ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Βόβορας: «Φτιάξαμε μια οικογένεια – Στόχος η επόμενη προπόνηση, ο επόμενος αγώνας»

Την ικανοποίησή του γι αυτό που χτίζεται στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιώργος Βόβορας.

Βόβορας: «Φτιάξαμε μια οικογένεια - Στόχος η επόμενη προπόνηση, ο επόμενος αγώνας»

Την ικανοποίησή του γι αυτό που χτίζεται στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιώργος Βόβορας.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βόβορας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου (104.0) για:

-το πέρασμά του από την Κύπρο: «Μπορεί να είχα σύντομη παρουσία στην Κύπρο αλλά έκανα φίλους. Ήταν ένα όμορφο πέρασμα και για την καριέρα μου και προσωπικά».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.507 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-τον φετινό Παναθηναϊκό και την μεγάλη νίκη επί της Φενέρ: «Το υποσχεθήκαμε ότι θα παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παίζει με ένταση. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο, έγινε εξαιρετική ομαδική και ατομική δουλειά και αυτό ήταν το κλειδί για να μας δώσει την ώθηση. Μέσα από την άμυνα πήραμε ώθηση για την επίθεση».

-την καλή άμυνα και την εξουδετέρωση του Ντε Κολό: «Είναι ομαδική η προσπάθεια. Ο Σαντ-Ρος είχε εντολή να παίξει άμυνα στον Ντε Κολό και στα πρώτα πέντε λεπτά τα πήγε περίφημα. Ήταν και οι συνεργασίες καθώς ένας παίκτης σαν αυτόν θέλει βοήθειες για να περιοριστεί. Περιορίσαμε τον έναν από τους δύο δημιουργούς και είναι σημαντικό να θέτεις εκτός έναν παίκτη σαν τον Ντε Κολό εκτός αγώνα».

-τη νέα πραγματικότητα στον Παναθηναϊκό: «Γνωρίζαμε τις δυσκολίες από το καλοκαίρι. Πρώτα από όλα είναι η πανδημία και πάμε σε αχαρτογράφητα νερά. Για πρώτη φορά η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι κοντά και σε μερικές μέρες κληθήκαμε να φτιάξουμε κα ομάδα από την αρχή. Η παρουσία των κυρίων Αλβέρτη και Διαμαντίδη ήταν σημαντική γιατί μας έδωσαν ένα πλάνο και μια ηρεμία. Είπαμε ότι θέλουμε να χτίσουμε γύρω από τον Μήτογλου, τον Παπαγιάννη, τον Παπαπέτρου, γύρω από τους Έλληνες. Με τις κατάλληλες επιλογές ξένων θέλαμε να φτιάξουμε χαρακτήρα στην ομάδα. Ψάξαμε οικογένεια στα αποδυτήρια και είναι παράσημο για εμάς γιατί τα καταφέραμε. Αν δουλέψεις σωστά μπορεί να βγει και στο παρκέ το οικογενειακό κλίμα. Θα έρθουν και καλές και κακές στιγμές αλλά δεν πρέπει να έχουμε έντονα συναισθήματα. Όταν είσαι οικογένεια στα αποδυτήρια θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τις μεγάλες φουρτούνες, ενώ και στις μεγάλες νίκες πάλι θα είσαι ισορροπημένος. Στόχος είναι να βλέπουμε κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι μια ευκαιρία να βελτιωθούμε».

-την αθλητικότητα της νέας ομάδας: «Το μπάσκετ πάει πολύ στην αθλητικότητα και το έχουμε αυτό αλλά και παίκτες που μπορούν να παίξουν σε διαφορετικά σχήματα. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ανάλογα με τις συνθήκες του κάθε αγώνα. Ήταν ευκαιρία να παίξουμε με μια δυνατή ομάδα και τώρα βλέπουμε την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι».

-την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: «Η ομάδα πρέπει να παίζει πάντα έτσι. Ο κόσμος επειδή έζησα γεμάτο το γήπεδο είναι πραγματικά μεγάλη απουσία. Ο κόσμος πάτα δίνει την έξτρα ώθηση όταν τον χρειαζόμαστε. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το στοίχημα για όλη την ανθρωπότητα είναι να έχουμε την χαρά να δούμε ξανά τα γήπεδα γεμάτα. Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Είναι άσχημο να παίζεις σε άδεια γήπεδα γιατί παίζουμε για να ευχαριστούμε τον κόσμο. Μας λυπεί πολύ, το συζητάμε αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε».

-την πορεία του στον Παναθηναϊκό και πότε ένιωσε έτοιμος να γίνει πρώτος προπονητής: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλους προπονητές. Ο κόουτς Πεδουλάκης με έκανε να σκέφτομαι το μπάσκετ διαφορετικά με διάβασμα και τακτική. Είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη πάνω σε αυτό το κομμάτι. Στην συνέχεια συνεργάστηκα με τους Πασκουάλ και Πιτίνο και πήρα πολλά από αυτούς. Με βοήθησαν αν βελτιωθώ σαν προπονητής και άνθρωπος. Επειδή είμαι χρόνια στον σύλλογο γνωρίζω τα αποδυτήρια και με βοηθάει να βάλω και τους νέους παίκτες στον οργανισμό. Όλοι κάνουμε μια προσπάθεια για να φτιάξουμε κάτι καινούριο και όποιος έρχεται να μπαίνει στην οικογένεια».

-την επαφή με τον Ρικ Πιτίνο: «Αν σπάγαμε το ρεκόρ στα deflections θα του το έλεγα. Παρακολουθεί την ομάδα, ανταλλάζουμε μηνύματα, είναι και προπονητής της Εθνικής ομάδας και είναι πρόκληση να οδηγήσει την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

-την πρεμιέρα στην Α1 απέναντι στη Λάρισα που έχει στον πάγκο τον Κύπριο Λίνο Γαβριήλ: «Αρχίζει το πρωτάθλημα και παίζουμε με την Λάρισα. Είναι ο Λίνος Γαβριήλ ο οποίος είναι φίλος μου όπως και άλλοι Κύπριοι όπως ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης που έκανε και την έκπληξη να μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Κεραυνό. Υπάρχουν πολύ καλοί Κύπριοι προπονητές. Τώρα όσον αφορά το ξεκίνημα, η κατάσταση με την πανδημία δυσκολεύει τις ομάδες αλλά υπάρχει μια συνεργασία με την ΕΡΤ για τα επόμενα τρία χρόνια και το μπάσκετ θα διατηρηθεί στην καθημερινότητα των φίλων του μπάσκετ. Εμείς πρέπει να διαφημίζουμε το άθλημα και να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε, δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν χρόνια αλλά στόχος πρέπει να το επαναφέρουμε».

-το τι μπορεί να πετύχει στην Euroleague ο Παναθηναϊκός: «Θα είναι μια σεζόν άδικη. Άδικη γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά κρούσματα σε μια ομάδα, μετά να τύχουν σε σένα. Όσοι είμαστε στην ομάδα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί να μην κερδίσει η καλύτερη αλλά η πιο τυχερή ομάδα. Στόχος είναι η επόμενη προπόνηση, ο επόμενος αγώνας, δεν μπορούμε να βλέπουμε πολύ μακριά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...