ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Διούδης: “Μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το μεγαλύτερο όνειρο”

Ο Σωκράτης Διούδης μιλάει για το άσχημο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, τη συνέχεια, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη που αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Διούδης:

Ο Σωκράτης Διούδης μιλάει για το άσχημο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, τη συνέχεια, αλλά και την επιστροφή στην Ευρώπη που αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Ο τερματοφύλακας του τριφυλλιού σε συνέντευξή του στο match programme της ΠΑΕ ενόψει Βόλου, θέτει τους στόχους και αναφέρεται στο παρόν και το μέλλον.

Σίγουρα ούτε εμείς θέλαμε και περιμέναμε αυτή τηνεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Έχουμε θέσει ψηλούς στόχους και τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να αλλάζεις προπονητές, ούτε να γίνονται πολλές αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ο προπονητής είναι αυτός που «πληρώνει το μάρμαρο», χωρίς φυσικά να έχει μόνο αυτός ευθύνες για το κακό ξεκίνημα. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και νομίζω ότι αυτό το έχει αντιληφθεί ο καθένας μέσα στην ομάδα. Ξέρουμε ότι πρέπει από εδώ και στο εξής να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο και να αρχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι θεωρείς ότι δεν πήγε καλά στο ξεκίνημα;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Σίγουρα επηρεάζει το γεγονός πως έχουμε αρκετούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα γιατί δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο στην προετοιμασία για να «δέσει» η ομάδα.Ήρθε ένας νέος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία που προσπάθησε να αλλάξει πολλά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Όπως αποδείχθηκε, δενκαταφέραμε να αφομοιώσουμε γρήγορα όσα ήθελεκαι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο τις πρώτες αγωνιστικές κάπως μπερδεμένη.

-Αισθάνεσαι, παρά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πως φέτος το γκρουπ έχει δυνατότητες για να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

Προσωπικά το αισθάνομαι γιατί πιστεύω τόσο στον εαυτό μου όσο και στην ομάδα. Καθημερινά βλέπω την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ και γνωρίζω πως μπορούμε να καταφέρουμε καλύτερα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα έλεγα πως γι’ αυτό τον λόγο, αισθάνομαι πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας τις πρώτες αγωνιστικές. Επειδή και πέρσι κάναμε ένα κακό ξεκίνημα και στην πορεία δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες αλλά πλέον δεν προλαβαίναμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, ελπίζω φέτος σύντομα να ξεπεράσουμε το σοκ που πάθαμε τις πρώτες αγωνιστικές. Έτσι, θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας και θα δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Για πρώτη φορά φέτος, μετά από τρία χρόνια, η ομάδα θα διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη. Είναι αυτό κάτι που συζητάτε μεταξύ σας, ειδικά οι Έλληνες παίκτες που γνωρίζετε ακόμα περισσότερο πόσο σημαντική είναι η παρουσία στα ευρωπαϊκά κύπελλα για τον Παναθηναϊκό;

Έχει λείψει πάρα πολύ η Ευρώπη σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στην Ευρώπη. Για μένα προσωπικά, άλλωστε, αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρά όταν υπέγραψα στην ομάδα, να αγωνιστώ σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Φέτος όλα τα παιδιά και μέσα από συζητήσεις που έχουμε κάνει, ανυπομονούν να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Πρέπει όμως αυτό να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο, γιατί εκεί θα κληθούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.