ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ PANATHINAIKOS24.GR

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου που βελτιώνεται και γίνεται πρωταγωνιστής

Ο Ντίνος Μήτογλου με την εμφάνιση στη Βαρκελώνη απέδειξε ότι μπορεί φέτος να είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει... βαρόμετρο για το τριφύλλι. Ανάλυση του Panathinaikos24.gr.

Παναθηναϊκός: Ο Μήτογλου που βελτιώνεται και γίνεται πρωταγωνιστής

Ο Ντίνος Μήτογλου στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη ήταν από τους διακριθέντες για το τριφύλλι. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας με τις ανακατατάξεις στο πράσινο ρόστερ ανέλαβε έναν πιο ενεργό ρόλο, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να στηρίζουν τον νεαρό και να του δείχνουν εμπιστοσύνη.

Ο Μήτογλου από τις πρώτες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα έδειξε ότι μπορεί να… σηκώσει με επιτυχία το βάρος αυτό. Δείχνει ότι μπορεί να δικαιώσει όλους όσους τον στηρίζουν και τον πιστεύουν και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας και η εμφάνιση του αυτόματα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Ο νεαρός μπασκετμπολίστας έκανε double – double και αν ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να φύγει με το διπλό θα… κονταροχτυπιόταν με τον εξίσου καλό Φόστερ για τον τίτλο του MVP.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.113 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα στατιστικά του και μόνο στο ματς αυτό “κινούν” το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο Ντίνος Μήτογλου σε 34:27 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 16 πόντους (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 7/8 βολές). Ταυτόχρονα “κατέβασε” 12 ριμπάουντ (7 επιθετικά και 5 αμυντικά) ενώ είχε 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Τα επιθετικά ριμπάουντ ειδικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ροή του αγώνα, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με τον τρόπο αυτό ο Παναθηναϊκός απέκτησε δεύτερες ευκαιρίες για να… πληγώσει το αντίπαλο καλάθι. Την ίδια στιγμή και αμυντικά ήταν πάρα πολύ καλός, μη αφήνοντας τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να σκοράρουν και να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Το ξεκίνημα του Ντίνου Μήτογλου είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό. Η μεγαλύτερη δικαίωση ανήκει στον ίδιο. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ έχει δουλέψει πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχει βάλει κάτω παρά τις όσες δυσκολίες έχει συναντήσει. Βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν όλα και καλύτερος. Κατά τη διαρκεια των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια έκανε λάθη, τα οποία όμως τον βοήθησαν να γίνει αυτό που είναι. Γιατί από τα λάθη του ο Μήτογλου έμαθε. Γιατί δεν το έβαλε κάτω ποτέ.

Από δω και πέρα μένει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ώστε να καθιερωθεί και να είναι πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βόβορα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.