Να λοιπόν που ο Παναθηναϊκός φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Η μεταγραφή του Μαουρίσιο δεν είναι κερασάκι, αλλά ολόκληρη… τούρτα. Ο Βραζιλιάνος δεν είναι ένα ρίσκο που δεν ξέρεις αν θα σου βγει, αλλά μια μεταγραφή που μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ένας ποδοσφαιριστής που τον γνωρίζουμε πολύ καλά από την παρουσία του όλα τα προηγούμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Και τον… ζηλεύαμε.

Ένας παίκτης που τρέχει όλο το γήπεδο, ένας aggressive χαφ που μπορεί να βοηθήσει με την πληθωρική του παρουσία σε όλους τους τομείς. Στο αμυντικό τρανζίσιον, αλλά και στο θέμα της ανάπτυξης, με την καταπληκτική τεχνική του κατάρτιση. Στοιχεία που ισοσκελίζουν την αδυναμία του στο θέμα της ταχύτητας.

Είναι χαρακτηριστική μια φάση της κλάσης του Μαουρίσιο στο περσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου εφορμά με την μπάλα στην κατοχή του από τον άξονα και φτάνει μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής του Παναθηναϊκού πλασάροντας σωστά, με τον Διούδη να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ και να κρατάει εκείνο το 2-0.

Πέρσι έπαιξε 33 παιχνίδια, σε μια σεζόν που ήρθε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και σίγουρα δεν ήταν η καλύτερή του, αφού είχε μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ. Ωστόσο είναι παίκτης που και σκοράρει και πασάρει. Πέντε γκολ και τρεις ασίστ μέτρησε το 2018-19, τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε 20 παιχνίδια μια χρονιά νωρίτερα.

Ο Παναθηναϊκός εκτός όλων των άλλων, βάζει στην ομάδα του ένα ψηλό κορμί. Και είναι αλήθεια πως είχε ανάγκη από έναν παίκτη που θα παίρνει την πρώτη μπάλα ψηλά, που θα μπορεί να απειλήσει στα στημένα, αλλά και να βοηθήσει στις στημένες φάσεις του αντιπάλου, που υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να παίξει με ευκολία και σε θέση «6» μόνος του στο ανάποδο τρίγωνο της μεσαίας γραμμής στο 4-3-3, αλλά και σαν «8» στο ίδιο σχήμα. Ακριβώς λόγω της ευχέρειάς του και να αμύνεται σωστά και αποτελεσματικά και να μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι και να απειλήσει από μέση και μακρινή απόσταση και να πατήσει περιοχή. Θυμίζω πως στον Παναθηναϊκό κανένα από τα χαφ του που έχουμε δει έως τώρα (Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης) δεν πατάει στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που θεωρείται μεγάλο πρόβλημα.

Και κάτι τελευταίο: μετά από πάρα πολλά χρόνια βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί παίκτη που τον θέλει και άλλη μεγάλη ομάδα της χώρας και να τον παίρνει αυτός. Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε και μάλιστα σοβαρά πριν από 5-6 μέρες για να φέρει πίσω τον Μαουρίσιο. Και πολλοί σκέφτηκαν πως ο Βραζιλιάνος θα επιλέξει την ομάδα στην οποία αγαπήθηκε. Όμως ο Παναθηναϊκός του προσφέρει κάτι σημαντικότερο από τα χρήματα τούτη την ώρα: την ευκαιρία να συνεχίσει να αγωνίζεται ως βασικός και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάτι που στον ΠΑΟΚ δε θα είχε πλέον.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου