ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ BLOG

Οσο καθυστερούν οι αποφάσεις, τόσο πιο δύσκολα για τον επόμενο προπονητή

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr, ότι πρέπει άμεσα ο Γιάννης Αλαφούζος να προχωρήσει στην αντικατάσταση του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, διότι σε λίγο καιρό μπορεί να είναι αργά.

Οσο καθυστερούν οι αποφάσεις, τόσο πιο δύσκολα για τον επόμενο προπονητή

Το σωστό σε κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι ο προπονητής να έχει τον χρόνο του, για να κριθεί. Αυτό είναι το σωστό και με αυτό συμφωνώ. Εξαίρεση αποτελεί το ενδεχόμενο να μην βλέπεις το παραμικρό να βελτιώνεται στην ομάδα και να βλέπεις τον προπονητή, να μην μπορεί να διαχειριστεί στα αποδυτήρια. Αυτό, δηλαδή ,που συμβαίνει τώρα με τον Πογιάτος. Ενας προπονητής, που η επιλογή του ήταν ρίσκο από την αρχή και το είχαμε πει, διότι είχε μηδέν παρουσία σε πάγκο πρώτης ομάδας πριν έρθει στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι κακό σαν διοίκηση να παραδεχθείς το λάθος σου και να το διορθώσεις γρήγορα. Εχει συμβεί και στο παρελθόν να έχει φύγει ο προπονητής γρήγορα, διότι κρίθηκε ανεπαρκής. Για παράδειγμα ο Χανς Μπάκε, που έφυγε μετά το επεισοδιακό ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Ζαπορίζιε στην Πάτρα.

Ο Αλαφούζος έχει δείξει στο παρελθόν, ότι δίνει χρόνο σε προπονητές και τεχνικούς διευθυντές. Για αυτό, ίσως και μπορεί να έχει σχεδόν ωριμάσει η σκέψη για αλλαγές, αλλά δεν το έχει αποφασίσει ακόμα. Από την στιγμή, που θα φύγει ο Πογιάτος δεν έχει καμία λογική να μείνει ο Ρόκα, που τον επέλεξε. Εκανε ένα μεγάλο λάθος, που μπορεί να στοιχίσει όλη την χρονιά στην ομάδα και πρέπει για αυτό να κριθεί. Και επίσης ο Ρόκα θέλει να έχει άποψη για όλα στην ομάδα και αυτό επηρεάζει αρνητικά τον προπονητή, ενώ έχει διαχειριστεί ένα μεγαλύτερο μπάτζετ φέτος και δεν βλέπουμε μέχρι τώρα καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Η μάλλον βλέπουμε διαφορά προς το χειρότερο με διπλάσιο μπάτζετ. Ετσι όπως εξελίσονται τα πράγματα θεωρώ ότι είναι λάθος να περιμένει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Αλαφούζος .

Ότι και να γίνει σε αυτό το παιχνίδι δεν θα αλλάξει κάτι. Ακόμα και να κερδίσει η ομάδα θεωρώ, ότι δεν μπορεί ο Πογιάτος να το γυρίσει να κάνει σερί νικών και να προλάβει την τετράδα στο τέλος. Θα ακολουθήσουν απώλειες βαθμών στα επόμενα ματς. Αν χάσει η φέρει ισοπαλία η ομάδα θα μείνει και άλλο πίσω. Και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση θα χαθούν βαθμοί, η ομάδα θα μείνει και άλλο πίσω, αλλά οι αγωνιστικές θα μειώνονται, για να καλυφθεί μία διαφορά που τώρα είναι εννιά(ίσως γίνουν έξι αν η ομάδα κερδίσει τον Απόλλωνα στο αναβληθέν παιχνίδι), αλλά μπορεί να μεγαλώσει από τον Αρη, που είναι ο βασικός διεκδικητής της τέταρτης θέσης. Από την στιγμή, που ο Πογιάτος θα αποτελέσει παρελθόν αργά, η γρήγορα είναι καλύτερα να φύγει τώρα, για να έρθει ο επόμενος άμεσα και να προσπαθήσει να πάρει αποτελέσματα, να νοικοκυρέψει την ομάδα, παρά να έρθει μετά από νέες απώλειες βαθμών και με ελάχιστο χρόνο μπροστά του να αλλάξει πράγματα.

Οσο καθυστερούν οι αποφάσεις τόσο πιο δύσκολα θα είναι για τον επόμενο προπονητή. Οσον αφορά αυτό, που λένε, όλοι ότι αν φύγει ο Ρόκα πρέπει να έρθει άμεσα άλλος, που να επιλέξει τον προπονητή εγώ διαφωνώ. Στον Παναθηναϊκό τώρα χρειάζεται προπονητής, που να ξέρει την ομάδα, να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, διότι αν έρθει ξένος για πρώτη φορά θα χαθεί και άλλος χρόνος και ο Παναθηναϊκός την χρονιά ,που θα έχει δικαίωμα να παίξει Ευρώπη δεν θα βγει και θα είναι καταστροφικό. Αν ο τεχνικός διευθυντής, που θα επιλεγεί είναι ένας Ρόκα καλύτερα να μην έρθει κανείς.

Και να κοιτάξει ο Παναθηναϊκός να οργανώσει το τμήμα σκάουντινγκ ,διότι είναι απίστευτο να είσαι Παναθηναϊκός και να μην έχεις τμήμα σκάουντινγκ και σε κάθε μεταγραφική περίοδο ο κάθε τεχνικός διευθυντής, η ο κάθε προπονητής να φέρνει τους παίκτες του και οι επόμενοι να τους διώχνουν και η ομάδα να πληρώνει αποζημιώσεις παικτών. Χωρίς τμήμα σκάουτινγκ δεν πας πουθενά.

Και για να καταλήξω, η ομάδα τώρα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από έναν διευθυντή ποδοσφαίρου, για να οργανώσει το τμήμα σκάουτινγκ και να έχει μία καλή συνεργασία με τον προπονητή, που θα έρθει, παρά από έναν τεχνικό διευθυντή. *Ο Αναστασίου σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει με τον Παναθηναϊκό, όπως γράφεται κατά κόρον, διότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση απομάκρυνσης του Πογιάτος. Αν φύγει ο Πογιάτος ο Αναστασίου θα είναι από τους υποψήφιους, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.