει (μόνο) ο κόουτς. Εκτός κι αν περίμενε να δει κανείς κάτι εντελώς διαφορετικό σε ένα ρόστερ με τόσες αλλαγές και με έναν νέο και χρονικά αλλά και ηλικιακά προπονητή.

Το κακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ίσως με περισσότερη πίεση απ’ ότι πραγματικά μπορεί να αντέξει. Το «κανονάκι» που χάθηκε στην Τρίπολη δεν ήταν απλά οι τρεις βαθμοί (άλλωστε σε αυτό το γήπεδο ουδέποτε το διπλό ήταν εξασφαλισμένο) αλλά κάμποσα πράγματα παραπάνω με βασικότερο την ηρεμία. Το όποιο πλάνο υπάρχει έχει ήδη χάσει πόντους στα μάτια του κόσμου ελλείψει υπομονής και το ματς της Λάρισας την άλλη Δευτέρα αποκτά τον ξεκάθαρο χαρακτηρισμό του “must win» ώστε να συνεχίσει να υπάρχει επόμενη μέρα και να μην καεί από τόσο νωρίς η προσπάθεια.

Με αντίπαλο μια ανέτοιμη ομάδα Β’ Εθνικής ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι τα γνωστά του «θέματα» για τα οποία χρειάζεται ΔΟΥΛΕΙΑ και δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία το οποίο δεν αρκεί η επιστροφή του Βιγιαφάνες για να λυθεί. Περιμέναμε και τον Αϊτόρ, μπήκε στο παιχνίδι, αλλά παραείναι ανέτοιμος και θα χρειαστεί κι αυτός αρκετό χρόνο.

Σε ότι αφορά τη γραμμή κρούσης ο Πογιάτος δοκίμασε τον Καρλίτος στην φυσική του θέση, δηλαδή φουνταριστό αφήνοντας τον Μακέντρα στον πάγκο αλλά προκοπή δεν είδε αφού η μπάλα δεν πέρναγε με τίποτα μπροστά. Στην επανάληψη έβαλε τον Ιταλό φορ και τον Ισπανό στα δύο άκρα αλλά και πάλι φάνηκε να υπάρχει θέμα. Το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να αλλαχτεί σύστημα, ίσως δε να έχουμε αργήσει κιόλας.

Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ του και σε ένα βαθμό τα κατάφερε το ξεκίνημα δεν είναι καλό και η αμφισβήτηση δεν λείπει με το καλημέρα. Εννοείται πως υπάρχει ακόμη χρόνος, από την άλλη όμως από την Λάρισα δεν είναι να γυρνάς χωρίς τη νίκη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version