ΑΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο και το πλήρωσε

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Κίκο Μακέντα στο 26', είχε όλο το... έδαφος στρωμένο για να πάρει την πρώτη του νίκη, αλλά στην επανάληψη "εξαφανίστηκε" και δεχόμενος γκολ στο 87΄(Πινακάς) ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Κίκο Μακέντα στο 26′, είχε όλο το… έδαφος στρωμένο για να πάρει την πρώτη του νίκη, αλλά στην επανάληψη “εξαφανίστηκε” και δεχόμενος γκολ στο 87΄(Πινακάς) ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Χωρίς νίκη παρέμεινε ο Παναθηναϊκός μετά και τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και έχουν μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα. Επί της ουσίας, το τριφύλλι πλήρωσε το γεγονός ότι στην επανάληψη και ειδικά όσο περνούσε η ώρα, έριχνε την απόδοσή του και… κατάφερε να δεχθεί λίγο πριν από το φινάλε να δεχθεί γκολ από μια ομάδα που ήταν ακίνδυνη. Ασφαλώς και πρόκειται για ένα αποτέλεσμα το οποίο δημιουργεί προβληματισμό στην ομάδα ενόψει της συνέχειας.

Ο Πογιάτος παρέταξε ξανά τον Παναθηναϊκό με 4-3-3 και έχοντας ως νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Χουάνκαρ, Μπουζούκη, Σένκεφελντ. Οι πράσινοι ξεκίνησαν έχοντας κατοχή και σταδιακά ανέβαζαν την απόδοσή τους. Μετά το πρώτο 15λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν καλό ρυθμό και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ωραίο πλασέ του Μακέντα στο 26΄ έπειτα από ασίστ του Αϊτόρ. Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις με τον Βέλεθ (45+1’) και τον Μακέντα (45+2’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στην Τρίπολη, η εικόνα δεν ήταν ίδια. Οι πράσινοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν επιθέσεις. Οσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Πογιάτος δεν έκαναν ευκαιρία στην επανάληψη. Το τριφύλλι… έπαιξε με τη φωτιά και τελικά το πλήρωσε. Στο 75’ ο Ισπανός έβαλε αριστερό μπακ τον Πούγγουρα αντί του Χουάνκαρ. Στο 87΄από αυτή την πλευρά, η ΑΕΛ έβγαλε επίθεση και ο Πινακάς σκόραρε για το τελικό 1-1, που… πάγωσε για τα καλά τον Παναθηναϊκό και του έβαλε εξτρά πίεση ενόψει των υπόλοιπων αγώνων.

Οι αλλαγές των Χατζηγιοβάνη, Σερπέζη, αλλά και Ιωαννίδη στη συνέχεια δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, αφού ούτως ή άλλως ο χρόνος ήταν ελάχιστος…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (73’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (88’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (88’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών). Διαιτητής VAR: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας).

Exit mobile version