ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Το «πακέτο» Nova – Παναθηναϊκός TV ήταν και το ιδανικό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την κατάληξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα άμεσα, αλλά και τα μελλοντικά ενδεχόμενα κέρδη.

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την κατάληξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα άμεσα, αλλά και τα μελλοντικά ενδεχόμενα κέρδη.

*Για να προλάβουμε τους… πονηρούς-μέρες που είναι- και επειδή η τοξικότητα στους καιρούς, όπως και η καχυποψία, μας είναι στον μέγιστο βαθμό, ας μεταφέρουμε όσα έχουμε τονίσει και σε αυτή την ιστοσελίδα, αλλά και στον αέρα του ΣΠΟΡ FM. Προσοχή! Όχι σε καιρό που ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά σε Nova, αλλά τότε που όλα έδειχναν ότι θα πορευτεί με το Παναθηναϊκός TV, κάνοντας μια εξαιρετική προσπάθεια, η οποία, όμως, είχε και ρίσκο.

*Γράφαμε, λοιπόν, και τονίζαμε ότι το ιδανικό για μια ομάδα είναι να συμμετέχει σε μια κεντρική διαχείριση, βάζοντας σίγουρα χρήματα στα ταμεία της από τηλεοπτικό συμβόλαιο και ταυτόχρονα να διατηρεί το δικό της κανάλι. Ένα κανάλι το οποίο θα βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα (είναι πολλά τα μεγάλα κλαμπ στο εξωτερικό που το κάνουν) και που θα έχει δικό του περιεχόμενο, δικό του πρόγραμμα και φυσικά εξτρά έσοδα, τα οποία με σωστό προγραμματισμό μπορούν να υπερκαλύψουν τα έξοδα.

*Εν τέλει, έστω κι αν οι πιθανότητες πριν από λίγες μέρες δεν έδειχναν κάτι τέτοιο, ο Παναθηναϊκός παίρνει 7 εκατομμύρια (μαζί με τα μπόνους) από το τηλεοπτικό του συμβόλαιο και διατηρεί το δικό του κανάλι, το οποίο θα είναι ελεύθερο για τον κόσμο με μεταδόσεις ακαδημιών, Ερασιτέχνη (το Παναθηναϊκός TV είναι χορηγός του Α.Ο δίνοντας 250.000 ευρώ), θα φέρει εξτρά έσοδα μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης και φυσικά θα είναι ό, τι καλύτερο για τους φιλάθλους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε σταθερή βάση το κανάλι της αγαπημένης του ομάδας, με ζωντανές αναμετρήσεις, ίσως εκπομπές και άλλα τα οποία σύντομα αναμένεται να γίνουν γνωστά.

*Από όποια πλευρά κι αν το δούμε, μόνο κέρδος έχει το τριφύλλι από την οριστική κατάληξη του θέματος. Το αν αυτό το κέρδος θα είναι αυξημένο κατά πολύ, θα φανεί από το τι μπορεί να κάνει το Παναθηναϊκός TV σε κάθε επίπεδο. Οικονομικό, αλλά και καθαρά τηλεοπτικό για τον κόσμο που θα το βλέπει. Για να μην το αναλύουμε παραπάνω, το «πακέτο» Nova – Παναθηναϊκός TV ήταν εξ’ αρχής το ιδανικό για τον Σύλλογο και αν όλο αυτό δουλέψει σωστά, μην αποκλείετε να το εξετάσουν κι άλλες ομάδες στο μέλλον… Είναι δεδομένο ότι σταδιακά, το συγκεκριμένο εγχείρημα θα εξελιχθεί και ίσως να αποκτήσει δυνατότητες να μεγαλώσει με τον καιρό. Ήδη, κάτι ανάλογο κάνει ο ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί πάντα σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα βλέπουμε όλα πονηρά ή μίζερα. Γιατί, δηλαδή, ντε και καλά «εδώ είναι Ελλάδα, στην Ευρώπη είναι διαφορετικά δεν μπορούμε να φτάσουμε το επίπεδό τους». Δεν αντιλέγει κανείς στο τελευταίο, αλλά γιατί να μην προσπαθήσεις να πας στο επόμενο επίπεδο; Δε γίνεται από τη μία να λέμε «κοίτα τι ωραία που το κάνουν αυτοί στο εξωτερικό» και όταν πας να κάνεις κάτι ανάλογο (στον δικό σου βαθμό) οι ίδιοι που υποστηρίζουμε το παραπάνω, τελικά να καταλήγουμε στο «έλα μωρέ εδώ είναι Ελλάδα, δεν πιάνουν αυτά σε εμάς». Να το προσέξουμε αυτό, διότι λογική δεν έχει…

ΥΓ2: Για το αγωνιστικό κομμάτι, θα σταθούμε σε επόμενο κείμενο. Η ομάδα έχει δρόμο να διανύσει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Εδώ, όμως, υπάρχει το εξής: Από τη μια έχουμε ένα νέο σύνολο με νέο και άπειρο προπονητή, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται χρόνος. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός «καίγεται» από νωρίς για αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το ματς με την ΑΕΛ τη Δευτέρα. Δύσκολα πράγματα αυτά. Μήπως, όμως, θα ήταν πιο σοφό στην παρούσα φάση ο Πογιάτος να πάει σε πιο safe επιλογές και αντί για 5 ή 6 νέους παίκτες στην ενδεκάδα, να βάζει λιγότερους; Με αυτόν τον τρόπο, θεωρητικά πάντα, η ομάδα θα έχει μια κάποια ομοιογένεια, κάτι που είναι σημαντικό για να έρθουν οι βαθμοί. Και σταδιακά ενσωματώνει και τους υπόλοιπους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version