Σαν να μην πέρασε μια μέρα λοιπόν. Για ένα ακόμη παιχνίδι βρεθήκαμε θεατές στο ίδιο έργο με τον Παναθηναϊκό κυριολεκτικά να μην βλέπεται και να πετάει άλλους τρεις πόντους στα σκουπίδια. Τραγικό ξεκίνημα από βαθμολογικής άποψης, ακόμη τραγικότερο με βάση την εικόνα της ομάδας, επομένως είναι λογικό και επόμενο η αμφισβήτηση να είναι έντονη.

Πογιάτος και Ρόκα (διαλέξτε εσείς τη σειρά) με το καλημέρα στο κάδρο εκεί όπου φυσικά βρίσκεται… διαχρονικά και ο Γιάννης Αλαφούζος. Το πρότζεκτ δείχνει να καίγεται από πολύ νωρίς καθώς μπορεί το αφεντικό του τριφυλλιού να εξακολουθεί να στηρίζει αμφότερους, μάλλον όμως οι… ίδιοι δεν στηρίζουν τους εαυτούς τους.

Αυτό που συνεχίζουμε να βλέπουμε είναι μια ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος, μια ομάδα δίχως την παραμικρή βελτίωση, μια ομάδα που εξοργίζει και φέρνει στα κάγκελα ακόμη και τους λίγους που έχουν το κουράγιο να ασχολούνται.

Με έναν προπονητή που δεν έχει καταφέρει να περάσει το παραμικρό στο (έστω και μικρό) διάστημα που είναι στο τιμόνι και που από την «ατμόσφαιρα» που υπάρχει φαίνεται να μην έχει ούτε και την προσωπικότητα να εμπνεύσει τους παίκτες.

Σαν γενικός κανόνας εξυπακούεται ότι είναι πολύ νωρίς για αλλαγή προπονητή, από την άλλη όμως δεν έχεις δει ΤΙΠΟΤΑ. Ο άνθρωπος ακόμα ψάχνεται και πειραματίζεται λες και είναι καλοκαίρι για (βασικά) πράγματα στα οποία θα έπρεπε ήδη να έχει καταλήξει.

Κατανοητό ότι η απόφαση είναι δύσκολη και ο Αλαφούζος μοιάζει εγκλωβισμένος (στα λάθη ΤΟΥ) από την άλλη όμως κάθε στήριξη από εδώ και στο εξής φαίνεται κάτι σαν χάσιμο χρόνου. Προσωπικά δεν βλέπω πως ο Πογιάτος θα μπορέσει να γυρίσει το χαρτί, την ίδια ώρα που δεδομένα οι κύριες ευθύνες βαραίνουν τον Ρόκα. Αυτός πήρε το ρίσκο με τον κόουτς αυτός έκανε τις μεταγραφές οι οποίες ναι μεν ήταν καλές (άπαντες μιλούσαν για ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ) πλην όμως μέσα στο γήπεδο δεν έχει ξεχωρίσει ΟΥΔΕΙΣ.

Δεν είπε κανείς ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει φέτος για πρωτάθλημα αλλά όλοι περίμεναν ένα – δύο βασικά πραγματάκια. Να βγεις Ευρώπη, να διεκδικήσεις το Κύπελλο και να παίξεις και καλή μπαλίτσα. Εως τώρα είσαι 9 πόντους πίσω (με ένα ματς λιγότερο) από τον Αρη και δεν βλέπεσαι…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS