ΑΝΑΛΥΣΗ PANATHINAIKOS24.GR

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα δεν είναι οι «γκέλες», αλλά η μη πρόοδος

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα, αλλά αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι όι δεν παρατηρείται βελτίωση. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει από γκέλα σε γκέλα, αλλά αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι όι δεν παρατηρείται βελτίωση. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Ο Παναθηναϊκός μετά από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις δύο βαθμούς. Θα πει κανείς ότι και πέρυσι το τριφύλλι έκανε ένα αντίστοιχο ξεκίνημα και στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας ανέβηκε. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά.

Πέρυσι από τα ματς της προετοιμασίας έβλεπαν όλοι ότι κάτι… κινείται και το βασικότερο ήταν ότι ο Γιώργος Δώνης είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του από τον πρώτο κιόλας χρόνο στον πράσινο πάγκο. Φέτος, από το πρώτο φιλικό μέχρι και το τελευταίο βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να έχει τα ακριβώς ίδια προβλήματα και να τονίζονται ακριβώς τα ίδια ζητήματα.

Πρώτον, η ομάδα είναι ασύνδετη και αυτό έχει να κάνει με το σύστημα και με τον τρόπο που γίνεται η επιθετική προσέγγιση. Βλέπουμε σε κάθε ματς ότι οποίος και αν παίζει φορ είτε ο Καρλίτος είτε ο Μακέντα είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα.

Δεύτερον, στο αμυντικό transition η ομάδα έχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Με εξαίρεση το ματς με την ΑΕΛ που δεν φάνηκε τόσο, οι πράσινοι δεν έχουν γρήγορες επιστροφές. Αυτό σε συνδυασμό με την απόφαση του Πογιάτος να παίζει με την άμυνα στο… κέντρο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα.

Τρίτον, δεν μπορεί να γίνει κατανοητός ο λόγος που με εξαίρεση την χρησιμοποίηση του Χουάνκαρ, γίνονται πειραματισμοί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Μία ο Μαυρομμάτης που δεν είναι η θέση του, μία ο Πούγγουρας για τον οποίο ισχύει το ίδιο. Και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος το πρόβλημα ήταν τεράστιο από εκεί.

Τέταρτον, η εμμονή του Πογιάτος στο 4-3-3 είναι δεδομένο ότι του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Στο σύστημα αυτό για να ανταπεξέλθει καλά η ομάδα η τριάδα του κέντρου θα πρέπει να τρέχει πάρα μα πάρα πολύ. Σίγουρα, ο Κουρμπέλης με τον Μπουζούκη καταπίνουν χιλιόμετρα, αλλά ο Αγιούμπ είναι άλλου τύπου παίκτης. Δεν μπορεί να τρέξει τόσο πολύ, ενώ έχει πιο επιθιτικογενή χαρακτηριστικά. Φυσικά, αν βάλουμε και στην εξίσωση ότι έχει και κακή απόδοση μέχρι στιγμής, κατανοούμε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο. Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την απόφαση που έχει πάρει ο Πογιάτος να χρησιμοποιήσει τον Καρλίτος στα αριστερά, είναι σαν να… χαραμίζει ένα νευραλγικό ποδοσφαιριστή. Ο Καρλίτος δεν μπορεί να παίξει εκεί και το πράγμα φωνάζει από μακριά.

Τέλος, φυσικά και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο Αϊτόρ, ο Σάντσες, ο Αγιούμπ αλλά και ο Καρλίτος έχουν έρθει για να κάνουν τη διαφορά και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς αμείβονται με παχυλούς μισθούς. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με εξαίρεση των Βέλεθ που έχει καλή απόδοση και τους Αντονίτο – Βιγιαφάνιες και Χουάνκαρ (ένα ματς έχει παίξει και έχει δείξει καλά στοιχεία) που δεν έχουν πάρει ματς ακόμα, δεν έχουν καταφέρει να πείσουν κανέναν.

Το χειρότερο απ΄ όλα λοιπόν δεν είναι οι ήττες, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα δεν δείχνει κάτι. Σε κάθε ματς το τριφύλλι αντί να βελτιώνεται γίνεται όλο και χειρότερο. Η ομάδα δεν βγάζει αυτοματισμούς ενώ οι παίκτες μοιάζουν να μην είναι καθόλου… δεμένοι σαν ομάδα μεταξύ τους. Το ματς με τον Άρη θα είναι δύσκολο γιατί η πίεση θα είναι μεγάλη, με τον Ντάνι Πογιάτος να ρίχνει μια τελευταία ζαριά και να ελπίζει να φέρει… εξάρες.

Exit mobile version