ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΦΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Έμεινε όρθιος με Μακέντα στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός είχε χαμένο πέναλτι και σπουδαίες ευκαιρίες στο Ηράκλειο, αλλά από δυο δικά του λάθη δέχθηκε ισάριθμα γκολ και έφτασε κοντά σε μια ακόμη ήττα. Όμως, το γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-2, έπειτα από ένα... τρελό ματς. Παραμένει δίχως νίκη το τριφύλλι. Σκόραρε ο Καρλίτος.

Έμεινε όρθιος με Μακέντα στις καθυστερήσεις

Ο Παναθηναϊκός είχε χαμένο πέναλτι και σπουδαίες ευκαιρίες στο Ηράκλειο, αλλά από δυο δικά του λάθη δέχθηκε ισάριθμα γκολ και έφτασε κοντά σε μια ακόμη ήττα. Όμως, το γκολ του Μακέντα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-2, έπειτα από ένα… τρελό ματς. Παραμένει δίχως νίκη το τριφύλλι. Σκόραρε ο Καρλίτος.

Οι πράσινοι μπορεί να παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, κυρίως στο δημιουργικό τους κομμάτι, αλλά για μια ακόμη φορά έδειξαν πρόβλημα στα τελειώματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, παρά τις μεγάλες τους ευκαιρίες, να γνωρίσουν να μην πάρουν ούτε τώρα τη νίκη, έπειτα από 4 αγωνιστικές. Μάλιστα, τα δυο γκολ των Κρητικών προήλθαν από ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός παρέταξε την ομάδα σε σύστημα 4-4-2. Με τους Μακέντα και Καρλίτος στην κορυφή και τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη στα άκρα. Οι Αλεξανδρόπουλους και Κουρμπέλης ήταν τα κεντρικά χαφ. Στην αμυντική τετράδα βρέθηκαν οι Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης και στο τέρμα ο Διούδης,

Παραιτήθηκε ο Κούγιας!
Παραιτήθηκε ο Κούγιας! 45.968 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο έγινε απειλητικός, αλλά το σουτ του Χατζηγιοβάνη από κοντά έδιωξε ο τερματοφύλακας Βάτερμαν.  Επίσης, χάθηκε ευκαιρία με τον Βέλεθ από κοντά να μην μπορεί με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από το 10λεπτο και μετά, ο ρυθμός του τριφυλλιού έπεσε. Ο ΟΦΗ έκλεισε τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε κυκλοφορία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δυσκολευόταν πολύ να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ρήγματα στην περιοχή.  Μετά το 20′, οι Κρητικοί άρχισαν να έχουν την κατοχή, δίχως, όμως να γίνονται απειλητικοί.

Τελικά, ένα φτηνό λάθος από τον Χατζηγιοβάνη που έκανε… ανεξήγητο σλάλομ σε κομβικό σημείο, αφού όμως είχε προηγηθεί η λάθος επιλογή του Διούδη να του δώσει την μπάλα σε ένα χώρο που πιεζόταν, έφερε από το πουθενά το γκολ για τον ΟΦΗ.  Ο Στάικος σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε, αλλά ο Στάρτζεον στην επαναφορά πλάσαρε για το 1-0.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση νωρίς. Στο 49′ ο Καρλίτος με ωραίο σουτ σκόραρε για το 1-1. Λίγο αργότερα, ο Μακέντα κέρδισε πέναλτι, ο ίδιος ανέλαβε να το εκτελέσει στο 53′, όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε και ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ανατροπή.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα άρχισε να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, με κυριότερη αυτή του Χατζηγιοβάνη, όταν για δεύτερη φορά από κοντά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση στο 65′. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να κάνει λάθη στη συνέχεια και ο Διούδης… απογειώθηκε δυο φορές σε ισάριθμες κεφαλιές, όταν οι παίκτες του ΟΦΗ ανενόχλητοι απειλούσαν στα κόρνερ, έπειτα από τραγικά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων.

Από μια τέτοια φάση, έπειτα από λάθος γύρισμα του Βέλεθ, προηγήθηκε με 2-1 ο ΟΦΗ. Κόρνερ, πρώτη κεφαλιά, δεύτερη από τον Μεγιάδο σαν σε προπόνηση και 2-1 για τους Κρητικούς με ευκολία!

Τελικά, το γκολ του Μακέντα στο φινάλε με κοντινή κεφαλιά γλίτωσε τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό με το τελικό 2-2. Οι πράσινοι πήραν τον δεύτερό τους βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά έμειναν ξανά δίχως νίκη έπειτα από τέσσερα ματς, βγάζοντας κατά διαστήματα ανεπίτρεπτη χαλαρότητα και κάνοντας λάθη που στοίχισαν ξανά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...