ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Σαν σήμερα: Ιδρύονται το 1988 οι MAD BOYS (pics)

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς συνδέσμους στο πανελλαδικό οπαδικό κίνημα ιδρύεται σαν σήμερα το 1988.

Σαν σήμερα: Ιδρύονται το 1988 οι MAD BOYS (pics)

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς συνδέσμους στο πανελλαδικό οπαδικό κίνημα ιδρύεται σαν σήμερα το 1988.

Ο λόγος, φυσικά, για τους MAD BOYS. Μια παρέα Παναθηναϊκών από Αμπελοκήπους, Γκύζη, που σύχναζε στα ηλεκτρονικά πίσω από τη Θύρα 13, είχε κοινούς στόχους, όραμα και μια ξεχωριστή λατρεία για την ομάδα. Ετσι, λοιπόν, το 1988 αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους MAD BOYS, τον σύνδεσμο που, κατά πολλούς, αποτέλεσε το… πιο ανήσυχο παιδί της Θύρα 13. Τι να πρωτοπούμε γι αυτό το κλαμπ.

Κύρια χαρακτηριστικά ήταν τα πολύχρωμα και πρωτοποριακά πανό και τα ατελείωτα τραγούδια στη εξέδρα. Τα πρώτα πανό των Mad (Glory Days και The Nightmare returns) έχουν μείνει ιστορικά. Η Θύρα 13, έπειτα από πρωτοβουλία ή αν θέλετε αποφασιστικότητα των MAD BOYS είναι η πρώτη που κάνει “χορογραφία” στην Ελλάδα, στο ματς με την Άντερλεχτ το 2003, ενώ εκείνη τη σεζόν οι πράσινοι οπαδοί φέρνουν για πρώτη φορά τις μεγάλες σημαίες και τα πλακάτ, για να εντυπωσιάσουν άπαντες.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 589 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μαζική ήταν η παρουσία, έπειτα από πρωτοβουλίας των MAD BOYS, στα ματς του Ερασιτέχνη. Οπου έπαιζε ο Παναθηναϊκός, ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του κόσμου, από αυτούς τους… τρελούς και αγνούς Παναθηναϊκούς. Στην ιστορία, επίσης, έμειναν πανό υπέρ της Παλαιστίνης, αλλά και η μαζική παρουσία στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο το 2003, πριν από το ματς με την Πόρτο.

Οι Mad Boys ήταν οι πρώτοι μου μίλησαν για ανάπλαση της Λεωφόρου με πρωτοσέλιδα στο περιοδικό που είχαν και πανό. Ηταν αυτοί που στάθηκαν απέναντι στην απόφαση των Γιαννακόπουλων να φέρουν στην ομάδα τον Γιάννη Ιωαννίδη, όταν κρέμασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο ΟΑΚΑ τα πανό ανάποδα. Η ιστορία έδειξε ότι δικαιώθηκαν. Ο Παύλος πήρε τον Ομπράντοβιτς και η συνέχεια ήταν γνωστή.
Οι εκδρομές τους ήταν ατελείωτες, όπως και τα πούλμαν. Οι MAD BOYS ξεκίνησαν ως μια αγνή παρέα, η οποία μεγάλωσε. Αφύπνισε συνειδήσεις στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, έβαλε μια άλλη κουλτούρα στην κερκίδα, είχε σοβαρές παρεμβάσεις για τα θέματα της ομάδας, αλλά και για τα κοινωνικά δρώμενα και αποτέλεσε, αναμφίβολα, το πιο πρωτοποριακό συνδεσμιακό “κομμάτι” σε όλη την Ελλάδα. Ποτέ κανείς δεν τους ακολούθησε, ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να τους φτάσει.
Το κλαμπ είχε για χρόνια το δικό του περιοδικό, ενώ ήταν και το πρώτο που μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1995, όταν, φυσικά, το internet για τους περισσότερους ήταν άγνωστο με εξαίρεση τα βασικά.
Έπειτα από 23 χρόνια λειτουργία, το 2011, το κλαμπ ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του, σε μια στενάχωρη ημέρα για το οπαδικό κίνημα στον Παναθηναϊκό.
Η ανακοίνωση το 2011
«Μετά από 23 χρόνια ενεργής παρουσίας ήρθε το τέλος εποχής για τον σύνδεσμο μας. Αποφασίσαμε μετά από πολύ σκέψη την αναστολή λειτουργίας του. Αν θα είναι προσωρινή το μέλλον θα το δείξει.

Οι λόγοι και οι αιτίες που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση και σε αυτό το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της αλλαγής φιλοσοφίας και νοοτροπίας που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στο κλαμπ. Τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων με τις κόντρες, τις διαφωνίες, τα στρατόπεδα, τον αποσχισμό μελών μαζί με την υπόλοιπη λαμπρή πορεία του κλαμπ … εξώδικα, περιοδικό, αφύπνιση, πρωτοπορία, πανό, πλακάτ, χορογραφίες, φωνή, άποψη, ιδεολογία, στήριξη ερασιτέχνη, Athens Fans, Ανεξάρτητοι… είναι πλέον ιστορία που την κρατάμε σαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά, την 3η κατά σειρά και την πιο αδικημένη αφού δεν έζησε τις καλές στιγμές και δεν ήταν έτοιμη να παραλάβει την σκυτάλη.

Μελανό σημείο και πίκρα είναι ότι κάποιοι μέσα και έξω από συνδέσμους αντικατέστησαν έννοιες όπως στήριξη, ενδιαφέρον και αλληλοβοήθεια με κουτσομπολιό, θάψιμο και παραπληροφόρηση.

Καλούμε τα μέλη μας από όλη την Αθήνα να ενταχθούν σε όποιο κλαμπ του Ενιαίου Φορέα αυτοί νομίζουν αλλά και στον κεντρικό σύνδεσμο στο ήδη ένα κομμάτι που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προστεθεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των υπόλοιπων μελών ούτως ώστε όταν αργότερα οι συνθήκες το επιτρέψουν να υπάρξει ένταξη σε αυτό όχι σαν άτομα αλλά σαν ομάδα.

Το ιστορικό οίκημα της Παναθηναϊκού 8 θα συνεχίσει να υπάρχει (και να λειτουργεί ενίοτε) για όσο χρονικό διάστημα το ταμείο του κλαμπ θα έχει την δυνατότητα. Το σαιτ του συνδέσμου θα γίνει προσπάθεια να βγει από τον λήθαργο του για να υπάρχει μια επιπλέον φωνή στις δύσκολες στιγμές που αναμένεται να περάσει ο Σύλλογος μας αλλά και για να μην χαθεί η επαφή στο πέρασμα των χρόνων.

Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά γύρω από το τελευταίο χρονικά τεύχος του περιοδικού που δεν κυκλοφόρησε, ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε το κέφι και η όρεξη από όλα τα άτομα για να βγει. Ίσως ήταν λάθος τελικά προς όλους τους πιστούς αναγνώστες του περιοδικού που τόσα χρόνια στήριξαν την προσπάθεια. Αν κάποια στιγμή νιώσουμε την ανάγκη ή έχουμε να πούμε κάτι μπορεί να σκάσουμε μύτη. Ως τότε στηρίζουμε οργανωτικά και συμμετέχουμε συντακτικά στο καινούργιο περιοδικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Απαραίτητη διευκρίνιση ότι είναι ένα νέο περιοδικό και όχι η συνέχεια του ΜAD BOYS 13 παρ’ ότι όπως θα διαπιστώσετε η φιλοσοφία του λίγο πολύ θα είναι ίδια με το παλιό στο να ξυπνάει συνειδήσεις δηλαδή και να φτιάχνει νέους οπαδούς με ιδεολογία και άποψη.

Στις δύσκολες αυτές εποχές που περνάμε επαγγελματικά και οικογενειακά ζώντας σε μια χώρα που οι άξιες, τα όνειρα και τα ιδανικά των πολιτών της έχουν ξεπουληθεί μια για πάντα, σας καλούμε να σταθείτε δίπλα στον Αυτοκράτορα της ψυχής μας στις περίεργες αυτές καταστάσεις που βιώνει γιατί απλά δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο να πιστεύουμε, να αγωνιούμε, να χαιρόμαστε, να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε.

MAD BOYS ABELOKIPI FAN CLUB»

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.