ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Απόδραση από τη Μόσχα και ονειρικό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Παπαπέτρου, Μποχωρίδη και Μήτογλου, ξεκίνησε νικηφόρα την Ευρωλίγκα επικρατώντας 78-76 εκτός έδρας με της Χίμκι και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στον κόσμο του.

Απόδραση από τη Μόσχα και ονειρικό ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Παπαπέτρου, Μποχωρίδη και Μήτογλου, ξεκίνησε νικηφόρα την Ευρωλίγκα επικρατώντας 78-76 εκτός έδρας με της Χίμκι και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στον κόσμο του.

Οι πράσινοι, παρά τις σημαντικές απουσίες (όπως είχε και η Χίμκι) των Σαντ Ρος, Τζάκσον και Ουάιτ, παρουσιάστηκαν στο παρκέ προσηλωμένοι στον στόχο τους. Με μυαλωμένο μπάσκετ, αλλά και πάθος όποτε χρειαζόταν, το τριφύλλι κατάφερε να ξεκινήσει με μια σημαντική νίκη τη φετινή Ευρωλίγκα.  Ο Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος των πράσινων έχοντας 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Μήτογλου με 12 και Μποχωρίδης και Φόστερ που είχαν από 10.

Το ματς

Η διάθεση των «πράσινων» στην άμυνα (3 κλεψίματα) έφερε και τις καλύτερες δυνατές λύσεις στην επίθεση, με τον Όγκαστ να δείχνει από νωρίς εντός κλίματος και τον Φόστερ να ακολουθεί (7-15, 5’). Η είσοδος του Παπαγιάννη και η πλαισίωση του Μποχωρίδη με τον Νέντοβιτς έφερε μέχρι και double-score (11-22, 8’) για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε να σκεφτεί μόνο τον Μπούκερ που έκανε μεγάλη ζημία στην ομάδα (11π στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.080 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το σερί εννέα αναπάντητων πόντων που έτρεξε η Χίμκι με τον Μπούκερ μπροστάρη διεκόπη με τους Μποχωρίδη – Κασελάκη – Μπέντιλ να πρωταγωνιστούν (20-29, 15’) την ώρα που ο Νέντοβιτς έψαχνε, επί ματαίω τρόπο να μπει στο παιχνίδι. Η Χίμκι αποφάσισε να «ανοίξει» το παιχνίδι, γεγονός που τη δικαίωσε καθώς οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά (36-35, 18’) με πρωταγωνιστή τον Μπέρτανς. Η ρωσική φόρα κόπηκε την κατάλληλη στιγμή, με τον Παπαπέτρου να παίρνει τα ηνία (αναλαμβάνοντας και χρέη άσου σε ορισμένες επιθέσεις) δίνοντας στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα στο ημίχρονο (39-41).

Ο Παναθηναϊκός πήρε εξαιρετικό βαθμό στο πρώτο ημίχρονο όσον αφορά την άμυνα και τη διάθεση στο παρκέ, μην αφήνοντας τη Χίμκι (πλην εξαιρέσεων) να βρει momentum. Το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρο: η επίθεση. Το πρώτο «βιολί» της ομάδας, Νεμάνια Νέντοβιτς είχε κολλήσει στους 2 πόντους, με την ομάδα να έχει ευστοχήσει μόλις σε ένα τρίποντο σε 12 προσπάθειες…

Παρά το πρόβλημα ρυθμού στην επίθεση και το κρεσέντο του Ζάιτσεφ, το μεγάλο σουτ του Λευτέρη Μποχωρίδη έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση ενός τριπόντου ενόψει του κρισιμότερου δεκαλέπτου (62-59). Ο 26χρονος γκαρντ, μαζί με τον μαχητικό Μπέντιλ διατήρησαν τον Παναθηναϊκό εντός «πλάνου», με τον Βόβορα να ψάχνει το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να τους πλαισιώσουν, δίνοντας στην ομάδα αυτό που της έλειπε, το σκοράρισμα.

Το τελευταίο και κρισιμότερο κομμάτι του ματς ξεκίνησε έχοντας τα χαρακτηριστικά ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο (65-65, 32’) και τον Παπαπέτρου να παίρνει ξανά τα ηνία στο σκοράρισμα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δεκάλεπτα, λόγω κούρασης και έλλειψης συγκέντρωσης, οι πράσινοι δεν ήταν τόσο «κυνικοί» στα ριμπάουντ, αφήνοντας ευκαιρίες για καλάθια – ανάσες της Χίμκι (70-71, 35’). Το σπουδαίο ριμπάουντ και το γκολ-φάουλ του φοβερού Παπαπέτρου έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού (73-76, 38’), καπακώνοντας τα κρίσιμα ριμπάουντ στις τελευταίες επιθέσεις.

O Φόστερ έβαλε δύο βολές την ώρα που η μπάλα ζύγισε… τόνους για το «πράσινο» +5 (73-78) αλλά ο Μπέρτανς κράτησε ζωντανή τη Χίμκι με τεράστιο τρίποντο. Στο τέλος, ο Παπαπέτρου έσωσε το λάθος του Νέντοβιτς, με τον Μπέρτανς να μη βρίσκει στόχο. Ο Παναθηναϊκός με το καλημέρα έκανε ένα τεράστιο διπλό, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-41, 62-59, 76-78

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...