ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ 0-1

Στο ίδιο έργο θεατές…

Για ακόμα ένα ματς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το ίδιο πρόσωπο και έχασε από τον Άρη με 1-0. Μετά από τρεις αγωνιστικές οι «πράσινοι», έμειναν μόνο με ένα βαθμό και πλέον άπαντες καλούνται για αποδείξεις.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Ο Παναθηναϊκός αν και άξιζε έστω το βαθμό της ισοπαλίας, δεν τα κατάφερε στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν, καθώς έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Άρη με σκορ 1-0.

Οι «πράσινοι» έδειξαν τις ίδιες αδυναμίες όπως σε Τρίπολη και Λάρισα και παρόλο που στο β’ ημίχρονο είχαν περισσότερη διάθεση και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τις ευθύνες πλέον να βαραίνουν άπαντες.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ανέλαβε τα ηνία, πήρε κατοχή μπάλας, με τον φιλοξενούμενο Άρη να κινείται σε παθητικό ρόλο.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 88.934 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» έδειχναν ορεξάτοι, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους εκείνους που θα έκαναν την παρουσία τους αισθητή στα καρέ του τερματοφύλακα του Άρη. Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, υπήρξε για τον Άρη στο 18’ μετά από έμπνευση του Ματίγια και σουτ του Μαντσίνι που ανησύχησε τον Διούδη με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Ο Άρης βλέποντας τους «πράσινους» να έχουν χαλαρώσει, είχε ακόμα μια προειδοποίηση για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπερτόλιο να σουτάρει από πλάγια δεξιά και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πάρα πολύ επικίνδυνοι και την ενέργειά τους αυτή, την μετέτρεψαν σε γκολ με τον Μαντσίνι στο 25’ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι «πράσινοι» φανερά επηρεασμένοι από το γκολ που δέχθηκαν δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να αναπτυχθούν και να πλησιάσουν τα καρέ του Άρη.

Τελική ο Παναθηναϊκός «έγραψε» ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας, μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ, αλλά η κεφαλιά που δοκίμασε ο Ισπανός αμυντικός βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά νωθρός και λίγο έλειψε να το πληρώσει και δεύτερη φορά, καθώς μετά το λάθος του Αλεξανδρόπουλου στο χώρο του κέντρου, ο Μπρούνο Γκάμα έγινε κάτοχος της μπάλας, διένυσε κάποια μέτρα προς της εστία κάνοντας παράλληλα ένα εξαιρετικό σουτ στη δεξιά γωνία του Διούδη, ο οποίος φάνηκε σε ετοιμότητα διώχνοντας εντυπωσιακά τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 39’ ο Παναθηναϊκός βγήκε με προϋποθέσεις στην επίθεση, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε, αλλά ο Καρλίτος προτίμησε με το κεφάλι να μην τελειώσει τη φάση, κάνοντας πάσα στο πουθενά, με την άμυνα του Άρη να απομακρύνει. Οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μια υποψία καλής φάσης, με τον Αλεξανδρόπουλο να δίνει στον Μπουζούκη, ο οποίος με τη σειρά του επιχείρησε ένα «τεχνικό» πλασέ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός βάσει εικόνας δεν δικαιούτο κάτι παραπάνω, ωστόσο με τον Βέλεθ είχε την τελευταία καλή στιγμή του α’ μέρους, όταν ο Ισπανός πρώην παίκτης του Άρη παραλίγο να χρηστεί σκόρερ, ωστόσο το σουτ που έπιασε από τη μικρή περιοχή απομακρύνθηκε από το Δεληζήση σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά της επανάληψης μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθούσαν να διασπάσουν το αδιαπέραστο κέντρο των φιλοξενουμένων, ωστόσο το μοναδικό κέρδος ήταν διαδοχικά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 57’ υπήρξε η πρώτη φάση στο ματς για το β’ ημίχρονο, με τον Χατζηγιοβάνη για τον Παναθηναϊκό, όμως ο νεαρός ακαραίος παρά το ότι θέλησε να αιφνιδιάσει τον Μπουασέ, το δυνατό σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ.

Απίστευτη χαμένη ευκαιρία είχαν οι «πράσινοι» με τον Αϊτόρ να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 67’ σε μια φάση που ήταν εντελώς μόνος του με το τέρμα. Σ’ ένα σημείο του αγώνα που ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την πίεσή του προς τον αντίπαλο και έψαχνε τη μια καλή στιγμή για να ξαναμπεί στο ματς.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, ο Ντάνι Πογιάτος τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας και τον Φεντερίκο Μακέντα στον αγωνιστικό χώρο δίπλα στον Καρλίτος, για να μπορέσει να δημιουργήσουν οι παίκτες του, τις προϋποθέσεις αρχικά για την ισοφάριση. Από την πλευρά του ο Άρης κρατούσε με άνεση το αποτέλεσμα, πραγματοποιώντας μαζική άμυνα μην αφήνοντας τους «πράσινους» να φτιάξουν φάση.

Στο 76’ ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού, ωστόσο η σέντρα του από τη δεξιά πτέρυγα, δεν στάθηκε ικανή για να έρθουν στην πορεία της μπάλας τόσο ο Καρλίτος, όσο και ο Μακέντα που ακολουθούσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Μακέντα θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, αλλά το δυνατό σουτ χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία λεπτά πίεσε έστω για την ισοφάριση χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα, με τον Μακέντα να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά στο 87’. Ο Άρης κρατούσε το αποτέλεσμα, έψαχνε την κόντρα για κάτι περισσότερο, καθώς οι «πράσινοι» είχαν ανεβεί μπροστά, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να το πράξει.

Στις καθυστερήσεις, ο Μακέντα δεν μπόρεσε να βρει το πολυπόθητο γκολ με τον Μπούσε να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, με το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης να δίνει στον φιλοξενούμενο Άρη μια πολύ μεγάλη νίκη και να βυθίζει σε περισσότερο προβληματισμό το «τριφύλλι», που μένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Super League με ένα βαθμό μετά από τρείς αγώνες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (72’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (63’ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Καρλίτος.

Άρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ροζ, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (81’ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60’ Σάσα), Μπερτόλιο (60’ Γκαρσία), Γκάμα (81’ Μάνος), Λόπεθ (90’ Μπαγκαλιάνης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...