Ήταν ακόμα μία δύσκολη μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ήταν ακόμα μία μέρα που έφερε στην επιφάνεια όλα τα λάθη που έχουν γίνει στην ομάδα από πέρσι τον Φεβρουάριο κι έπειτα. Εκεί ξεκίνησαν τα μεγάλα λάθη, με την αποχώρηση του Δώνη. Αν ο Έλληνας τεχνικός έμενε στον πάγκο τώρα θα βλέπαμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό. Δεδομένο το θεωρώ.
Ωστόσο ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Το να γράφουμε και να λέμε συνεχώς για το που φταίει ο Πογιάτος, που φταίει ο Ρόκα, ποιοι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν, ποιοι θα έπρεπε να παίζουν και δεν παίζουν, ποιοι δε θα έπρεπε να παίζουν και παίζουν, δε θα βγάλει πουθενά. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους, φαντάζομαι πως όλοι έχουν ένα προσωπικό όριο και ένα… deadline που θέτουν καταρχάς στον εαυτό τους.
Για παράδειγμα ο προπονητής, όσο κι αν βλέπει τη διοίκηση να τον στηρίζει, αν τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι αρνητικά φαντάζομαι ότι θα παραιτηθεί. Υπάρχει και αυτός ο δρόμος. Το βασικό, όμως, δεν είναι να πηγαίνει η σκέψη εκεί. Ούτε η δική μας, ούτε κυρίως του προπονητή. Το βασικό είναι να δουλέψουν και να βελτιωθούν. Να παρουσιάσει η ομάδα διαφορετικό πρόσωπο και να πάρει αποτελέσματα.
Συνήθως μετά από άσχημα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να ακολουθεί σύντομα ένα παιχνίδι. Ώστε να έχει την ευκαιρία μια ομάδα να αντιδρά άμεσα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτόν τον χρόνο, αφού μεσολαβούν δύο εβδομάδες μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά έχει την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλά για ένα παιχνίδι που πιθανότατα είναι το δυσκολότερο απ’ όσα έχει δώσει μέχρι σήμερα.
Οι Κρητικοί συνεχίζουν να παίζουν ένα καλό ποδόσφαιρο, όπως αυτό που μας έδειξαν και πέρσι. Στην Τούμπα τους… ζόρισε για τα καλά: ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις για να ξεμπερδέψει. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα βρει τη νίκη που χρειάζεται στο «Γεντί Κουλέ». Όμως θα πρέπει να πάει εκεί σαν να παίζει τελικό. Με το «μαχαίρι στα δόντια». Για να κερδίσει και πάλι αρχικά την εμπιστοσύνη των φίλων του, που θέλουν να δουν μια ομάδα που παλεύει και όχι που… μουρμουράνε οι παίκτες της σε κάθε φάση. Και μέσω αυτού θα έρθουν και τα αποτελέσματα.
Είναι προφανές πως έχουν γίνει λάθη στον σχεδιασμό, στις επιλογές, σε κάποια πράγματα που αλλιώς τα φαντάζονταν στο Κορωπί και αλλιώς τους βγήκαν. Αλλά πλέον δεν έχει νόημα η… κλοτσιά σε κάποιον που είναι ήδη πεσμένος. Χρειάζεται μια νίκη για γυρίσει η ψυχολογία. Υπάρχουν παίκτες που δεν… ξέχασαν την μπάλα. Καιρός να το αποδείξουν κι εκείνοι, διότι δε φταίει σε όλα ο προπονητής αλλά έχουν και οι ποδοσφαιριστές τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την τραγική εικόνα της ομάδας.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS