ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά πρότεινε η εισαγγελέας | panathinaikos24.gr

Η εισαγγελέας στην δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες.

Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός
Όμικρον 2: Το σύμπτωμα που δίνει μόνο αυτή, φωνάζει ότι είσαι θετικός 27.881 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Η εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία κατά την ακροαματική διαδικασία είχε εισηγηθεί να μην κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, εισηγήθηκε σήμερα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο με την πρόταση της εισαγγελέως για απόρριψη όλων των ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους. «Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν τους κρίνατε εγκληματική οργάνωση; Πως να δώσω ελαφρυντικό όταν έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα; Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών» είπε η κ. εισαγγελέας.

Από την άλλη πρότεινε ελαφρυντικό για τους Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 187 παρ. 6 του παλαιού ΠΚ.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων, καθώς άρχισαν να διαμαρτύρονται ο καθένας για τον δικό του πελάτη. Το δικαστήριο διέκοψε για ένα τέταρτο και πλέον φαίνεται πως και αρκετοί ακόμη κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν το συγκεκριμένο ελαφρυντικό

Στο δικαστήριο δεν βρίσκεται κανείς από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάσθηκαν είτε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση είτε για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μέχρι αυτή την ώρα στο δικαστήριο βρίσκονται επτά εκ των 65 ατόμων που κρίθηκαν ένοχοι.

Πηγή: sdna.gr

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

loading...

HIGHLIGHTS

close