Το ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και κυβερνητικών στελεχών για να «τρέξουν» το ζήτημα που ταλανίζει αρκετά χρόνια τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα αναφέρει την εντολή που έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να «τρέξει» με μεγαλύτερη ταχύτητα το όλο σχέδιο.

Η Κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει άλλο χρόνο και σχεδιάζει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης ανάμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης (είναι αρμόδιο), τον Δήμο Αθηναίων (ο φορέας υλοποίησης του έργου) και στους ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό!

Εκτός από τα διαδικαστικά, η Κυβέρνηση θέτει για πρώτη φορά ορίζοντα υλοποίησης της Διπλής Ανάπλασης. Το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το έργο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2023!

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» περιγράφονται και λεπτομέρειες της χρηματοδότησης των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων θα εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι υπόλοιποι πόροι θα προέλθουν από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά ταμεία, καθώς και από κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Ακόμα, το δημοσίευμα εξηγεί και τις φάσεις που θα κατασκευαστεί το γήπεδο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που αφορούν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Ενώ όπως επισημαίνει, σε δεύτερο χρόνο, θα αποπερατωθεί κλειστό μπάσκετ μεγάλης χωρητικότητας σε όμορο στη Διπλή Ανάπλαση οικόπεδο.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου