ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Lockdown στην Αττική»

Το είπε ο Σύψας και φαίνεται ότι είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

«Lockdown στην Αττική» | panathinaikos24.gr

Καμπανάκι κινδύνου σχετικά με τον αριθμό των διασωληνωμένων, που έχει αυξηθεί στις ΜΕΘ των νοσοκομείων λόγω του κορωνοϊού έκρουσε με δηλώσεις του ο Νίκος Σύψας.

Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός
Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός 29.710 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή  «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε τα εξής ακόλουθα: «Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό».

Στην συνέχεια ο ίδιος επικαλέστηκε και τα στοιχεία της τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, στην οποία γίνεται λόγος για «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα προειδοποίησε πως: «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown». Κατά την άποψη του κ. Σύψα πρέπει να ληφθούν μέτρα έγκαιρα στην Αττική «για να χτυπήσουμε την επιδημία πριν ξεφύγει».

Ο ίδιος στην συνέχεια ανέφερε πως η Αττική είναι στο πορτοκαλί χρώμα, ενώ τόνισε πως εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και η κατάσταση χτυπήσει «κόκκινο», τότε τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πολύ πιο δραστικά μέτρα.

Μπορεί να χρειαστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες ή και κλείσιμο στην εστίαση και το λιανεμπόριο – όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της επιδημίας. Ενώ «εάν η Αττική μπει στο κόκκινο θα κλείσουν και τα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι περιορισμοί θα πρέπει να ληφθούν πριν από τον χειμώνα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας σχολίασε ότι: «Η μεγάλη κάλυψη αυτών των μονάδων αποτελεί πολύ κακό ποιοτικό στοιχείο», ενώ τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η μετάδοση του ιού σε μετανάστες, καθώς μεγάλο ποσοστό αυτών είτε νοσηλεύονται, είτε βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Αττική.

«Γίνεται μεγάλη διασπορά του ιού όταν υπάρχουν φαινόμενα στον ίδιο χώρο να κοιμούνται 10-20 άτομα σε υπόγεια ή γκαρσονιέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έφερε ως παράδειγμα το Λαϊκό Νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται πολλά άτομα που ανήκουν στην ευπαθή ομάδα των μεταναστών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σύψα το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close