ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γαλλική υπόκλιση στο «τριφύλλι» (vid)

Σπουδαία νίκη επί της Ναντ (3-1) πέτυχε σαν σήμερα το 1995 ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σπουδαίας πορείας μέχρι τους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γαλλική υπόκλιση στο «τριφύλλι» (vid)

Οι «πράσινοι» επικράτησαν της γαλλικής ομάδας με 3-1 και ουσιαστικά μπήκαν με το δεξί στην διοργάνωση, αφού η ήττα που είχαν υποστεί από την Ντιναμό Κιέβου την πρώτη αγωνιστική είχε «παραγραφεί».

Ο διαιτητής του αγώνα, Λόπεθ Νιέτο είχε καταγγείλει ότι οι Ουκρανοί προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν. Η ομάδα του Κιέβου αποβλήθηκε από την διοργάνωση και την θέση της πήρε η δανέζικη Άαλμποργκ.

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε μπει με σαφή επιθετικό προσανατολισμό και είχαν την κατοχής της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν απειλητικοί αφού η αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού» είχε πολύ καλή παρουσία.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Ρότσα ήρθε στο 8ο λεπτό με τον Μπορέλι να προσπαθεί να μπει στην περιοχή αλλά την ώρα της προσποίησης ανατράπηκε από τον Ντοράμ. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ζητούσαν πέναλτι αλλά ο Λευκορώσος διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 16’ με τον Γ.Χ Γεωργιάδη. Ο Μαραγκός χτύπησε ένα κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε ύψος, έφθασε μέσα στην αντίπαλη αμυντική περιοχή. Εκεί με κεφαλιά ο Αλεξούδης τροφοδότησε τον Γ. Χ. Γεωργιάδη που βρισκόταν τελείως αφρούρητος και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εν μέσω πανηγυρισμών.

Μέχρι το ημίωρο οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά με τον Καλιτζάκη και τον Μπορέλι.

Στο 29ο λεπτό, ο Αλεξούδης βγήκε μπροστά, έφθασε μέχρι το δοκάρι της εστίας της Ναντ και την τελευταία στιγμή καθώς ο τερματοφύλακας Μαρό έβγαινε, γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω. Ανενόχλητος ο Βαζέχα έγινε κάτοχος της μπάλας και σε αυτές τις φάσεις δεν συγχωρεί. Έτσι, με δυνατό ευθύβολο σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τρία τα τέρματά τους.

Δεν είχε καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, όταν ο Βαζέχα πέτυχε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού. Πάλι από πάσα του Αλεξούδη βρέθηκε πλάγια δεξιά και εν κινήσει έκανε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Μαρό και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Με το τρίτο γκολ, ο Παναθηναϊκός έριξε το ρυθμό του αφού ο στόχος έδειχνε ότι είχε επιτευχθεί. Οι Γάλλοι κατάφεραν να δημιουργήσουν με την σειρά τους κάποιες ευκαιρίες αλλά ο Βάντσικ ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Επτά λεπτά πριν από το τέλος δημιουργήθηκε μια φάση που παρά λίγο να σημειωθεί ένα γκολ που κανένας δεν το περίμενε. Ο Βαζέχα βρέθηκε κλεισμένος από τους αντιπάλους του και έκανε ένα σουτ απελπισίας που ούτε ο ίδιος ο τερματοφύλακας της Ναντ περίμενε. Ομως η μπάλα κτύπησε στη ρίζα του δοκαριού, αφήνοντας άφωνους τους περισσότερους και κυρίως τους πρωταγωνιστές της φάσης.

Στο 87’ ο Ντοράμ μείωσε, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο όλη την αμυντική διάταξη των πρωταθλητών Ελλάδας. Λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας ο Νιόμπλιας είχε την ευκαιρία να κάνει το 4-1 αλλά δε βρήκε στόχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Βάντσικ, Μπορέλι (79 Νίομπλιας), Ουζουνίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καλιντζάκης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Μάρκος, Αλεξούδης (67 Καπουράνης), Βαζέχα, Μαραγκός (86 Κολιτσιδάκης), Δώνης

ΝΑΝΤ : Μαρόντ, Λεντιζέτ, Πικνόλ, Ντεγκρίς (68 Πεϊρελάντ), Γκιγιόντ, Καροντί, Μακελελέ (76 Ρενού), Καγιέ, Ουιντέκ (68 Σανελέντ), Ντοράμ, Κοζέσκι

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE