ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το μήνυμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα την επιστροφή στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών της Euroleague, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σχολίασε τις αλλαγές στο πρωτόκολλο της λίγκας, αλλά και την επιθυμία όλων να δουν ξανά γεμάτα γήπεδα.

Το μήνυμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα την επιστροφή στα γήπεδα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών της Euroleague, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, σχολίασε τις αλλαγές στο πρωτόκολλο της λίγκας, αλλά και την επιθυμία όλων να δουν ξανά γεμάτα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ομπράντοβιτς: 

«Η υγεία είναι το βασικό και δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ο κορωνοϊός επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Κάθε μέρα στοιχίζει τη ζωή ανθρώπων σε όλη τη γη. Το μπάσκετ και όλοι όσοι παίρνουν μέρος στην Euroleague φυσικά και έχουν επηρεαστεί, όπως όλοι μας. Αυτή η πανδημία μας κάνει ταπεινούς και μερικές φορές αβοήθητους, όμως συνεχίζουμε να ελπίζουμε.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.642 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων και των οικογενειών που υποφέρουν από τον κορωνοϊό και τους ευχόμαστε να έχουν γρήγορη ανάρρωση. Χαιρόμαστε που οι φίλοι και συνάδελφοί μας, ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχουν ήδη αναρρώσει. Ευχόμαστε στον Τσάβι Πασκουάλ, τους παίκτες μας, τους διαιτητές και να μέλη των ομάδων που έχουν προσβληθεί από τον ιό να έχουν κι εκείνοι ταχεία ανάρρωση. 

Πιστεύουμε πως η υγεία όλων των ανθρώπων, καθώς και των μετόχων της Euroleague, έρχεται πρώτη και δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση. Θεωρούμε πως οι δύσκολες μέρες με την πανδημία του κορωνοϊού θα περάσουν και ζητάμε την υπομονή του κόσμου και τη στήριξη στους παίκτες. Ακόμα, ζητάμε σε όσους πηγαίνουν στα γήπεδα να ακολουθούν τα μέτρα πρόληψης που υπάρχουν.

Εκτιμούμε το γεγονός πως η Euroleague δουλεύει σκληρά για να συνεχιστεί η διοργάνωση, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Γνωρίζουμε πως η τωρινή κατάσταση δημιουργεί θέματα, που έχουν να κάνουν με το fair play. Γι’ αυτό και ως ηγέτες προσφέρουμε τη στήριξή μας στην Euroleague, για να δουλέψουμε μαζί και να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανονισμούς, αλλά και για να πάρουμε τις κατάλληλες και πιο “ευέλικτες” αποφάσεις. Είμαστε σίγουροι πως αυτή την περίοδο δεν μπορεί να υπάρχει απαγόρευση στη σκέψη. 

Αυτοί οι πρωτόγνωροι καιροί χρειάζονται νέα προσέγγιση και ίσως χρειαστούν και δύσκολες αποφάσεις, ώστε να φέρουμε εις πέρας την ευθύνη που έχουμε, σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη, αλλά και την υγεία. 

Καλωσορίζουμε τις πρόσφατες αλλαγές, στις οποίες προχώρησε το συμβούλιο των μετόχων της ECA στις 19/10/2020 στο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό και ως Ένωση Προπονητών προσφέρουμε τη γνώση και την εμπειρία μας, το κουράγιο και την αγάπη μας, για το υπέροχο παιχνίδι, το μπάσκετ. 

Είμαστε βέβαιοι πως αυτό περιμένουν τα εκατομμύρια των οπαδών μας και αυτό αξίζουν από εμάς. Δεν ερχόμαστε στο τραπέζι με ξεκάθαρα πρωτόκολλα, αλλά έχουμε προτάσεις να κάνουμε και έχουμε άποψη, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το ιατρικό πρωτόκολλο. Όπως όλοι οι οπαδοί των ομάδων μας θέλουν να επιστρέψουν δυνατότεροι.

Η μεγαλύτερη νίκη για εμάς δεν θα έρθει όταν πάρουμε το τρόπαιο της Euroleague, αλλά όταν όλα τα γήπεδα γεμίσουν στο μάξιμουμ ξανά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...