ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Το πρώτο ελληνικό παγκόσμιο ρεκόρ ήταν «πράσινο»!

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Παπανικολάου, ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου του 1970 σημείωνε παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και ο Σύλλογος δεν ξεχνά ποτέ τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το πρώτο ελληνικό παγκόσμιο ρεκόρ ήταν «πράσινο»!

Ο τρικαλινός πολυπρωταθλητής, είχε χάσει στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μεξικό δύο χρόνια νωρίτερα, με επίδοση 5,40.

Η …απάντηση του ωστόσο ήρθε σαν σήμερα, όταν με επίδοση 5,49 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Ολυμπιονίκης του Παναθηναϊκού, είναι από τότε, ο μοναδικός Έλληνας κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ.

Συνολικά, ο Παπανικολάου, κυριάρχησε στο άθλημά του για πολλά χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα όπου ήταν 13 φορές Πανελληνιονίκης με τον Παναθηναϊκό (από το 1961 έως το 1977 με κάποια διαλείμματα), αλλά και στο εξωτερικό, με οκτώ Βαλκανικούς τίτλους, δυο χρυσά σε Μεσογειακούς Αγώνες το 1967 και το 1971 και αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1966. Το 1967 τέφθηκε επίσης πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο  ενώ ανακηρύχτηκε αθλητής της χρονιάς το 1965, το 1966, 1967, 1968 και 1970.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 1.937 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...