ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

Μαυρίδης στο p24: «Να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα ο Πογιάτος – Η μισή μου ζωή ο Παναθηναϊκός»

Χείμαρρος ο Κώστας Μαυρίδης στη συνέντευξή του στο Panathinaikos24.gr. Ο Ντάνι Πογιάτος που πρέπει να μάθει την ελληνική πραγματικότητα, οι νέοι πάικτες που πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει το τριφύλλι, η πεποίθηση του ότι η ομάδα θα παέι καλά και ο Παναθηναϊκός που είναι μισή του ζωή.

Μαυρίδης στο p24: «Να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα ο Πογιάτος - Η μισή μου ζωή ο Παναθηναϊκός»

Χείμαρρος ο Κώστας Μαυρίδης στη συνέντευξή του στο Panathinaikos24.gr. Ο Ντάνι Πογιάτος που πρέπει να μάθει την ελληνική πραγματικότητα, οι νέοι πάικτες που πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει το τριφύλλι, η πεποίθηση του ότι η ομάδα θα παέι καλά και ο Παναθηναϊκός που είναι μισή του ζωή.

Ο Κώστας Μαυρίδης μιλάει σπάνια αλλά όταν το κάνει, δε μασάει τα λόγια του.

Στη συνέντευξή του στο Panathinaikos24.gr ο παλαίμαχος αμυντικός  και επί σειρά ετών αρχηγός του Παναθηναϊκού μιλάει για τα πρώτα δείγματα της ομάδας, για το γεγονός ότι πιστεύει ότι το τριφύλλι θα βρει τον δρόμο του, αλλά και για το πως βλέπει το αυριανό ματς με την ΑΕΛ.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.986 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Πως βλέπετε τον Παναθηναϊκό μέχρι στιγμής;

«Με βάση την εικόνα που είχα από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα ήταν καλή επιθετικά, αλλά βλέπω ότι έχει κάποια προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Σε αυτό φυσικά δεν φταίει η άμυνα μόνο. Η καλή άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και από το κέντρο. Αυτό επίσης που δεν μου άρεσει είναι ότι η άμυνα παίζει πολύ ψηλά. Στο γκολ που δέχτηκε, οι αμυντικοί βρίσκονταν 60 μέτρα από τέρμα. Δεν γίνεται τόσο ψηλά η άμυνα. Δεν είμαστε ούτε η Ρεάλ Μαδρίτης ούτε η Μπαρτσελόνα.

Ο κ. Πογιάτος θα πρέπει να εναρμονιστεί με την ελληνική πραγματικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να πατήσει πιο ορθολογικά. Αυτή είναι η άποψη μου. Σίγουρα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ο Παναθηναϊκός, αλλά με τη θεωρία και το αν δεν κάνουμε τίποτα. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθεί και στα τελειώματα. Σε αυτές τις έδρες που είναι δύσκολες θα πρέπει να είσαι πιο αποτελεσματικός. Ένα γκολ αλλάζει τελείως το παιχνίδι. Ακόμα όμως και όταν πιέζεις για να βάλεις ένα γκολ θα πρέπει να το κάνεις πιο ορθολογικά, όχι έτσι ανεξέλεγκτα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσεγγίσει τα ματς πιο ορθολογικά. Όσο σημαντικό όμως είναι να βάλεις τέρμα τόσο σημαντικό είναι να μην δεχτείς. 

Με λίγα λόγια όταν κάτι δεν μπορείς να το κερδίσεις κάνεις ότι μπορείς για να μην το χάσεις. Από την άλλη πρέπει να αφήσουμε τον προπονητή να δουλέψει, αλλά όσο μπορεί και όσο πιο γρήγορα γίνεται να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα. Να αφήσει όλο το ισπανικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του. Πρέπει να βάλει στόχο να δέσει τους Έλληνες παίκτες με τους ξένους που έχουν έρθει. Η ομάδα πρέπει σύντομα να αποκτήσει ομοιογένεια».

Πως βλέπετε το αυριανό παιχνίδι;

«Για μένα το αυριανό παιχνίδι λοιπόν είναι κομβικό. Είναι μεν η δεύτερη αγωνιστική αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση και ισοπαλία να έρθεις στην Λάρισα είναι αποτυχία για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Είναι μονόδρομος η νίκη. Πιστεύω ότι θα το έχει καταλάβει και ο ίδιος. Ακόμα και στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ που δούλευε οι προδιαγραφές είναι υψηλές. Πιστεύω ότι θα παρατάξει σωστά την ομάδα και θα πάρουμε τη νίκη.

Η ομάδα έχει ποιότητα. Ειδικά μεσοεπιθετικά. Και ο Μακέντα και ο Καρλίτος μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά πρέπει να πονέσει ο ένας τον άλλον. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει πιο πολύ ομάδα. Να πονάει ο ένας τον άλλον. Να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον. Επίσης και οι προπονητές πρέπει να βοηθούν ψυχολογικά τους παίκτες. Να τους λένε : «Όλα καλά πάμε να πάρουμε το επόμενο. Το επόμενο όμως πρέπει να το πάρουμε». Δεν γίνεται να αρχίσουμε πάλι τα πισωγυρίσματα. Δεν γίνεται να πέρασουν δύο ματς και να έχουμε μηδέν ή έναν πόντο. Δεν γίνεται αυτό για τον Παναθηναϊκό». 

Και ο κόσμος δεν έχει και την υπομονή να περιμένει. Σωστά;

 «Ναι αυτό σας λέω. Γι΄ αυτό είναι κομβικό. Για φανταστείτε να μην έρθει η νίκη. Δεν θα υπάρξει γκρίνια. Και στον κόσμο, αλλά και στα αποδυτήρια θα υπάρξει γκρίνια. Και όταν υπάρξει αυτό δεν θα υπάρχει υγεία στην ομάδα. Θα πρέπει η ομάδα να ασχολείται μόνο με . Με τίποτα άλλο δεν θα πρέπει να ασχολέιται. Έτσι θα υπάρχει ηρεμία. Όσο πιο γρήγορα θα γίνει αυτό τόσο καλύερα θα πάει η ομάδα».

Το γεγονός ότι έχουν έρθει πολλοί καινούργιοι ξένοι παίκτεις θα λειτουργήσει «αρνητικά» στο να υπάρξει σύντομα ομοιογένεια;

«Αυτό είναι σημαντικό θέμα. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν οι παλιοί Έλληνες παίκτες. Όπως ο Κουρμπέλης, ο Διούδης. Όλοι αυτοί πρέπει να τους δώσουν να καταλάβουν ότι εδώ είναι Παναθηναϊκός. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι καλοί παίκτες. Δυστυχώς όλοι κρίνονται από τα αποτέλεσμα. Ευτυχώς ή δυστυχώς ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Πρέπει να αποδείξουν όλοι αυτοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλοί παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν όλοι που έχουν έρθει.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Με πορείες στην Ευρώπη. Δεν ήρθαν σε καμιά μικρή ομάδα. Στον Παναθηναϊκό που έχει παίξει στο Γουέμπλεϊ. Στον Παναθηναϊκό που έχει κάνει πορείες. Στον Παναθηναϊκό των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων. Θα πρέπει όλοι μαζί να τους στηρίξουν και να τους κάνουν να το καταλάβουν όμως. Βέβαια και οι ξένοι παίκτες πρέπει να δείξουν πράγματα. Πρέπει να δώσουν το 100%. Αν οι παίκτες που έχουν έρθει δώσουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο και χύσουν αίμα κανείς δεν θα τους πει τίποτα. Δεν χωράει αδιαφορία σε αυτό».

Είστε ένας άνθρωπος με εμπειρίες από το ποδόσφαιρο. Έχετε ξεχωρίσει κάποιον παίκτη;

«Θα ξεκινήσω κάπως διαφορετικά την κουβέντα. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχουν τέσσερις βασικοί πυλώνες. Ένας κάτω από το τέρμα, ένας στην άμυνα, ένας στο κέντρο και ένας στην επίθεση. Ο άξονας είδικα πρέπει να είναι γερός. Υπάρχουν παίκτες. Υπάρχει ο Διούδης, υπάρχει ο Κουρμπέλης, υπάρχει ο Μακέντα. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Καρλίτος ας πούμε ξέρει καντάρια μπάλα, αλλά το μόνο που πρέπει είναι να γίνει λίγο πιο αποτελεσματικός. Να τελειώνει τις φάσεις.

Πρέπει όλοι να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι 100%. Στον Παναθηναϊκό παίζουν. Τα παιχνίδια πρέπει να τα καθαρίζουν νωρίς. Όταν θα μπει το γκολ θα λυθεί η ομάδα. Και ξαναλέω η συγκέντρωση είναι το Α και το Ω. Στο τέλος πιστεύω ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Και ο προπονητής και η ομάδα. Ο Πογιάτος έχει παραστάσεις και είναι αποδεδειγμένο αυτό. Πιστεύω ότι αύριο ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει. Αν δεν κερδίσει θα υπάρξουν προβλήματα».

Το γεγονός ότι το μπάτζετ έχει ανέβει ,δεν σημαίνει ότι ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις;

«Φυσικά και έχουν ανέβει οι απαιτήσεις. Όταν έχεις πάρει τόσους παίκτες από την Ισπανία. Εγώ δεν εξετάζω την ηλικία τους. Είναι παίκτες με τρομερές παραστάσεις. Είναι φυσιολογικό να ανέβουν οι απαιτήσεις. Δεν μιλάμε για παιδιά που είναι 17-18 χρονών χωρίς παραστάσεις. Επίσης ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλούς παίκτες 17-18 χρονών. Πρέπει να πάρουν και αυτοί ευκαιρίες. Είναι πολύ καλές οι ακαδημίες. Όποιος αξίζει πρέπει να παίζει»

Πως βλέπετε τις ακαδημίες της ομάδας;

«Οι ακαδημίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Είδα και μια προπόνηση της Κ-17 και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Με βάση αυτό που είδα πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Όπως πρέπει να γίνεται σε ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη πρέπει και οι γονείς να αποστασιωποιηθούν. Δεν πρέπει να μπλέκονται. Όπως και να έχει γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Αυτό βλέπω εγώ. Τα αποτελέσματα φαίνονται θα φανούν και στο μέλλον.

Θα θέλατε να επιστρέψετε στον Παναθηναϊκό από κάποιο πόστο;

«Είναι κάτι που θα ήθελα πολύ. Από το 2008 μέχρι το 2016 ήμουν στο τμήμα scouting. Έφυγα όταν ήρθε ο Στραματσιόνι στην ομάδα, διότι τα ανέλαβε όλα αυτός. Έχω ζήσει 12 χρόνια υπέροχα στον Παναθηναϊκό. Έχω ζήσει τη μισή μου ποδοσφαιρική ζωή στον Παναθηναϊκό. Ξέρω την Παιανία όσο λίγοι. Η Παιανία είναι το δεύτερο σπίτι μου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα γύρναγε σε έναν σύλλογο που τον έχει στηρίξει, που τον έχει αναδείξει. Ποιος δεν θα το ήθελε».

Τι σημαίνει για σας Παναθηναϊκός;

«Η μισή μου ζωή είναι ο Παναθηναϊκός και άλλη μισή η οικογένεια μου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιο εύκολα θα πήγαινα στην Παιανία παρά για καφέ με τους φίλους μου.» 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...