ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το πάλεψε, αλλά πλήρωσε την αστοχία του

Ο Παναθηναϊκός κηνυγούσε σε όλο το ματς το σκορ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έφτασε κοντά, αλλά η αστοχία σε κρίσιμα σημεία και οι λάθος επιλογές έφεραν την ήττα με 78-71 στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Το πάλεψε, αλλά πλήρωσε την αστοχία του

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν πολύ πίσω στο σκορ, αλλά με μία αντεπίθεση στο δεύτερο έφτασε πολύ κοντά. Παρά ταύτα όμως η αστοχία των πράσινων κόστισε ουσιαστικά τη νίκη.

Οι πράσινοι έχασαν με 71-78 στο ΟΑΚΑ και μετά από δύο αγώνες στην Ευρωλίγκα, μετρούν μία νίκη και μία ήττα.

Το ματς

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 37.021 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς κακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο για το καλάθι του Ολυμπιακού. Για περίπου πέντε λεπτά, οι «πράσινοι» έμειναν στο μηδέν και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, χωρίς πάντως να είναι εντυπωσιακοί ή… άνετοι στο παρκέ. Το 0-6 και το 2-8 της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξαν την εικόνα του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι «έχτισαν» μομέντουμ, αποκτώντας προβάδισμα εννιά πόντων (5-14) στο 7ο λεπτό. Ο εξαιρετικός Πρίντεζης (9π. με 4/4 σουτ) οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +12 (7-19) και ο Σπανούλης έκλεισε το δεκάλεπτο με τρίποντο για το 22-12 υπέρ των Πειραιωτών. Στα σημεία – κλειδιά της περιόδου το 33,3% (5/15) στα δίποντα και το 0% (0/5) στα τρίποντα από τους «πράσινους».
Και στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πυροβολεί, με τον Βεζένκοφ να παίρνει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν με +14 (15-29 στο 13’).

Με τους γκαρντ να μπαίνουν στην εξίσωση επιθετικά, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 15 πόντους διαφορά (20-35 στο 15’). Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, η ομάδα του Βόβορα βρήκε λύσεις από τον πάγκο και διάβασε καλύτερα τα μις-ματς.

Με δύο διαδοχικά τρίποντα από Ουάιτ και Κασελάκη, οι «πράσινοι» έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό με το φινάλε του πρώτου μέρους (35-44), που άνηκε στον Ολυμπιακό.

Ήταν κάτι παραπάνω από προφανές πως οι γηπεδούχοι δεν θα αφήναν το ματς να ξεφύγει περισσότερο και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έκαναν την προσπάθειά τους για να μειώσουν. Ο Παπαπέτρου ηγήθηκε, πήρε προσπάθειες από το mid-range και ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους έξι (40-46, 22΄), ωστόσο δεν είχε βοήθειες και ταυτόχρνα ο Ολυμπιακός έβρισκε απαντήσεις, κυρίως μέσω του ασταμάτητου Πρίντεζη. Παρόλα αυτά, η χαλάρωση των παικτών του Μπαρτζώκα, μαζί με κάποια λάθη του Σλούκα και δύο «δυνατά» καλάθια από Σαντ Ρος – Νέντοβιτς έφερε το «τριφύλλι» στο -5 (57-62, 30′).
Ο… περίπατος του Ολυμπιακό μετατράπηκε άμεσα σε θρίλερ: Η ψυχολογία άλλαξε πλευρά και το «τριφύλλι» πίστεψε πλέον πως μπορεί να κυνηγήσει την ανατροπή. Ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Σαντ Ρος κατέβασε την διαφορά στους 4 (60-64, 33′), όμως ο Κουβανός δεν έβρισκε σκορ σε ελεύθερα τρίποντα, γεγονός που επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να… βγάλουν άμυνες σε κομβικά σημεία. Οι «πράσινοι» έχασαν την επαφή τους με το καλάθι και ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά γερά στο παρκέ, «χτίζοντας» εκ νέου διψήφια διαφορά (60-70, 37′) με σερί 6-0. Ένα μεγάλο λάθος του Έλις και το προσωρινό «ξύπνημα» του Νέντοβιτς βοήθησαν τους γηπεδούχους, που μείωσαν ξανά σ τους 4 (69-73, 38′), ωστόσο η τεχνική ποινή στον Σέρβο και ένα μεγάλο καλάθι του Χάρισον οδήγησαν το ματς στα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...