ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεγάλη Πανάθα με… όργια Νέντοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν... δαιμονισμένος (28 πόντοι, 7 τρίποντα) και η νίκη επί της Φενέρ στο ΟΑΚΑ ήρθε με σκορ 82-68 . Στο 2-2 οι πράσινοι στην Ευρωλίγκα. Ατσάλινη άμυνα από την ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Μεγάλη Πανάθα με... όργια Νέντοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν… δαιμονισμένος (28 πόντοι, 7 τρίποντα) και η νίκη επί της Φενέρ στο ΟΑΚΑ ήρθε με σκορ 82-68 . Στο 2-2 οι πράσινοι στην Ευρωλίγκα. Ατσάλινη άμυνα από την ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και επέστρεψε στις νίκες, παρά την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα ήταν διαβασμένη, έπαιξε φοβερή άμυνα μπλοκάροντας τα ατού των Τούρκων και είδε έναν Νεμάνια Νέντοβιτς να… πυροβολεί κατά ριπάς και να είναι ο ηγέτης στο παρκέ, έχοντας 27 πόντους και 8 τρίποντα!

Θετική εμφάνιση από τον Σάικς που είχε 11 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Παπαγιάννης σταμάτησε στους 8 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν!
Θορυβώδες χτύπημα Γιαννακόπουλου για Ναν! 28.573 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Το σχήμα με τους Σαντ Ρος, Φόστερ και Κασελάκη στην περιφέρεια έκανε εξαιρετικά την δουλειά του, αφού ο Κουβανός και ο Έλληνας «κλείδωσαν» τους αντιπάλους τους με σπουδαίες άμυνες. Ο Νέντοβιτς και ο Σάικς ήρθαν από τον πάγκο δίνοντας σκορ και προβάδισμα οκτώ πόντων (15-7, 7′) στους γηπεδούχους, ενώ ένα τρομερό buzzer – beater τρίποντο του Σέρβου διαμόρφωσε το «πράσινο» +9 στο τέλος του δεκαλέπτου (22-13), το οποίο είχε σίγουρα την υπογραφή των παικτών του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αρχικά στο +11 (26-15) με τον Βόβορα να ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα, να δίνει χρόνο συμμετοχής στους 11 από τους 12 παίκτες στο α’ ημίχρονο και να βλέπει τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +12 (37-25) λίγο πριν από το τέλος του β’ δεκαλέπτου ύστερα από ένα 5-0 της Φενέρ. Σε αυτό το διάστημα ο… εκνευρισμένος Ιγκόρ Κοκόσκοφ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές (με το το σκορ στο 30-23) και έκτοτε χρέη προπονητή ανέλαβε ο βοηθός του Ερντέμ Τσαν.

Το προπονητικό τιμ είχε «διαβάσει» άριστα το ματς και θα μπορούσε να «κλείσει» το πρώτο ημίχρονο με μεγαλύτερη διαφορά εάν και εφόσον δεν υπήρχαν κάποιες στιγμές ολιγωρίας στην άμυνα και… έκδηλου ενθουσιασμού (ή βιαστικών κινήσεων) στην επίθεση. Το… άσχημο για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι στην δεύτερη περίοδο είχε 0/7 τρίποντα, ελλά ισορρόπησε την κατάσταση στα δίποντα (4/7 στην β’ και 9/18 στο ημίχρονο) και στις βολές. Την ώρα που… είχε προβάδισμα στα ριμπάουντ (20-14) αλλά και… πάλι χαμηλή δημιουργια με μόλις πέντε ασίστ σε ένα ημίχρονο.

Η Φενέρ έβγαλε αντίδραση στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου: Το σερί (από το πρώτο μέρος) έφτασε στο 10-2 και οι Τούρκοι μειώσαν σε 39-35 (22′), ενώ ένα έμμεσο τρίποντο του Ουλανόβας έφερε τους φιλοξενούμενους σε απόσταση αναπνοής (41-40, 23′). Ο εξαιρετικός Ντουβερίογλου δημιούργησε κατάσταση απόλυτης ισορροπίας (43-43, 25′) και πλέον το παιχνίδι εντάχθηκε σε μία διαφορετική λογική, που επέβαλλε την επιστροφή στα… βασικά: Άμυνα, συγκέντρωση, στοχευμένα plays αλλά και σωστά σουτ. Το παζλ έβγαλε στον… αφρό τον Σαίκς, που χτύπησε από το τρίποντο (2/2) για το νέο +9 (54-45, 28′) των γηπεδούχων, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με προβάδισμα έξι πόντων για τους «πράσινους» (62-56), μετά από συνεχόμενα εύστοχα σουτ από τους Μποχωρίδη, Ουάιτ και Μαχμούτογλου.

Τελικά η διαφορά πήγε και πάλι στους 9 πόντους με τρίποντο του Νεμάνια Νέντοβιτς (65-56 στο 32′) . Ο Σέρβος έμελλε να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του μέχρι το τέλος του ματς καθώς με συνεχόμενα σουτ έξω από τα 6.75 «καθάρισε» για λογαριασμό του Παναθηναϊκού αφού έφτασε και στο +11 (77-66) δύο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...