ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Του κόστισε η αστοχία

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πράγμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γνωρίσει την ήττα από τους φιλοξενούμενους.

Παναθηναϊκός: Του κόστισε η αστοχία

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 71-78 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, σε μία αναμέτρηση που έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι πράσινοι στο χθεσινό αιώνιο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ήταν άστοχοι, ειδικά από τη γραμμή των 6,75. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός καθ΄ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μέτρησε μόλις 6 εύστοχα τρίποντα στα 25 που σούταρε.

Πολύ χαμηλό ποσοστό από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που το… έχουν το τρίποντο. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και το αδιανόητα κακό ξεκίνημα του τριφυλλιού στο ματς. Στα πρώτα πέντε λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ήταν άποντοι με 0/10 στα 10 σουτ. Ποσοστό που σπάνια βλέπουμε στον Παναθηναϊκό.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 748 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αυτό το στοιχείο ήταν καθοριστικό, καθώς κάθε φορά που οι πράσινοι πετύχαιναν κάποια σερί καλάθια, κατάφερναν να μειώσουν τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Αυτά τα διαστήματα δεν είχαν διάρκεια, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να ανεβάζουν την διαφορά.

Αυτό είδαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους 4 πόντους έχασε 3 – 4 επιθέσεις, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει το ολικό comeback. Ακόμα και από τη γραμμή των βολών οι πράσινοι έχασαν 7 στο συνόλο,τις οποίες αν είχε βάλει ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Επίσης το βαρύ όπλο της ομάδας, Νεμάνια Νέντοβιτς, είχε μόλις 1/6 και για άλλο ένα ματς δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Σαντ Ρος, ο οποίος δεν είναι βέβαια δεινός σουτέρ, αλλά σίγουρα το 0/4 δεν είναι αντιπροσωπευτικό για την ποιότητα του.

Φυσικά σε αυτούς τους δύο οφείλουμε να προσθέσουμε και τον Σάικς, ο οποίος είχε 0/3, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές απαιτήσεις ακόμα, καθώς ενσωματώθηκε μόλις πριν από λίγο καιρό στην ομάδα και χρειάζεται χρόνο, αλλά όπως και να έχει χθες ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ακόμα όμως και το 1/5 του αρχηγού της ομάδας έπαιξε ρόλο, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη που όλοι περιμένουν να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι του τριφυλλιού φέτος.

Οι πράσινοι πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε σε αυτό το κομμάτι, ώστε να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν τη φετινή σεζόν στη Ευρωλίγκα.

Ήδη το πρώτο καμπανάκι… χτύπησε.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.