Σε επιφυλακή βρίσκονται τα τουρκικά πολεμικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου όπου κινείται το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DHA. «Στην περιοχή βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός φρεγατών, τορπιλακάτων, πλοίων έρευνας και διάσωσης και κορβετών. Τα πολεμικά πλοία συνεχίζουν να βρίσκονται σε επιφυλακή στους κόλπους και τα λιμάνια της περιοχής».

Για τον ανεφοδιασμό των πλοίων έχουν επιστρατευτεί ελικόπτερα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, τα οποία εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για να μεταφέρουν προμήθειες. Η παρουσία των πλοίων προσελκύει την προσοχή των τουριστικών σκαφών της περιοχής, που πλέουν στη Μεσόγειο με σκάφη αναψυχής.

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν μεταξύ Αττάλειας και Καλκάν και θα παραμείνουν στην περιοχή, όπου έχει εκδοθεί η Navtex για το Oruc Reis, μέχρι και τη λήξη της, στις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως μετέδωσε το OPEN TV, το Oruc Reis σήμερα «έσπασε» τα 12 ναυτικά μίλια και βρέθηκε μόλις στα 9 μίλια από το Καστελόριζο, κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS