ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ

Παναθηναϊκός: Τα προβλήματα που… φωνάζουν, ο χρόνος που πιέζει και η υπομονή που τελειώνει

Η νέα γκέλα, η μη βελτίωση της ομάδας και ο χρόνος που... πιέζει επικίνδυνα τόσο τον Ντάνι Πογιάτος όσο και το τριφύλλι. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Παναθηναϊκός: Τα προβλήματα που... φωνάζουν, ο χρόνος που πιέζει και η υπομονή που τελειώνει

Ο Παναθηναϊκός για άλλο ένα ματς δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Αλκαζάρ, καθώς δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 87ο λεπτό του αγώνα απέναντι σε μια ΑΕΛ, που σχεδόν σε όλο το ματς φαινόταν ακίνδυνη.

Από την αρχή του αγώνα οι πράσινοι ήταν τελείως ασύνδετοι. Τα προβλήματα στην ανάπτυξη έκαναν την εμφάνιση τους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το τριφύλλι δεν μπορούσε να μεταφέρει την πίεση μπροστά στην εστία της ΑΕΛ.

Πέρα από αυτό, για άλλο ένα ματς ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη απόσταση στις γραμμές του, πράγμα που ανάγκαζε τον Διούδη να κάνει συνεχώς βολέ, με την ελπίδα ότι θα βρει κάποιον από την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.740 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ανάπτυξη του τριφυλλιού δεν γινόταν ορθολογικά. Δεν υπήρχε ούτε μία φάση, στην οποία οι πράσινοι να ξεκίνησαν μια επίθεση από τα σέντερ μπακ. Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Σάντσες ήταν σε πολύ κακή μέρα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Αμυντικά πήγαινε συνέχεια… δεύτερος στις διεκδικήσεις, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει πάρα πολλά φάουλ. Ταυτόχρονα, η ΑΕΛ είχε καταλάβει την αδυναμία του κι έτσι προσπαθούσε συνεχώς απο εκεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Την ίδια στιγμή επιθετικά ήταν σαν να μην υπήρχε ενώ είχε και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Φυσικά δεν έφταιγε ο Σάντσες για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Σοβαρή ευθύνη φέρει όμως στη φάση του γκολ καθώς έχει χάσει τον Πινακά, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της ΑΕΛ να είναι μόνος του και να σκοράρει με άνεση μπροστά στην πράσινη εστία.

Από την άλλη η εικόνα του Αγιούμπ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απογοητευτική για άλλη μία φορά. Ο Μαροκινός στο πρώτο δεν… έβγαλε μάτια, αλλά βοήθησε αρκετά στο καλό 15 λεπτο της ομάδας ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του γκολ. Όπως και να έχει ο Αγιούμπ είναι ένας νευραλγικός παίκτης,, που η απόδοσή του επηρεάζει όλη την ομάδα.

Στην αριστερή πλευρά της άμυνας ο Χουάνκαρ ήταν αρκετά καλός, δεδομένου του ότι ήταν η πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερος. Αμυντικά είχε ελάχιστα προβλήματα ενώ επιθετικά πήρε πολλές πρωτοβουλίες και έδειξε ικανός να δημιουργήσει ρήγματα σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά με βάση την εμφάνιση της ομάδας ήταν η… νότα αισιοδοξίας.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αϊτόρ σε ένα βαθμό. Ο Ισπανός ακραίος ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ, αλλά και τι φάση του 46ου λεπτού όταν από τη συστημένη σέντρα του, ο Μακέντα δεν μπόρεσε να σκοράρει με το κεφάλι. Σίγουρα δεν πήρε πολλές… μπάλες, αλλά όσες φορές είχε κατοχή δημιούργησε προβλήματα. Όπως στη φάση του 85ου λεπτού, όπου πήρε την μπάλα από τα δεξιά, πέρασε δύο παίκτες, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Πάμε λίγο τώρα και στον Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδας μέχρι στιγμής. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το ματς η ομάδα φάνηκε ότι μπαίνει για να πάρει μια… επαγγελματική νίκη. Η ομάδα είχε και πάλι πρόβλημα στην ανάπτυξη της. Στο δεύτερο ημίχρονο οι επιλογές του πάλι δεν είχαν καμία μα καμία λογική. Στο 75ο λεπτό έβγαλε τον Χουάνκαρ και έβαλε τον Πούγγουρα αριστερό μπακ. Το παράλογο δεν είναι ότι έγινε αλλαγή ο Χουάνκαρ, μιας και σίγουρα δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτό.

Το πρόβλημα είναι ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα δεξιοπόδαρο σέντερ μπακ να παίξει στα αριστερά και φυσικά το πλήρωσε. Ο Έλληνας αμυντικός έχασε τον Τόρζε, ο οποίος έβγαλε σέντρα πάρε – βάλε στον Πινάκα. Επίσης στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να βγάλει τον Μακέντα, ο οποίος είχε σκοράρει κιόλας, για να βάλει τον Σαβιέρ. Η τελευταία ακατανόητη κίνηση έγινε στο 91ο λεπτό. Το σκορ είναι 1-1, η ομάδα έριχνε τις τελευταίες της ζαριές για να πάρει τη νίκη και αποφασίζει ο Πογιάτος να βγάλει τον Καρλίτος για να βάλει τον Ιωαννίδη.

Το παράλογο στην κίνηση αυτή δεν είναι φυσικά ότι μπαίνει ο Ιωαννίδης, καθώς είναι ένας επιθετικός και στόχος του Παναθηναϊκού είναι να πετύχει ένα γκολ. Το παράλογο λοιπόν είναι ότι βγάζει επιθετικό τη στιγμή που θέλει γκολ!

Ο Παναθηναϊκός για τον Πογιάτος χρειάζεται χρόνο και ο ίδιος θεωρεί ότι η ομάδα θα βελτιωθεί. Χρόνος όμως δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει και τα όρια στενεύουν επικίνδυνα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι ότι η ομάδα δεν παίρνει νίκες, είναι ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία βελτίωση.

Ο Ντάνι Πογιάτος πρέπει να κάνει κάτι άμεσα για να αλλάξει την εικόνα, καθώς δεν υπάρχει… χώρος για νέες απώλειες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...