ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μακέντα στο p24: “Θα γίνουμε επικίνδυνοι στην επίθεση με τον Καρλίτος – Θέλουμε δουλειά και χρόνο”

Ο Φεντερίκο Μακέντα μιλάει στο panathinaikos24.gr για τα μέχρι τώρα προβλήματα στη δημιουργία του Παναθηναϊκού, τη δουλειά που γίνεται στο Κορωπί και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η ομάδα φέτος θα είναι πιο επικίνδυνη στο επιθετικό της κομμάτι.

Μακέντα στο p24:

Ο Φεντερίκο Μακέντα μιλάει στο panathinaikos24.gr για τα μέχρι τώρα προβλήματα στη δημιουργία του Παναθηναϊκού, τη δουλειά που γίνεται στο Κορωπί και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η ομάδα φέτος θα είναι πιο επικίνδυνη στο επιθετικό της κομμάτι. Ο “Κίκο” αναφέρεται στο… μέγα θέμα συζήτησης για τη συνύπαρξή του στην επίθεση με τον Καρλίτος και τα όσα γίνονται στις προπονήσεις για να μάθουν τα “θέλω” του Ντάνι Πογιάτος.

Ο Ιταλός φορ τονίζει, επίσης, ότι ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η νίκη στη Λάρισα, ενώ αναφέρεται και στην παραμονή του στο τριφύλλι, δηλώνοντας ότι είναι χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη.

Η ομάδα δεν άρχισε καλά τη σεζόν, ποια είναι η άποψή σου για την εικόνα μέχρι τώρα;

«Δεν αρχίσαμε καλά, το γνωρίζουμε αυτό. Ξέρουμε πως χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά δεν τον έχουμε γιατί το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά το παιχνίδι της Τρίπολης, η ομάδα δούλεψε καλά. Έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τον προπονητή και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Έχουμε μια καλή ομάδα, έχουμε ένα προπονητικό τιμ που δουλεύει πολύ σκληρά και θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο τους για να κάνουμε τα πράγματα να λειτουργήσουν. Βήμα-βήμα θα πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάμε στη Λάρισα για να πάρουμε τους τρεις πόντους, πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο μέσα στην εβδομάδα».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.550 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τη θέση του Καρλίτος, αν πρέπει να είναι στα άκρα ή στην επίθεση. Πιστεύεις ότι πρέπει να παίζει δίπλα σε εσένα ή στην αριστερή πλευρά;

«Πιστεύω πως τώρα ο Καρλίτος θα παίζει πιο κοντά σε εμένα. Το δουλεύουμε αυτό την τελευταία εβδομάδα. Εμείς θα πρέπει να σεβόμαστε την απόφαση του προπονητή μας. Ο στόχος του προπονητή και της ομάδας είναι όταν έχει επιθετικούς παίκτες, να τους φέρνει σε θέση για γκολ. Για αυτό δουλεύουμε, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και σίγουρα όλοι πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε περισσότερο τι θέλει ο προπονητής. Θεωρώ ότι η επιθετική γραμμή θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη σε σχέση με την περσινή σεζόν γιατί έχουμε πιο ποιοτικούς παίκτες».

Η ομάδα περιμένει να «μπουν» και κάποιοι παίκτες ακόμα, όπως ο Βιγιαφάνιες, ο Χουάνκαρ… Πιστεύεις θα βοηθήσουν να βελτιωθεί η εικόνα;

«Σίγουρα θα βοηθήσουν, ελπίζω τα παιδιά να είναι έτοιμα το συντομότερο δυνατό. Τους χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Περισσότερο τους πιο έμπειρους, αυτούς που μπορούν να δώσουν περισσότερα στην ομάδα. Πιστεύω πως δεν θα αργήσουν να «μπουν» και στα επόμενα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν γιατί όπως είπα, τους χρειαζόμαστε όλους».

Υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας στην ομάδα. Δεν γίνονται πολλές ευκαιρίες κι έχετε σκοράρει μόνο με τον ΟΦΗ και τον Λεβαδειακό, εκτός του ματς με τη Μαρκό. Αυτό πως μπορεί να διορθωθεί;

«Η ομάδα προσπαθεί να δουλέψει σε αυτό, να βρούμε λύσεις με τις επιθετικές επιλογές. Αυτό εξαρτάται από τους επιθετικούς κι από τους παίκτες που παίζουν ακριβώς από πίσω. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και βήμα-βήμα θα φτάσουμε στο επίπεδο ετοιμότητας που θέλουμε. Έχουμε έξυπνους παίκτες, επικίνδυνους παίκτες και αυτό δεν θα είναι πρόβλημα για εμάς κατά τη γνώμη μου».

Η ανανέωση του συμβολαίου σου ήρθε παρότι είχες κάποιες προτάσεις. Ποιο ήταν το «κλειδί» για να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα γνώριζα πως υπήρχε μια πιθανότητα να φύγω. Όμως εγώ μέσα μου, στο μυαλό μου, ήθελα να μείνω εδώ. Σύντομα όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία να συμφωνήσουμε και έγινε αυτό που ήθελα. Είμαι χαρούμενος που έμεινα εδώ. Έμεινα γιατί αισθάνομαι πως μπορώ να βοηθήσω, να κάνω καλύτερη σεζόν από την τελευταία και μαζί με την ομάδα να πετύχουμε μεγαλύτερους στόχους».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.