ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ BLOG

Θα τον αλλάξει ο «Βίγια» αλλά δε φτάνει μόνο αυτό

Ο Βασίλης Μοιρώτσος σχολιάζει τη νέα άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού, την επιστροφή του Βιγιαφάνιες και την… εξαφάνιση του Χατζηγιοβάνη.

Θα τον αλλάξει ο «Βίγια» αλλά δε φτάνει μόνο αυτό

Ήταν μια καλή είδηση για τον Ντάνι Πογιάτος η επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες στις προπονήσεις. Ο Καταλανός προπονητής περιμένει από τον «Βίγια» να μπει στην ομάδα και να βγάλει τις οργανωτικές του αρετές. Κανείς απ’ όσους αγωνίστηκαν έως τώρα σε θέση εσωτερικού μέσου δεν έχει τα στοιχεία του Αργεντινού.

Ούτε την κάθετη πάσα, ούτε το άπλωμα του παιχνιδιού, ούτε το κουβάλημα της μπάλας. Ακόμα – ακόμα ούτε τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Ναι, από τον Βιγιαφάνιες μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρει γκολ. Από τον Αγιούμπ δύσκολο μου μοιάζει. Ο τελευταίος είναι μια μεγάλη απογοήτευση έως τώρα. Μην ξεχνάμε πως ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Να το δοθεί πίστωση χρόνου, αλλά αν ο Βιγιαφάνιες είναι διαθέσιμος δεν μπορεί να μείνει στον πάγκο για να παίζει ο Αγιούμπ με αυτή την εικόνα που δείχνει.

Στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό εκτός από δυσκολίες στον μεσοεπιθετικό τομέα και στην ανάπτυξη, είδαμε και αμυντική ανισορροπία. Μια ανισορροπία για την οποία δεν ευθύνονται μόνο όσοι αγωνίζονται στην άμυνα. Αν τα χαφ σου δεν μαρκάρουν σωστά και κυρίως στον χρόνο που πρέπει, η άμυνα θα βγαίνει εκτεθειμένη.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.369 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Κουρμπέλη να τρέχει παντού, αλλά ούτε ο Αγιούμπ τον βοηθούσε, ούτε ο Μπουζούκης στον αμυντικό τομέα. Αν τρέχει ένας αντί για τρεις, είναι πρόβλημα. Και επιτρέπει στον αντίπαλο να βρει χώρους και να παίξει με ταχύτητα κυρίως την κόντρα επίθεση.

Η είσοδος του Βιγιαφάνιες δεν φτάνει για να ισορροπήσει και να βελτιωθεί η εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Πογιάτος πρέπει να βρει τρόπο για να δίνει πλάτος, προκειμένου να ανοίγει άμυνες σαν της Τρίπολης και της Λιβαδειάς. Ο Αϊτόρ είχε πρόσημο αρνητικό στην πρώτη του συμμετοχή πάνω σ’ αυτόν τον τομέα. Κι εδώ υπάρχουν ελαφρυντικά. Και σε αυτόν μπορεί να δοθεί χρόνος, αφού ήταν χωρίς ματς για εννιά μήνες.

Όμως κι εδώ ισχύει ότι για το Βιγιαφάνιες – Αγιούμπ. Δεν μπορεί αυτός ο Αϊτόρ ή αυτός ο Σαβιέρ που έως τώρα βλέπουμε, να στερεί τη συμμετοχή από τον Χατζηγιοβάνη. Ο οποίος αποτέλεσε σταθερά την τελευταία διετία, εξελίχθηκε, αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα όπλα επί Δώνη, αλλά φέτος ξεκινάει ως τριτοτέταρτη επιλογή. Ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτό που έγινε στην Τρίπολη ή αυτό που έρχεται στη Λάρισα, οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερις τις συνθήκες, τη σκληράδα ή την ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί αν έρθει η «γκέλα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.