ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ BLOG

Ο ρεαλιστής Μπόλονι θα προσπαθήσει να «φτιάξει» νικητές

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την… πρώτη γνωριμία με τον Λάζλο Μπόλονι και την αλλαγή σελίδας στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Ο ρεαλιστής Μπόλονι θα προσπαθήσει να «φτιάξει» νικητές | panathinaikos24.gr

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την… πρώτη γνωριμία με τον Λάζλο Μπόλονι και την αλλαγή σελίδας στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Το να κρίνεις έναν προπονητή από μια συνέντευξη Τύπου και από τις δηλώσεις του είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει βάση. Συνεπώς, το να γράψουμε ή καλύτερα να προβλέψουμε από τώρα τι θα κάνει ο Λάζλο Μπόλονι στην ομάδα και πως θα καταφέρει να… γυρίσει το τσιπάκι,  δεν θα το κάνουμε. Άλλωστε, το έχουμε τονίσει πολλές φορές. Ο κάθε τεχνικός δεν κρίνεται ούτε στα πληκτρολόγια, ούτε στα μικρόφωνα, αλλά μοναχά στο γήπεδο. Το αυτονόητο δηλαδή.

Αυτό που έδειξε σήμερα ο Ρουμάνος με ουγγρικές ρίζες, πέρα από το γνωστό του χιούμορ και τις ατάκες επιπέδου, είναι ότι ξέρει που βρίσκεται. Αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον του «τριφυλλιού», όπως ο ίδιος το θέλει. Μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει αυτός ο Σύλλογος, κάνοντας λόγο για «πολιτισμό, ιστορία και πάθος», ανέφερε τις πρώτες του σκέψεις για την ομάδα με κυρίαρχο στην παρούσα φάση το αποτέλεσμα (απολύτως λογικό), αλλά και τους στόχους που δεν είναι άλλοι από την έξοδο στην Ευρώπη για φέτος και τις βάσεις για τη νέα χρονιά, προκειμένου να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που απαιτεί η ιστορία του. Μακάρι να τα καταφέρει όλα αυτά.

Το βέβαιο, επίσης, είναι ότι ο Μπόλονι αποτελεί έναν προπονητή – ρεαλιστή. Γνωρίζει την κατάσταση και ξέρει ότι δεν είναι ώρα για πολλά “θα”. Το είπε άλλωστε. Δεν είναι του στυλ του να μοιράζει υποσχέσεις. Θέλει μόνο δουλειά και σταδιακά να μπορέσει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Με σκοπό, αρχικά, τη δημιουργία ενός συνόλου που θα έχει τη στάμπα του νικητή και στη συνέχεια να έρθουν και τα άλλα στοιχεία.

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα με τον νέο προπονητή και περνάει σε ένα άλλο μοντέλο. Με έναν άνθρωπο στην άκρη του πάγκου, ο οποίος έχει εμπειρίες, έχει ιδέες και γνωρίζει πολύ καλά πώς να μεταμορφώσει προς το καλύτερο μια ομάδα. Δε θα είναι εύκολο. Καθόλου. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το τριφύλλι έχει πολλά «θέματα» στο αγωνιστικό κομμάτι, τα οποία ο ίδιος ο Ρουμάνος καλείται να τα διαχειριστεί και να παρουσιάσει ένα διαφορετικό γκρουπ με τον καιρό. Για αρχή, όλα είναι θέμα αποτελέσματος. Ο Μπόλονι θα προσπαθήσει να φτιάξει έναν Παναθηναϊκό νικητή. Τα υπόλοιπα, στην πορεία…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close