ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

“Χαστούκι” από το Περιστέρι και αποκλεισμός!

Ενας κακός Παναθηναϊκός σε άμυνα και με άσχημα ποσοστά στην επίθεση γνώρισε την ήττα με 90-82 από το Περιστέρι και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του σούπερ καπ. Πολλά τα προβλήματα για το τριφύλλι που θέλει δρόμο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ενας κακός Παναθηναϊκός σε άμυνα και με άσχημα ποσοστά στην επίθεση γνώρισε την ήττα με 90-82 από το Περιστέρι και αποκλείστηκε στον ημιτελικό του σούπερ καπ. Πολλά τα προβλήματα για το τριφύλλι που θέλει δρόμο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Οι πράσινοι θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό με την ΑΕΚ, ενώ το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στον τελικό.

Το ματς

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 43.019 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν ιδιαίτερα άστοχες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο καλάθι να καταγραφεί μετά το πέρασμα του πρώτα 2 λεπτά του αγώνα άνοιξε το σκορ το Περιστέρι. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, με τον Φόστερ να κάνει το 3-2. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ τα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα. Με μπροστάρη τον Παπαγιάννη οι πράσινοι προηγήθηκαν με 11-6. Με επιμέρους σκορ 8-3 το Περιστέρι έφερε το ματς στα ίσα 14-14. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και έφυγαν με 6 πόντους διαφορά 1 λεπτό πριν το τέλος. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους πράσινους να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 19-22.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Νέντοβιτς με τρίποντο από τα 8 μέτρα έφερε το παιχνίδι στα ίσα (22-22). Με εκατέρωθεν καλάθια οι ισοπαλίες ήταν… συνεχόμενες. Με νέα τρίποντη βόμβα ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ με 27-26. Το Περιστέρι έβρισκε συνεχώς απάντηση στα καλάθια του τριφυλλιού. Μόλις 2 λεπτά πριν το ημίχρονο, το γκολ φάουλ του Μήτογλου έδωσε αέρα τριών πόντων στους τυπικά γηπεδούχους (36-33). Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 42-42. Το αξιοσημείωτο στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν η τρομερή ευστοχία του Περιστερίου από τα 6,75.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και με καλάθια των Νέντοβιτς και Ουάιτ πήρε προβάδισμα με 47-42. Το Περιστέρι με σερί 5-0 έφερε γρήγορα το ματς στην ισοπαλία (47-47). Οι πράσινοι ξαναπήραν προβάδισμα με 5 πόντους, αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι ένα λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Στο σημείο εκείνο το Περιστέρι πάτησε γκάζι και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 67-61.

Η τρομερή ευστοχία του Περιστερίου από τα 6,75 δεν άφηνε τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 5 πόντους. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα το τριφύλλι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 65-72. Το τριφύλλι πήγε πολύ γρήγορα στη γραμμή των βολών, αλλά αυτό δεν μπόρεσε να διαδραματίσει καταλυτικο ρόλο στον αγώνα. Με κορυφαίους τους Νέντοβιτς και Ουάιτ ο Παναθηναϊκός έκανε την αντεπίθεση του και μείωσε στο καλάθι μόλις ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι λάθος επιλογές όμως στην επίθεση δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη. Σ΄αυτό διαδραμάτισε ρολο και τα πολύ χαμηλά ποσοστά από τη γραμμή των τριών πόντων. Τελικά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από το ανώτερι Περιστέρι με 82-90 και έτσι απώλεσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 61-67, 82-90

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...