Πολλές οι αλλαγές στο Κορωπί με σαφώς βελτιωμένες τις εγκαταστάσεις της ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο match programme της αναμέτρησης με  τον Βόλο:

«Το προπονητικό κέντρο είναι το σπίτι κάθε ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι ώρες που περνούν μέσα σε αυτό τα μέλη της κάθε ομάδας είναι τόσο πολλές που έχει σημασία να προσφέρονται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο Παναθηναϊκός εδώ και επτά χρόνια έχει ως… σπίτι του το «Γεώργιος Καλαφάτης», το προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στην οδό Ελαίας, θέση Μπουρμπουτσάνα, στο Κορωπί Αττικής. Από τότε έως σήμερα έγιναν αλλαγές και βελτιωτικά έργα. Ποτέ, όμως, στην ευρεία κλίμακα που έλαβε χώρα το τελευταίο εξάμηνο. Για τους… παροικού- ντες την Ιερουσαλήμ το προπονητικό κέντρο είναι πλέον αγνώριστο. Προς το βέλτιστο εννοείται. Εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι έχουν υποστεί ριζικό λίφτινγκ και μάλιστα στις πλείστες περιπτώσεις η αλλαγή είναι ολοκληρωτική. Για τα δεδομένα του χώρου έγιναν σημαντικές αλλαγές, οι οποίες δίνουν έμφαση στον ποδοσφαιριστή, στον προπονητή, στον εργαζόμενο προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς και διαβί- ωσης. Πάμε να παρουσιάσουμε τις αλλαγές, οι οποίες φέρουν βασικά την υπογραφή της COCO MAT, της καταξιωμένης ελληνικής εταιρίας παραγωγής επίπλων του.

ΠΥΛΗ

Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση από έξω προς τα μέσα. Αρχή, λοιπόν, από την είσοδο στο προπονη- τικό κέντρο. Η οποία απέκτησε πια τη μορφή πύλης με καινούργια κάγκελα στα οποία ξεχωρίζει η ξύλι- νη επιγραφή που αναγράφει Panathinaikos F.C. “G. Kalafatis Training Center ” (με εσωτερικό κρυφό φω- τισμό για το βράδυ), ενώ και ο χώρος υποδοχής έχει πλέον διακοσμηθεί με ένα καταπράσινο τριφύλλι σε γκράφιτι.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Προχωρώντας στο πάρκινγκ, το πρώτο που βλέπουν όλοι όσοι προσέρχονται στο προπονητικό κέντρο είναι ένα μεγάλο γκράφιτι που διακοσμεί πλέον σχεδόν όλο τον πλαϊνό τοίχο του βασικού κτηρίου. Με το καταπράσινο σλόγκαν «εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ» το γκράφιτι έχει το χάρτη της Ευρώπης και το έμβλημα του Παναθηναϊκού να εμφανίζεται πάνω σε αυτόν. Στο χάρτη αυτό αναγράφονται ονόματα πόλεων, όπου το Τριφύλλι έγραψε ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες είτε παίζοντας σε προχωρημένο στάδιο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Μπαίνοντας στα αποδυτήρια αντικρίζει κάποιος πλέον μια εντε- λώς διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με λίγες εβδομάδες πριν. Η συνεργασία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την εταιρία «Νικολι- δάκης», η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ και 40 χρόνια στις κατασκευές επίπλων, απέδωσε καρπούς. Γνώμονας ήταν η εξυπηρέτηση των αναγκών των ποδοσφαιριστών αλλά και των ερ- γαζομένων στα αποδυτήρια. Μετά από συζήτηση με τους… κατοίκους των αποδυτηρίων προέκυψαν τα τελικά σχέδια, απολύτως λειτουργικά για την ομάδα. Και βέβαια εντελώς Κάθε ποδοσφαι- ριστής έχει το δικό του έπιπλο, αεριζόμενο, με σύστημα push- pull στο ντουλάπι και το δικό του συρόμενο συρτάρι. Επιπλέον στο χώρο τοποθετήθηκαν δύο κεντρικά έπιπλα για τη συλλογή ρούχων, όπως και κεντρικό έπιπλο για την τοποθέτηση ποδοσφαι- ρικών παπουτσιών. Και βέβαια στον τοίχο πάνω από την ξύλινη κατασκευή των ντουλαπιών έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα με- γάλης επιφάνειας με το moto «Παναθηναϊκός πάνω απ’ όλα».

Εξάλλου σε ντουζιέρες και τουαλέτες ξηλώθηκαν όλα τα παλαιά και τοποθετήθηκαν νέα πλακάκια και είδη υγιεινής με τη σφραγίδα εγγύησης και ποιότητας της «Porcelana».

Με την ίδια λογική και αισθητική προχώρησαν οι εργασίες και στον κάτω όροφο, όπου στεγάζονται τα αποδυτή- ρια των Κ19, Κ17, Κ16, Κ15. Στον τοίχο του εξωτερικού διαδρόμου των αποδυτηρίων της ακαδημίας φτιάχτηκε γκράφιτι του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, του Κριστόφ Βαζέχα, τιμώντας στο πρόσωπό του όλους τους σπουδαίους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και δόξασαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στο χώρο εστίασης η μεταμόρφωση είναι πάλι ολική. Ή για την ακρίβεια θα γίνει ολική όταν θα ολοκληρωθεί και το τελευταίο στάδιο αλλαγών, το οποίο αφορά την κουζίνα. Στο χώρο του εστιατορίου τοποθετήθηκαν ξύλινα τραπέζια με αντίστοιχες καρέκλες και πάγκους. Η συνολική χωρητικότητα πλέον ανέρχεται στα 55 άτομα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η COCO-MAT φρόντισε να σχεδιάσει άνετα, καλαίσθητα και παράλ- ληλα φιλικά προς το περιβάλλον έπιπλα.

Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο τοποθετήθηκαν κανα- πέδες, σκαμπό και πολυθρόνες, ορίζοντας πλέον ένα σύγχρονου τύπου καθιστικό, ως χώρο χαλάρωσης μια και έχει τοποθετηθεί ειδικός αντιστρεσογόνος φωτισμός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του εστιατορίου, ακριβώς στο όριο όπου βρίσκονται οι σκάλες που οδηγούν στα αποδυτήρια της ακαδημίας, έχει φτιαχτεί ένα γκράφιτι με τον πλέον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Γιώργου Καραγκούνη, εμβληματικής φυσιογνωμίας του Παναθηναϊκού, προϊόντος της ακαδημίας της ομάδας που διέπρεψε με το τριφύλλι στο στήθος. Ασφαλώς η επιλογή του σημείου του γκράφιτι διόλου τυχαία είναι, μια και προκύπτει ξεκάθαρη η σύνδεση ακαδημίας και πρώτης ομάδας.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ

Όλα τα προηγούμενα αποτέλεσαν την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου αναμόρφωσης του προπονη- τικού κέντρου. Η δεύτερη φάση ήρθε στα μέσα του καλοκαιριού με τη διαμόρφωση ενός νέου χώρου στον πρώτο όροφο του βασικού κτηρίου. Πρόκειται για ένα χώρο 120 τ.μ. όπου πλέον οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας μπορούν να ξεκουράζονται μετά από την προπόνηση ή ανάμεσα στις δύο προπονήσεις σε μέρα με διπλό πρόγραμμα. Σε αυτό το χώρο τοποθετήθηκαν ανάκλιντρα, ειδικά σχεδι- ασμένα για αθλητές. Έχει προβλεφθεί επίσης ώστε η θέα των ποδοσφαιριστών να είναι τα γήπεδα του προπονητικού με ειδικές τζαμαρίες που περιορίζουν την ένταση του ήλιου, ενώ και ο τεχνητός φωτισμός είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να ξεκουράζει τους παίκτες. Στην αίθουσα υπάρχουν γραφεία συνεργασίας και βιβλιοθήκες.

Στο χώρο αυτόν, ο οποίος δεν άργησε να αγαπηθεί από τους ποδοσφαιριστές, δεσπόζει ένα μεγάλο γκράφιτι της σημαίας του συλλόγου, του Δημήτρη Σαραβάκου με τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του στα εκατοντάδες γκολ που σκόραρε.

ΞΕΝΩΝΕΣ

Η τελευταία φάση του έργου ολοκλη- ρώθηκε τον Σεπτέμβριο και αφορού- σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι για το σύλλογο: τους κοιτώνες που φιλοξενούν ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Το στολίδι του Παναθηναϊκού, το φυτώριό του, πλέον έχει υπερ- σύγχρονα εφηβικά δωμάτια για τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές. Μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη της COCO-MAT παραδόθηκαν 10 υπνοδωμάτια τα οποία έχουν κρεβάτια σε κουκέτες, γραφείο μελέτης με ιδιαίτερα άνετο χώρο για κάθε άτομο ξεχωριστά, ντουλάπες, τουαλέτες με πλακάκια και είδη υγιεινής από την PORCELANA, ενώ τα σεντόνια είναι επιλεγμένα από το «Φάρο Τυφλών της Ελλάδας», το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο. Οι ξενώ- νες είναι πια δωμάτια που χαρίζουν στους εφήβους άνεση και αίσθηση ότι βρίσκονται στο… σπίτι τους».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου