ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ 1-1

«Έμφραγμα» στο 92′ για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Μπόλονι

Ούτε το ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον «πράσινο» πάγκο στάθηκε ικανό για τον Παναθηναϊκό να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα. Ο Βόλος με τέρμα του Μπαρτόλο στο 92' πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το «τριφύλλι» που προηγήθηκε με τον Καρλίτος στο 56'.

«Έμφραγμα» στο 92' για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Μπόλονι

Ούτε το ντεμπούτο του Λάζλο Μπόλονι στον «πράσινο» πάγκο στάθηκε ικανό για τον Παναθηναϊκό να γευτεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα. Ο Βόλος με τέρμα του Μπαρτόλο στο 92′ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το «τριφύλλι» που προηγήθηκε με τον Καρλίτος στο 56′.

Οι «πράσινοι» μετά και από αυτή την ισοπαλία, παρέμειναν στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς σε πέντε ματς που έχουν δώσει ως τώρα, στο φετινό μαραθώνιο της Super League.

Το ματς

Με 4-4-2 προτίμησε να κάνει το ντεμπούτο του στον «πράσινο» πάγκο ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε το «τριφύλλι» με τους Διούδη, Σάντσες, Ζαγαρίτη, Πούγγουρα, Σένκεφελντ, Μαουρίτσιο, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Αϊτορ, Μακέντα και Καρλίτος.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.952 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «τριφύλλι» από τις πρώτες στιγμές του ματς, θέλησε να κάνει παιχνίδι από τα άκρα του, με τους παίκτες του να κινούνται διαρκώς όπως επιθυμούσε ο Μπόλονι, όμως οι παίκτες της ομάδας του Βόλου πίεζαν από την πρώτη πάσα και το γεγονός αυτό δυσκόλευε τις όποιες «πράσινες» ενέργειες.

Πρώτη τελική στο ματς, ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων ακριβώς με τη συμπλήρωσε του δεκαλέπτου, ωστόσο το σουτ που δοκίμασε ο Γκουαροτσένα βρήκε σε ετοιμότητα τον Διούδη που μπλόκαρε σταθερά.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα στις ευκαιριές με τον Καρλίτος να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μετά από κάθετη πάσα του Χατζηγιοβάνη, όμως ο Ισπανός σουταρε μεν από πλεονεκτική θέση, αλλά άστοχα δε στο 11ο λεπτό. Ο Βόλος με τον Φεράρι απείλησε για δεύτερη φορά την «πράσινη» εστία στο 12′, αλλά και πάλι ο Διούδης βρέθηκε σε ετοιμότητα και έδιωξε τη μπάλα.

Ο Καρλίτος έχασε μοναδική ευκαιρία στο 18′ για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως και πάλι αστόχησε μετά από σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να αποκρούει ο τερματοφύλακας του Βόλου.

Το ματς δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να έχει ελαφρά την κατοχή και τον Λάζλο Μπόλονι από τον πάγκο να δίνει ανήσυχος συνέχεια οδηγίες στους παίκτες του.

Η κεφαλιά του Κολόμπο για την πλευρά των φιλοξενουμένων μετά από «στημένο» του Μαρτίνες δεν ανησύχησε τον Διούδη, με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο διάστημα να δείχνει αρκετά φλύαρος μην έχοντας λύσεις για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι με όπλο την ταχύτητα και την αλληλοκάλυψη είχαν μπλοκάρει τις προσπάθειες των παικτών του «τριφυλλιού», με τον Μαουρίτσιο αν και ανέτοιμο να προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει με κάθετες πάσες τους δύο συμπαίκτες (Καρλίτος και Μακέντα) στην επίθεση.

Οι «πράσινοι» έδειχναν αρκετά εκνευρισμένοι καθώς δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για δράση, κάτι που διευκόλυνε το παιχνίδι των παικτών του Βόλου, που με κύριο εκφραστή τον Ουάρντα έπαιζαν απελευθερωμένα και ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να κάνουν «ζημιά» στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Κουρμπέλης έβγαλε με ωραία πάσα «λόμπα» στον Καρλίτος, όμως ο Ισπανός φορ ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ, με τη φάση να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε επαφή του Ουάρντα με τον Σάντσες, με τον Παπαπέτρου να πηγαίνει στο VAR και να βλέπει τη φάση, ωστόσο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι «πράσινοι» μετά το 32′ και για περίπου πέντε λεπτά, ενέτειναν τις προσπάθειες του για την επίτευξη κάποιου τέρματος και είχαν τρεις διαδοχικές στιγμές μετά από κόρνερ, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία. Το «στημένο» του Ουάρντα στο 42′ δεν είχε καμία τύχη, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ, με τους «πράσινους» να έχουν πολλά προβλήματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και να μην μπορούν να κοντρολάρουν το παιχνίδι τους.

Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Βόλος είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Ουάρντα να ταλαιπωρεί την «πράσινη» άμυνα και να πασάρει στον Μπαριέντος ο οποίος αφού διένυσε κάποια μέτρα σούταρε άουτ, με τον Διούδη να βάζει τις φωνές στους συμπαίκτες του.

Έτσι η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν, με τους «πράσινους» να έχουν πολλά θέματα στον άξονα, ενώ ο Βόλος είχε 3-4 στιγμές που φάνηκε απειλητικός.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά προσπάθησε να φανεί απειλητικός, κυρίως ξανά απο τα άκρα και στην πρώτη του καλή στιγμή κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, μετά το σουτ του Σάντσες το οποίο βρήκε σε χέρι αμυνόμενου, το οποίο ο διαιτητής Παπαπέτρου το επιβεβαίωσε και μετά τον έλεγχο του VAR. Ο Καρλίτος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκαραβέλη που τον «ψάρεψε» και το 0-0 παρέμεινε στην αναμέτρηση.

Ωστόσο στη διάρκεια της φάσης και μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα πήγε στον Μαουρίτσιο που έβγαλε τη σέντρα για να έρθει ο Ισπανός φορ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του στο 55′. Το προβάδισμα έδωσε «φτερά» στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βγάλουν ακόμα μια καλή φάση στο 59′ μετά από σέντρα του Αιτόρ.

Ο Λάζλο Μπόλονι βλέποντας την ομάδα του να ελέγχει απόλυτα το ματς, έριξε μετά από αποχή έντεκα μηνών τον «παροπλισμένο» Γιοάν Μολό στον αγωνιστικό χώρο για να δει το επίπεδο ετοιμότητας του, καθώς τον υπολογίζει για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας.

Το ματς πήγαινε «σβηστό» στο τελευταίο σκέλος του, με τον Παναθηναϊκό να παίζει απλά για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα, και την ομάδα του Βόλου να προσπαθεί ανεπιτυχώς με σπασμωδικές ενέργειες για την ισοφάριση.

Αυτό που προσπαθούσε ο Βόλος με τον προπονητή του να τα παίζει όλα για όλα, το κατάφερε στο 90+2′ με σκόρερ τον Μπαρτόλο, μετά και από αδράνεια της «πράσινης» άμυνας. Έτσι έμεινε το τελικό 1-1 στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να πάρει το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (68′ Μολό), Καρλίτος (75′ Μπουζούκης), Μακέντα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Τέκιο (74′ Νίνης), Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (78′ Μπαρτόλο), Γκουαροτσένα, Ουάρντα, Μπαρτίνες, Δουβίκας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.